Platsannonsbild höger

Om arbetsgivaren - Friab

Friab grundades år 2001 och är idag ett omsorgsföretag med cirka 500 anställda. Med hög kompetens, stort engagemang och ett varmt bemötande arbetar vi för att skapa en positiv förändring med individen i fokus. Friab utgör en bredd av specialiserade verksamheter som tillsammans arbetar för att möta individens behov. Läs gärna mer om oss på www.friab.se

Friab logo

Arbetsgivare Friab

Region Västra Götalands län

Bransch Chefer och verksamhetsledare, Socialt arbete

Sista ansökningsdag 2023-06-11

Om arbetsgivaren - Friab

Friab grundades år 2001 och är idag ett omsorgsföretag med cirka 500 anställda. Med hög kompetens, stort engagemang och ett varmt bemötande arbetar vi för att skapa en positiv förändring med individen i fokus. Friab utgör en bredd av specialiserade verksamheter som tillsammans arbetar för att möta individens behov. Läs gärna mer om oss på www.friab.se

Enhetschef

Är du trygg i ditt ledarskap och vill ha en nyckelposition i ett stabilt företag med hög kompetens och lång erfarenhet? Drivs du av att hjälpa människor till ett bättre liv? Friab växer och söker nu en enhetschef till familjevården med ansvar för verksamheten i västra Sverige. Varmt välkommen till oss! 

Om tjänsten 

I rollen som enhetschef är din uppgift att utveckla och driva en kvalitetsstyrd verksamhet genom verksamhetsnära ledarskap med fokus på utveckling och tillväxt. Du utgår från vårt kontor i centrala Göteborg och ansvarar för att skapa en trygg miljö med tydlig struktur och förutsägbarhet som driver utvecklingen framåt. Du leder och fördelar det dagliga arbetet på enheten samt planerar och genomför verksamhetens utveckling på både kort och lång sikt. Du rapporterar direkt till affärsområdeschef och ingår i ledningsgruppen för affärsområdet familjevård. 

I dina arbetsuppgifter ingår: 

 • Personal- och arbetsmiljöansvar
 • Budget och ekonomisk uppföljning
 • Övergripande ansvar för löpande dokumentation
 • Arbeta målinriktat mot, och utvärdera, uppsatta mål
 • Omvärldsbevakning gällande sådant som påverkar verksamhetens inriktning
 • Ansvara för att verksamheten drivs i enlighet med lagar och föreskrifter
 • Vidareutveckla och utvärdera arbetsmetoder
 • Kontakt med berörda samarbetsparter och andra enheter inom Friab

Om dig 

Vi söker dig som har en socionomutbildning eller annan motsvarande utbildning. Vidare ser vi att du har erfarenhet av verksamhetsnära ledarskap inom verksamhetsområdet socialt arbete. God svenska i tal och skrift är krav för tjänsten.

Som person är du engagerad, ansvarstagande och prestigelös med förmåga att arbeta såväl självständigt som i team. Du har god kommunikativ förmåga och lätt för att skapa förtroendefulla relationer samtidigt som du har hög integritet och kan sätta gränser. Vidare är du trygg i dig själv och är inte rädd för att delegera ansvar eller arbetsuppgifter. Självklart visar du förtroende för dina medarbetare och ger dem det stöd och förutsättningar som krävs för att de ska kunna främja sin utveckling och växa in i sina roller.

Om oss

Friabs familjevårdsverksamheter har specialistkompetens och arbetar med kraftigt förstärkt och förstärkt familjevård för barn och unga samt vuxna. Vi erbjuder omfattande konsulentstödda behandlingsinsatser i kombination med ett stort engagemang från familjehemmet. Oftast är minst en av familjehemsföräldrarna hemma på heltid för att tillgodose behovet av stöd, struktur och stabilitet.

För oss är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare och vi erbjuder bland annat förmånliga friskvårdsbidrag för alla anställda. Vi är en organisation med möjlighet till handledning, professionell utveckling och framtida utmaningar. I ditt arbete har du stort stöd av organisationsövergripande stöd från bland annat HR-och ekonomiavdelning.

Läs mer om oss här! 

Övrig information 

Tjänsten är heltid, tillsvidare, med placering i centrala Göteborg. Tillträde enligt överenskommelse. 

Som ett led i rekryteringsprocessen kommer personlighetstester att tillämpas. Vid anställning kommer vi även att begära utdrag ur belastningsregistret enligt lagen om registerkontroll. 

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Mikael Johansson på mikael.johansson@friab.se

Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan! 

Krav

 • Socionomutbildning eller motsvarande utbildning
 • Erfarenhet av verksamhetsnära ledarskap inom verksamhetsområdet
 • God svenska i tal och skrift