Platsannonsbild höger

Om arbetsgivaren - Friab

Friab grundades år 2001 och är idag ett omsorgsföretag med cirka 500 anställda.
Med hög kompetens, stort engagemang och ett varmt bemötande arbetar vi för att skapa en positiv förändring med individen i fokus. Friab utgör en bredd av specialiserade verksamheter som tillsammans arbetar för att möta individens behov.

Friab logo

Arbetsgivare Friab

Region Hallands län

Bransch Hälso- och sjukvård

Sista ansökningsdag 2021-07-01

Om arbetsgivaren - Friab

Friab grundades år 2001 och är idag ett omsorgsföretag med cirka 500 anställda.
Med hög kompetens, stort engagemang och ett varmt bemötande arbetar vi för att skapa en positiv förändring med individen i fokus. Friab utgör en bredd av specialiserade verksamheter som tillsammans arbetar för att möta individens behov.

Sjuksköterska psykiatrisk omvårdnad

Om enheten - Ollestad

Ollestad är ett behandlingshem med specialistkompetens inom områdena missbruk, kriminalitet och psykisk ohälsa. Vår målgrupp är män från 18 år. Våra uppdragsgivare är Kriminalvården, Frivården och Socialtjänsten. Hos oss erbjuds en stimulerande och utvecklande miljö där vi möter den enskildes behov utifrån hans individuella förutsättningar. Vi erbjuder dagliga program som adresserar missbruk och kriminalitet, till exempel CRA, beroendelära och återfallsprevention. Våra klienter erbjuds individuella stödsamtal, både med behandlingspersonal och med legitimerad psykolog. Vi kan även vara behjälpliga med olika typer av psykiatriska utredningar.

Om tjänsten – Sjuksköterska

Som sjuksköterska på Ollestad så har du en central och viktig roll när det gäller att hjälpa våra klienter till ett liv fritt från kriminalitet och missbruk. Då medicinering ofta är en viktig del av behandlingen och våra klienter dessutom ofta har olika somatiska besvär så kommer du ha en central och viktig roll i verksamheten. Du kommer du vara den som har specialkompetensen inom det medicinska området och samarbeta med psykiatriker, behandlingspersonal och övriga kompetenser. Tjänsten innebär en stor frihet och möjlighet att utforma de medicinska rutinerna på ett sätt som optimerar förutsättningarna för våra klienter och passar dig.

Detta är arbetet för dig som vill pröva din yrkesroll i en ny kontext med mycket frihet under ansvar. Tjänsten som sjuksköterska på Ollestad ger dig en unik möjlighet att få följa människor på en resa mot ett bättre liv!

Om dig

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med specialistexamen inom psykiatrisk omvårdnad. Vi ser gärna att du har minst tre års erfarenhet från liknade verksamhet eller av psykiatriskt öppenvårdsarbete. B-körkort är ett krav.

Vi söker dig som har en god förmåga att skapa och bevara goda kontakter med klienter och uppdragsgivare. Det är för oss viktigt att du har ett genuint intresse av att vilja hjälpa människor med olika psykiatriska problem i såväl akuta skeden som på längre sikt. Du är en förtroendeingivande, lyhörd och pedagogisk person. Du har god samarbetsförmåga och är bra på att lyssna och ta tillvara andras åsikter och idéer. Det är viktigt att du är strukturerad, flexibel och har en god kommunikationsförmåga.

Du är tydlig och beslutsam, har hög integritet, är professionell och respektfull i ditt bemötande. Du känner arbetsglädje samt gillar ett högt tempo med fokus på lösningar. Du behöver vara förberedd på att kunna hantera svåra situationer så som att möta våra klienter när de är nedstämda såväl som upprörda. Du ska kunna hantera stressfyllda situationer och ha modet att sätta gränser och vara konsekvent i ditt arbete med våra klienter även under svåra stunder.

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Arbetstider: måndag-fredag

Sök tjänsten senast den 1:a juli 2021. Rekrytering kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden. Som ett led i rekryteringsprocessen kan även personlighetstester att tillämpas. Den som erbjuds anställning krävs enligt lagen om registerkontroll utdrag ur rikspolisstyrelses belastningsregister.

Har du frågor om tjänsten kontakta Barbara Lennartsson på barbara@friab.se

Välkommen med din ansökan!

Krav

  • Legitimerad sjuksköterska med specialistexamen inom psykiatrisk omvårdnad.
  • Minst tre års erfarenhet från relevant verksamhet eller av psykiatriskt öppenvårdsarbete.
  • B-körkort