Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Friab

Friab grundades år 2001 och är idag ett omsorgsföretag med cirka 500 anställda. Med hög kompetens, stort engagemang och ett varmt bemötande arbetar vi för att skapa en positiv förändring med individen i fokus. Friab utgör en bredd av specialiserade verksamheter som tillsammans arbetar för att möta individens behov. Läs gärna mer om oss på www.friab.se

Friab logo

Arbetsgivare Friab

Region Stockholms län

Bransch Socialt arbete

Sista ansökningsdag 2024-02-18

Om arbetsgivaren - Friab

Friab grundades år 2001 och är idag ett omsorgsföretag med cirka 500 anställda. Med hög kompetens, stort engagemang och ett varmt bemötande arbetar vi för att skapa en positiv förändring med individen i fokus. Friab utgör en bredd av specialiserade verksamheter som tillsammans arbetar för att möta individens behov. Läs gärna mer om oss på www.friab.se

Familjehemskonsulent

Ligger ditt professionella engagemang hos barn och unga vuxna i behov av omsorg, omtanke och behandling? Vi söker dig som har ett stort personligt driv och några års erfarenhet av att arbeta med barn och unga vuxna. Rollen ger dig stor flexibilitet och frihet att påverka ditt dagliga arbete och dina arbetstider. Välkommen till en arbetsplats med hög kompetens i kombination med ett varmt bemötande! 

Om tjänsten 

I rollen som familjehemskonsulent kommer du att handleda och stödja familjehem i deras uppdrag. Uppdragen omfattar placerade barn och ungdomar i familjehem i olika åldrar samt även Kriminalvårdsklienter. Du kommer till viss del även att utreda potentiella familjer och se till att de genomgår vår grundutbildning för nya familjehem. 

I dina arbetsuppgifter ingår huvudsakligen: 

 • Fysiska besök hos familjehemmen
 • Ansvara för löpande dokumentation 
 • Kontakt med socialtjänsten och övriga vårdinsatser/myndigheter 
 • Omvärldsbevakning gällande sådant som berör verksamheten
 • Tillse att verksamheten drivs i enlighet med lagar och föreskrifter 
 • Teamarbete med andra enheter inom organisationen 
 • Beredskap 

Friabs familjevårdsverksamheter har specialistkompetens och arbetar med kraftigt förstärkt familjevård för barn och unga samt vuxna. Vi erbjuder omfattande konsulentstödda behandlingsinsatser i kombination med ett stort engagemang från familjehemmet. Oftast är minst en av familjehemsföräldrarna hemma på heltid för att tillgodose behovet av stöd, struktur och stabilitet.

Om dig 

Vi söker dig som har minst tre års arbetslivserfarenhet av att arbeta med barn och unga vuxna samt en socionomutbildning eller annan motsvarande utbildning. Har du dessutom erfarenhet av familjehemsvård ser vi det som meriterande. God svenska i tal och skrift samt B-körkort är krav för tjänsten. 

Som person är du engagerad, noggrann, prestigelös och bra på att bemöta människor. Vidare har du en hög drivkraft med förmåga att driva processer framåt och du ser helhetsbilden genom kontinuerlig systematisk uppföljning inom alla delar. 

Vi erbjuder

Hos oss erbjuds du stor frihet att på egen hand påverka såväl ditt dagliga arbete som dina arbetstider. Du kommer till en familjär och trivsam arbetsplats med erfarna kollegor. Vi månar om kompetensutbildning och lägger stort fokus på kontinuerlig fortbildning. Dessutom erbjuds du förmånliga friskvårdsförmåner och extern handledning. 

Övrig information

Tjänsten är heltid, tillsvidare. Du väljer själv om du utgår från vårt kontor i Stockholm eller hemifrån. Resor inom hela Stockholm förekommer vid besök hos familjehemmen. I tjänsten ingår beredskap.

Som ett led i rekryteringsprocessen kommer personlighetstester att tillämpas. Vid anställning kommer vi även att begära utdrag ur belastningsregistret enligt lagen om registerkontroll. 

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Katrin Sundqvist på katrin.sundqvist@friab.se

På grund av jul och ledigheter är ansökningstiden lång men urval och intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske före sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan! 

Krav

 • Socionomutbildning eller motsvarande utbildning 
 • Minst tre års erfarenhet av arbete med barn och unga vuxna
 • God svenska i tal och skrift 
 • B-körkort 

Meriterande

 • Erfarenhet av familjehemsvård