Platsannonsbild topp
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Mässrestauranger AB

Mässrestauranger AB är ett familjeägtföretag som ingår i restauranggruppen Food Family. Företaget driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan med restauranger och serveringar både i och utanför mässhallarna. I gruppen ingår även Mässrestauranger i Malmö, Teaterbaren på Kulturhuset i Stockholm, Engsholms Slott, Scandinavian XPO vid Arlanda, samt Stadshusrestauranger i Stockholms Stadshus med ansvar bl a för Nobelbanketten.

Mässrestauranger AB logo

Arbetsgivare Mässrestauranger AB

Region Stockholms län

Bransch Hotell, restaurang, storhushåll

Sista ansökningsdag 2022-09-25

Om arbetsgivaren - Mässrestauranger AB

Mässrestauranger AB är ett familjeägtföretag som ingår i restauranggruppen Food Family. Företaget driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan med restauranger och serveringar både i och utanför mässhallarna. I gruppen ingår även Mässrestauranger i Malmö, Teaterbaren på Kulturhuset i Stockholm, Engsholms Slott, Scandinavian XPO vid Arlanda, samt Stadshusrestauranger i Stockholms Stadshus med ansvar bl a för Nobelbanketten.

Kallskänksansvarig på Mässrestauranger!

Vi har nu möjligheten att förstärka vårt team med en erfaren, glad och driftig Kallskänksansvarig som ska fortsätta att utveckla vår gastronomi tillsammans med vårt team i köket.

På Stockholmsmässan finns 12 serveringar med 3 tillhörande kök, allt i Mässrestaurangers regi. Vi söker nu en kallskänka/ kock som vill vara med och delaktig i våra olika leveranser allt ifrån Banketter, pop-up restauranger, konferenser, mingel till moderna à la carte-restauranger på den kalla sidan i köket. Förutom våra fasta restaurangkoncept driver vi även catering till montrar för utställare samt levererar mat och dryck till konferenslokalerna.

Arbetsuppgifter och ansvar

Du kommer att ha helhetsansvaret för den kallaproduktionen i hela huset vilket innebär arbetsledning, utveckling och ekonomisk uppföljning. Du kommer att leda, inspirera och utveckla våra koncept och produkter tillsammans med kökschef och köksmästare inom ditt ansvarsområde. Du är en naturlig ledare som brinner för att utveckla och coacha dina medarbetare, informera och skapa dialog känns självklart för dig och du har lätt för att samarbeta med andra.

Du är ansvarig för den ekonomiska rapporteringen, prissättning, menyskrivning samt kalkyleringar på råvarorna för din verksamhet och har dokumenterad erfarenhet av detta i tidigare yrkesroll. Du är även ansvarig för inköp i samråd med kökschef för våra råvaror. 

Verksamheten är varierande och mycket omväxlande beroende på kund, typ av mässa eller arrangemang och kräver både bred och djup kunskap för att matcha våra gästers förväntningar. Du rapporterar direkt till vår Kökschef. 

Den vi söker                                     

Som person är du en strukturerad, effektiv och ansvarstagande person som brinner för gastronomi både i det större och mindre formatet och framförallt för det kalla i köket. Vi serverar gärna mat på svenska råvaror och lagar mat från grunden vilket kräver planering och intresse.

Den tjänst vi nu söker ligger tonvikten på arbetet att tillverka smörgåsar, desserter, sallader och andra kalla rätter till våra stora arrangemang som äger rum i huset. Vi arbetar i ett team som tillsammans har stor betydelse för våra gästers matupplevelse. Du ska ha erfarenhet av att jobba i kallkök och har god matlagningskännedom och brinner för det du gör. Har du även jobbat i varmkök är det meriterande.

Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Vi kan erbjuda

Vi är ett glatt gäng med lång erfarenhet av matlagning och brinner för det vi gör!

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning och arbetstiderna är schemalagda mestadels på dagtid men kvällar och helger förekommer under högsäsong, vår och höst, men vi vet i god tid när det är. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag samt stora möjligheter för den som vill till utveckling och växande inom vår restauranggrupp.

Ansökan

Rekryteringsprocessen kommer att ske löpande under ansökningstiden och vår verksamhet startar i mitten av augusti. 

Skicka din ansökan redan idag för att öka dina chanser då anställning kan ske innan ansökningstidens slutdatum. Har du frågor kan du maila dem till vår Platschef, Maria Bramer Granvik; maria.granvik@massrestauranger.se 

Välkommen med din ansökan!

Krav

  • Har arbetat med ekonomisk rapportering, prissättning, menyskrivning samt prognos- och budgetarbete tidigare
  • Har varit ledare/chef och haft personalansvar i tidigare yrkesroll
  • Brinner för den kalla delen i köket och desserter.
  • Talar och förstår svenska och/eller engelska obehindrat.

Meriterande

  • Har arbetat med större (minst 500 personer) produktioner i ett kök. 
  • Har jobbat i varmkök.