Platsannonsbild höger

Om arbetsgivaren - Norrtälje kommun

På Norrtälje kommun är vi stolta över att vara en del av samhällets demokratiska grund och att vara en del av våra invånares så viktiga vardag. Därför är vår värdegrund: Invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar utgångspunkten för allt vi gör i vårt dagliga arbete. Vi trivs och utvecklas på vår arbetsplats, ser att välmående både på och utanför arbetsplatsen ger god livskvalitet och att balans mellan arbete och fritid är faktorer som gör det möjligt.

Norrtälje kommun logo

Arbetsgivare Norrtälje kommun

Region Stockholms län

Bransch Tekniskt arbete

Sista ansökningsdag 2023-02-28

Om arbetsgivaren - Norrtälje kommun

På Norrtälje kommun är vi stolta över att vara en del av samhällets demokratiska grund och att vara en del av våra invånares så viktiga vardag. Därför är vår värdegrund: Invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar utgångspunkten för allt vi gör i vårt dagliga arbete. Vi trivs och utvecklas på vår arbetsplats, ser att välmående både på och utanför arbetsplatsen ger god livskvalitet och att balans mellan arbete och fritid är faktorer som gör det möjligt.

Trafikingenjör till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Vi söker en Trafikingenjör med placering på Gatu- och Parkavdelningen som ingår i Tekniska kontoret.

Gatu- och Parkavdelningen arbetar för att kunna erbjuda attraktiva, trygga och hållbara miljöer som stimulerar till vistelse och aktivitet genom det uppdrag vi har som väghållningsmyndighet och förvaltare av kommunens gator/vägar, parker och torg. Den tillväxttakt Norrtälje kommun planerar för, kräver såväl ny- som ombyggnationer av det offentliga rummet för att skapa förutsättningar för goda livs- och boendemiljöer i hela kommunen.

Lockas du av ett varierande arbete där du får bidra med din expertis för att skapa ett trafiksäkert Norrtälje? Då har vi jobbet för dig! Trafikingenjören på Norrtälje kommun arbetar för att Norrtälje, Rimbo och Hallstavik ska vara välskötta med säkra trafiklösningar och god framkomlighet. Är det dig vi söker? Bra! Skicka då in din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Som Trafikingenjör arbetar du i en bred roll inom trafikområdet. Du arbetar till stor del med lokala trafikföreskrifter samt trafikrelaterad myndighetsutövning som ex schakt i allmän plats, hantering av TA planer men även med mindre trafikutredningar. 
I denna tjänst kommer du även att verka i utformningsskedet av olika former av trafiklösningar, verkställa myndighetsbeslut samt delta som expert i projekt. Du kommer även handlägga trafiksäkerhetsfrågor och tillgänglighetsfrågor.

Som trafikingenjör har du täta kontakter med våra invånare, entreprenörer för trafiksignaler och parkeringsövervakning, andra kommunala sektorer, myndigheter, näringsidkare, kollektivtrafiken och media. Du analyserar data både skriftligt och muntligt och är så såväl expert, rådgivare som beställare. Du presenterar ditt material på pedagogiskt och illustrerande sätt för våra invånare/trafikanter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har några års erfarenhet av att arbeta med trafikfrågor, framför allt ute i trafikmiljön men även strategiskt. Du har kunskaper i Trafiklagstiftning och det är naturligtvis starkt meriterande om du har utbildning för tjänsten, förslagsvis civilingenjör, högskoleingenjör eller YH-utbildning inom trafikteknik. Det är en fördel om du har arbetat i kommunal verksamhet tidigare och har erfarenhet av plan- och bygglagstiftning. Har du även GIS och CAD kunskaper ser vi det som meriterande. Vidare behöver du behärska det svenska språket såväl i tal som skrift. B-körkort är också ett krav för tjänsten. 

Vi ser att du har ett stort intresse och engagemang för trafiksäkerhetsfrågor. Vi ställer krav på en god förmåga att samarbeta internt och samspela med kommunens övriga förvaltningar, politiker och externa intressenter. Du har god förståelse för krav för olika trafikanter samt förmåga att ta fram fungerande detaljlösningar för alla trafikslag. 

Om arbetsplatsen

Gatu- och Parkavdelningen ansvarar för allmänna platser inom tätorterna Norrtälje stad, Rimbo och Hallstavik samhälle för byggande av nya anläggningar, drift och underhåll av kommunens gator, gång‐ och cykelvägar, parker och skogar, liksom trafiksäkerhetsarbete ingår i avdelningens ansvarsområde. Du kommer att vara en av drygt ca 20 stycken medarbetare.

Så tycker en av våra medarbetare 

”Arbetet som trafikingenjör på gatu- och parkavdelningen är väldigt varierande och utvecklande. Alla dagar är olika. På avdelningen hjälper vi varandra och har kul ihop”

– Markus Walestrand, trafikingenjör

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Övrigt

Tillträde enligt överenskommelse. Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid
 

Kontaktpersoner

Bitr. Gatu-/parkchef
Tom Johansson, tom.johansson@norrtalje.se, 0176-712 41
 
Facklig företrädare Vision
Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650
 

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

Se en film om hur det är att bo i Norrtälje kommun. https://www.youtube.com/watch?v=EFbsYquBZyY

  • Ungefär 2 900 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.
  • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
  • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
  • Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida