Platsannonsbild topp
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Mässrestauranger AB

Mässrestauranger AB är ett familjeägtföretag som ingår i restauranggruppen Food Family. Företaget driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan med restauranger och serveringar både i och utanför mässhallarna. I gruppen ingår även Mässrestauranger i Malmö, Teaterbaren på Kulturhuset i Stockholm, Engsholms Slott, Scandinavian XPO vid Arlanda, samt Stadshusrestauranger i Stockholms Stadshus med ansvar bl a för Nobelbanketten.

Mässrestauranger AB logo

Arbetsgivare Mässrestauranger AB

Region Stockholms län

Bransch Hotell, restaurang, storhushåll

Sista ansökningsdag 2022-01-26

Om arbetsgivaren - Mässrestauranger AB

Mässrestauranger AB är ett familjeägtföretag som ingår i restauranggruppen Food Family. Företaget driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan med restauranger och serveringar både i och utanför mässhallarna. I gruppen ingår även Mässrestauranger i Malmö, Teaterbaren på Kulturhuset i Stockholm, Engsholms Slott, Scandinavian XPO vid Arlanda, samt Stadshusrestauranger i Stockholms Stadshus med ansvar bl a för Nobelbanketten.

Kreativ Köksmästare till event och mässor på Stockholmsmässan i Älvsjö

Du älskar att laga mat och du är en erfaren, glad och driftig köksmästare som ska fortsätta att utveckla vår gastronomi tillsammans med våra duktiga medarbetare. 

Vår verksamhet är varierande och mycket omväxlande beroende på kund, mässa eller arrangemang vilket kräver både bred och djup kunskap av dig inom gastronomi och logistik för att matcha våra kunders/gästers förväntningar.

Vi har många olika restauranger under Stockholmsmässans tak där vi har olika Foodcourt med caféer, Streetfood, och konferensluncher, middagar mm helt beroende på vilket event vi har just idag i huset. Vi bygger även upp tillfälliga pop-up restauranger caféer ute i hallarna vilket kräver logistik och kreativt tänkande från vår köksmästare att hitta smarta mat- och dryckesalternativ, spara tid och personaltimmar på ett effektivt och lönsamt sätt men fortfarande behålla hög kvalité på maten och ge en positiv upplevelse för gästen. Service i världsklass!

Kvalifikationer för tjänsten:

Som person är du en strukturerad ledare som brinner för gastronomi både i det större och mindre formatet. Vi serverar gärna mat på svenska råvaror och lagar mat från grunden vilket kräver planering och genuint intresse. Men då omvärlden ställer krav på oss krävs även ett bredare spektrum och influenser i matlagningen vid vissa event.

Den köksmästare vi söker är en ledare med glädje för matlagning och kreativitet i sin roll. Du har både ett ekonomiskt- och personalansvar för varm- och kallköket och du är duktig på att organisera, göra kalkyler och inköp enl avtal på ett ekonomiskt och kvalitetsmässigt sätt. Du har tidigare haft en liknande position och är bra på att inspirera och leda större och mindre personalgrupper och tycker om att coacha, planera samt har ett väl utvecklat logistiskt tänk. Har du en bred tidigare erfarenhet av både à la carte, bankett, hotellverksamhet är det meriterande.

Att arbeta hos oss:

Vi erbjuder ett väl fungerande kök/arbetsplats med mycket trevliga arbetskamrater och högsta standard på lokaler och utrustning. Arbetet är dagtid, måndag – fredag, helger och kvällar (under vår och höst) men vi vet i god tid när olika event ska genomföras vilket gör att du kan planera och ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Krav är att du talar, läser och förstår svenska.

Anställning:

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning enl kollektivavtal. Vi har oftast en sammanhängande ledighet runt jul/nyår och sommarmånaderna. Vi har kollektivavtal med Unionen och HRF och ingår i Visitas arbetsgivarorganisation.

Har du frågor om tjänsten kontakta då Kökschef Mikael Amundsson; mikael.amundsson@massrestauranger.se 

OBS! Vi tar inte emot ansökningar via mail enligt GDPR förordningen och att skydda dina personuppgifter.

Ansökan:

Skicka ditt personliga brev och CV till oss genom att klicka på ”sök detta jobb”

Intervjuer kommer att starta i januari med tillsättning enl överenskommelse och tillsättning kan ske innan ansökningstiden har löpt ut så passa på att söka redan idag. 

Krav

  • Har relevant utbildning inom hotell och restaurang
  • Har arbetat några år som Köksmästare eller biträdande köksmästare/souschef med liknande ansvar enl ovan.
  • Har haft personalansvar och lett/caochat medarbetare
  • Talar, läser och förstår svenska obehindrat.

Meriterande

  • Bred erfarnhet från både ala carte, bankett och hotellkök
  • Har jobbat på större evenemang och logistik utifrån ett matperspektiv
  • Budgetansvar och inköp
  • Göra kalkyler och schemaläggning med lönasmhet i fokus