Platsannonsbild topp
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Mässrestauranger AB

Mässrestauranger AB är ett familjeföretag som i generationer varit en framgångsrik restauratör i Sverige. Företaget driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan med restauranger och serveringar både i och utanför mässhallarna. I företagsgruppen ingår även Mässrestauranger i Malmö, Teaterbaren på Kulturhuset i Stockholm, Engsholms Slott samt Stadshusrestauranger som driver all restaurangverksamhet i Stockholms Stadshus, där bl. a. Nobelbanketten äger rum.

Mässrestauranger AB logo

Arbetsgivare Mässrestauranger AB

Region Stockholms län

Bransch Hotell, restaurang, storhushåll

Sista ansökningsdag 2023-07-21

Om arbetsgivaren - Mässrestauranger AB

Mässrestauranger AB är ett familjeföretag som i generationer varit en framgångsrik restauratör i Sverige. Företaget driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan med restauranger och serveringar både i och utanför mässhallarna. I företagsgruppen ingår även Mässrestauranger i Malmö, Teaterbaren på Kulturhuset i Stockholm, Engsholms Slott samt Stadshusrestauranger som driver all restaurangverksamhet i Stockholms Stadshus, där bl. a. Nobelbanketten äger rum.

Spontanansökan Mässrestauranger Stockholm

Brinner du för service och restaurang- och eventbranschen då är vi arbetsplatsen för dig! Vi finns i Stockholmsmässans lokaler i Älvsjö och serverar mat och dryck till alla evenemang, mässor, kongresser och banketter som genomförs i ett hus som kan leverera många olika upplevelser.

Vill DU arbeta som serviceproffs hos oss? Det här kan vi erbjuda dig:

 • biträden (restaurang, café och kök)
 • kassörer
 • lunch- och bankettservis
 • hovmästare
 • städ- och diskpersonal
 • reception, lager och flytt av inventarier

Är du nyfiken på att veta mer om våra olika avdelningar kan du läsa vidare nedan.

Reception/internservice

Mässrestaurangers hjärta - här hittar du gänget som tar emot dig när du kommer till jobbet. Av dem får du dina arbetskläder, din skåpnyckel och ett hjärtligt välkomnande! Intern service är också behjälplig med att bygga upp extraenheter, packa och leverera möbler och material som ska användas på event ute i hallarna.

Precis som det låter så arbetar de med service internt – service inifrån och ut börjar i receptionen och sprider sig till er som tar det vidare till våra gäster ute på enheterna!

Bankett & Event

Den här avdelningen har ett brett spektrum såsom pressfrukostar, pop up-krogar, bufféluncher, affärsluncher, leveranser till alla mötesrum i huset, heldagskonferenser, bankettmiddagar, mingel och kongresser för tusentals delegater – det finns inte mycket som den här avdelningen inte redan gjort! Här arbetar biträden, kassörer, runners, lunch- & bankettservis, bartenders och hovmästare.

Under avdelningen B & E hittar vi även Roomcatering som levererar mat och dryck till alla våra mötesrum samt Montercatering som levererar mat, dryck, kaffemaskiner, material och ibland serveringspersonal till utställarnas montrar. För att arbeta på Montercatering och Roomcatering så krävs hyfsat snabba fötter och bra lokalsinne då hela huset är din arbetsplats!

Fastfood

Är den avdelningen som har överlägset flest bollar i luften under en mässa. Under en stor mässa kan vi ha runt hundra medarbetare inne på en dag!

Fastfood har sex stycken fasta enheter – i gallerigången hittar vi Street Eats, Café Galleria och nyöppnade Bowls & Buns. I C-hallen har vi ytterligare en Street Eats, C Café och Bar and Coffee. Ytterligare extracaféer runtom i huset är mer en regel än ett undantag och dessa byggs upp tillfälligt i samråd med Stockholmsmässan och projektet för respektive mässa. På Fastfoods enheter arbetar biträden och kassörer.

Entréavdelningarna

Här hittar vi Flavour Bar, den av våra enheter som är öppen oftast -  för in- & utflytt samt under våra event. Smörgåsar, bakverk och kaffe står på menyn, vid behov serverar vi även dagens rätt. Flavour Kitchen är vår lunchrestaurang med självservering där vi serverar ramen, wok, grillat och husman.

I Flavour bar och Flavour Kitchen arbetar biträden och kassörer. I The Garden arbetar a la carteservis, runners och hovmästare med de gäster som föredrar att sitta ner i avkopplande miljö och unna sig lyxen att få beställa och bli serverade vid bordet.

Våra kök

På Mässrestauranger har vi tre produktionskök – The Parkside, AE-köket och Entré köket. Under större events i huset finns ofta möjligheten att hjälpa till i kallskänken på morgonen med lättare göromål som till exempel att göra smörgåsar – vips så har man ökat på timsaldot! I våra kök gör vi allt ifrån snittar, kanapéer, hot pots, ofantliga mängder räksmörgåsar, andra matiga mackor och färgsprakande sallader.

Ibland flyttar vi ut våra kockar till en spännande pop up-krog, till exempel under Möbelmässan. Vi serverar flotta bankettmiddagar, konferensluncher, vi lagar husmanskost, wok och ramen. Vi bakar dessutom våra egna bakverk - vi har till och med en egen bakbok – det ni! I våra kök jobbar kockar, kallskänkor och köksbiträden.

Mässrestauranger är KRAV-märkta på nivå 1 och 2019 är vi uppe i 21 produkter. KRAV är Sveriges mest kända miljömärkning för mat med extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.

FairClean

Är ett dotterföretag till Mässrestauranger och där ser man till att täcka vårt behov av städ och disk. I anslutning till våra tre kök finns både grovdisk och findisk. De städar på alla våra restauranger runtom i huset och i våra gemensamma ytor såsom personalmatsal och kontorsutrymmen.

FairClean är behjälpliga med det mesta – ibland hjälper de köket att lägga mat inför en bankett, plockar glas under ett mingel eller hjälper till med källsortering under stora luncher där vi använder oss av engångsmaterial. En ovärderlig samarbetspartner!

Välkommen till oss!

Krav

 • Brinner för att ge service i världsklass 
 • Flexibel med arbetstider (dag/kväll/helg)
 • Relevant yrkesutbildning för tjänsterna kock och kallskänka

Meriterande

 • Kassavana
 • Tidigare erfarenhet från restaurang/servicebranschen