bild

Om arbetsgivaren - Maskin & Verktyg

Vår affärsidé är att med stor produktkunskap förse våra kunder med maskiner, verktyg, yrkeskläder, skyddsutrustning och övriga förnödenheter. Våra verksamhetsområden är Uppland, Gästrikland och Västmanland. Kunderna utgörs framförallt av stora och små företag inom bygg, industri, service och offentlig förvaltning. Vi är 51 medarbetare och omsätter ca 160 miljoner.

Maskin & Verktyg  logo

Arbetsgivare Maskin & Verktyg

Region Gävleborgs län

Bransch Bygg och anläggning, Försäljning, inköp, marknadsföring, Tekniskt arbete

Sista ansökningsdag 2022-07-03

Om arbetsgivaren - Maskin & Verktyg

Vår affärsidé är att med stor produktkunskap förse våra kunder med maskiner, verktyg, yrkeskläder, skyddsutrustning och övriga förnödenheter. Våra verksamhetsområden är Uppland, Gästrikland och Västmanland. Kunderna utgörs framförallt av stora och små företag inom bygg, industri, service och offentlig förvaltning. Vi är 51 medarbetare och omsätter ca 160 miljoner.

Tekniskt kunnig butik-/innesäljare

Vi fortsätter att växa och behöver förstärka med ytterligare en erfaren butikssäljare till vår butik för proffskunder i Gävle. Söker du en bred butiksroll där dina tekniska kunskaper kan göra skillnad? Då kan du vara den vi söker!

Som butikssäljare är du en viktig representant för Maskin & Verktyg och vårt varumärke. Vi vänder oss till dig som alltid gör ditt yttersta för att skapa hållbara och långsiktiga relationer med våra kunder. Är du professionell, har bred kompetens inom branschsortimentet samt håller en hög servicenivå är du antagligen rätt person för tjänsten!

Om oss och arbetet

Vi säljer verktyg, material, förbrukningsprodukter, kläder, skyddsutrustning och mycket mer. Över 20.000 artiklar finns i vårt lager, dessutom erbjuder vi beställningsvaror från våra noga utvalda leverantörer. Under 2021 förvärvade vi Svetscenter i Gävle AB som nu är helt införlivade i Maskin & Verktyg på Utmarksvägen. Våra kunder ska kunna vända sig till oss för alla sina produkt- och materialbehov. Som kund kan man förvänta sig att bli sedd och uppmärksammad när man kommer in i vår butik, möter en butikssäljare som är lyhörd för vad man behöver och ger rådgivning därefter.

Dina arbetsuppgifter kommer bl a bestå av:

  • Ge god service i butiken genom att hänvisa kunden till den rätta produkten och kunna besvara kundens frågeställningar baserat på din kunskap
  • Orderläggning av beställningsvaror
  • Göra offerter

I arbetsuppgifterna ingår också sedvanligt arbete i en proffsbutik som tex varupåfyllning och skyltning. Hos oss jobbar vi som ett lag, där alla arbetsuppgifter är värdefulla och vi är lika hjälpsamma mot kollegor som vi är mot våra kunder. Självklart hjälper vi till med arbetsuppgifter som ligger utanför vår arbetsbeskrivning när det behövs.

Din bakgrund

Vi arbetar huvudsakligen med företagskunder och vänder oss i första  hand till dig som har några års arbetslivserfarenhet från fackhandel/yrkesbutik men även annan försäljningserfarenhet kan vara av intresse. Kanske är du idag yrkesman/-kvinna och använder den typ av produkter vi säljer men vill prova dina vingar i en ny yrkesroll. Har du tidigare arbetat mot företagskunder ser vi det som meriterande, likaså om du har stor erfarenhet av att jobba inom/mot bygg- och industri. Erfarenhet av försäljning ser vi också som ett plus. 

För att kunna kommunicera med våra kunder behöver du ha god svenska, i tal och skrift. 

Du är en initiativtagande person med eget driv, du ser vad som behöver göras och gör det! Du delar gärna med dig av kunskap och agerar som rådgivare för våra kunder. Din inställning är professionell och engagerad. Med tydligt kundfokus, hög servicegrad och god samarbetsförmåga blir du en uppskattad säljare och kollega. Du är självgående och trivs att arbeta i högt tempo på ett strukturerat och målinriktat sätt.

Vi söker efter dig som har en bra balans av teknisk kompetens och rätt personlighet för att kunna bistå våra kunder med bästa möjliga service.

Vad du möter hos oss

Hos oss möter du en utmanande och omväxlande roll i ett företag med korta beslutsvägar, god stämning och en positiv utveckling. Vi är trots vår storlek ett familjärt och hjälpsamt företag som drivs av glädje, flexibilitet och en ambition om att lösa problem. Vi är också stolta över våra relativt nya lokaler i Gävle där vi är nyinflyttade sedan 2021. 

Annat viktigt att veta

Tjänsten är tillsvidare på heltid med sex månaders provanställning.

Har du frågor om rekryteringen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Lina Haglund på 070-777 2373.

Observera att urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Välkommen med din ansökan!

Krav

  • Några års arbetslivserfarenhet från fackhandel/yrkesbutik
  • God svenska i tal och skrift

Meriterande

  • Tidigare arbetat mot företagskunder
  • Stor erfarenhet av att jobba inom/mot bygg- och industri
  • Erfarenhet av försäljning