Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Mässrestauranger AB

Mässrestauranger AB är ett familjeägtföretag som ingår i restauranggruppen Food Family. Företaget driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan med restauranger och serveringar både i och utanför mässhallarna. I gruppen ingår även Mässrestauranger i Malmö, Teaterbaren på Kulturhuset i Stockholm, Engsholms Slott, Scandinavian XPO vid Arlanda, samt Stadshusrestauranger i Stockholms Stadshus med ansvar bl a för Nobelbanketten.

Mässrestauranger AB logo

Arbetsgivare Mässrestauranger AB

Region Skåne län

Bransch Hotell, restaurang, storhushåll

Sista ansökningsdag 2021-11-16

Om arbetsgivaren - Mässrestauranger AB

Mässrestauranger AB är ett familjeägtföretag som ingår i restauranggruppen Food Family. Företaget driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan med restauranger och serveringar både i och utanför mässhallarna. I gruppen ingår även Mässrestauranger i Malmö, Teaterbaren på Kulturhuset i Stockholm, Engsholms Slott, Scandinavian XPO vid Arlanda, samt Stadshusrestauranger i Stockholms Stadshus med ansvar bl a för Nobelbanketten.

Verksamhetsnära Platschef till Mässrestauranger i Malmö, Hyllie

Mässrestauranger på Malmömässan har en spännande kalender framåt och vi behöver därför en Plats-/Driftchef för vår restaurang- och eventverksamhet.

Teamet du ska leda består idag av 2 tillsvidareanställda (restaurangchef och köksmästare) och är under uppbyggnad, samt en hel del extrapersonal under säsong. Du rapporterar till VD i Stockholm och ingår i ledningsgruppen.

Arbetsuppgifter som Plats-/Driftschef: 

Du kommer att ha helhetsansvaret för restaurangverksamheten i huset vilket innebär: 

  • Kontakt med vår huvudman Malmömässan/Easyfairs
  • Kundkontakt för att vi ska leverera ett evenemang som stärker kundens budskap
  • Arbetsledning, utveckling av verksamhet och personal  
  • Inköp, ekonomisk uppföljning, budgetering och rapportering.  
  • Administrativt arbete men självklart även delaktighet i restaurangens drift dag/kväll för att känna in verksamheten och dess personal och gäster. Du kommer att ha egna projekt att genomföra.
  • Regelbundna möten med dina medarbetare, både tillsvidareanställda och extraanställda  
  • Tillsammans med vår HR chef ansvarar du för övergripande personalfrågor och rekrytering av nya medarbetare i samarbete med restaurangchef och köksmästare.
  • Möten med ledningsgruppen (placering i Stockholm) på Teams och ibland fysiskt

Kvalifikationer för tjänsten

Vi söker dig med erfarenhet från liknande tjänst inom hotell, restaurang och event och har en gedigen kunskap inom konceptutveckling och säljerfarenhet. Vi ser att du har eftergymnasial utbildning inom hotell & restaurang med inriktning ekonomi. Du har dokumenterad erfarenhet av tidigare chefspositioner gärna inom servicebranschen.

Vidare har du mycket goda kunskaper inom ekonomi och har lätt för att sätta dig in i ekonomisystem och nyckeltal samt kan skapa ordning och struktur i verksamheten. Du är en naturlig ledare som brinner för att utveckla och coacha dina medarbetare, informera och skapa dialog känns självklart för dig och du har lätt för att samarbeta med andra. 

Du är lyhörd och drivs av att skapa goda affärer och nya möjligheter där nöjda kunder alltid är det viktigaste för dig. Du är genuint intresserad och har kunskap i gastronomi och har flera års erfarenhet från att arbeta inom restaurang och festvåning som arbetsledare och chef.

Hos oss kommer du att ha en viktig roll vad det gäller utvecklingen av vårt restaurangkoncept. Du är starkt kommersiell och drivs av att göra affärer och skapa nya möjligheter och produkter. 

Det är viktigt att du hanterar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Du har god datorvana och kan arbeta i Office-paketet, meriterande är också om du har erfarenhet av att arbeta i MOR lagersystem, Anker solutions kassasystem, tid-/bemanningssystem (Caspeco), CRM/ ordersystem (Caspeco) eller liknande system.

Arbetstiderna följer verksamheten och består av dagtid, kvällar och helger och är mycket säsongsbetonat. Ledighet har vi på sommaren och oftast över jul och nyår, vår och höst är våra högsäsonger.

Vi samarbetar mellan gruppens olika företag gällande inköpsfrågor, utbyte av kompetens och erfarenhet och vi arbetar också hos varandra när det finns möjlighet och behov. Tillsättning i januari 2022 eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Mässrestauranger i Malmö AB är en del av en företagsgrupp bestående av Mässrestauranger på Stockholmsmässan, Stadshusrestauranger i Stockholms Stadshus, Teaterbaren i Kulturhuset på Sergels Torg, Scandinavian XPO vid Arlanda, Engsholms Slott på Mörkö och Forest Food Hall i den svenska paviljongen under världsutställningen i Dubai.

Krav

  • Har arbetat i motsvarande roll tidigare inom hotell, restaurang och/eller event
  • Har dokumenterad ledarerfarenhet i chefsposition
  • Har ekonomiskt utbildning eller motsvarander arbetslivserfarenhet 
  • Talar och förstår svenska och engelska obehindrat
  • Goda datorvana och system kunskaper

Meriterande

  • Har arbetat med de system vi har hos oss, enl ovan
  • Projektledning och logistik