Enhetschef Friab

Om arbetsgivaren - Friab

Friab grundades år 2001 och är idag ett omsorgsföretag med cirka 500 anställda.
Med hög kompetens, stort engagemang och ett varmt bemötande arbetar vi för att skapa en positiv förändring med individen i fokus. Friab utgör en bredd av specialiserade verksamheter som tillsammans arbetar för att möta individens behov.

Friab logo

Arbetsgivare Friab

Region Södermanlands län

Bransch Chefer och verksamhetsledare, Socialt arbete

Sista ansökningsdag 2021-03-14

Om arbetsgivaren - Friab

Friab grundades år 2001 och är idag ett omsorgsföretag med cirka 500 anställda.
Med hög kompetens, stort engagemang och ett varmt bemötande arbetar vi för att skapa en positiv förändring med individen i fokus. Friab utgör en bredd av specialiserade verksamheter som tillsammans arbetar för att möta individens behov.

Enhetschef

Jonslund och Höjden LSS gruppboende och daglig verksamhet riktar sig mot personer inom personkrets 1 med omfattande insatsbehov. Enheterna är inne i en tillväxtfas och söker nu en enhetschef med goda ledaregenskaper och relevanta erfarenheter inom LSS verksamheter.

Om tjänsten - Enhetschef

I rollen som enhetschef ska du bygga upp och driva en kvalitetsstyrd verksamhet, där uppdraget inte blir större än den boendes behov. Det är viktigt att du trivs med att arbeta med verksamhetsnära ledarskap. Som enhetschef ansvarar du för att skapa en trygg och utvecklande miljö med tydlig struktur och förutsägbarhet. Detta innebär ansvar över verksamhetsutveckling, HR-frågor, driftsbudget och planering av marknadsföringsinsatser. Du har placeringsansvar, är tillståndsbärare och en del av ledningsgruppen.

Vi erbjuder dig

Verksamheten finns i naturskön miljö med närhet till fullständigt serviceutbud i Vingåker, Södermanland. Vi bemöter individen med lågaffektivt och stressreducerande förhållningssätt, visuell tydliggörande pedagogik samt kognitiv affektiv träning. Grunden i vårt arbete är individen, tydlighet, visuell struktur och respekt. 

Om dig

Vi söker dig med minst 3 års erfarenhet som föreståndare/enhetschef inom LSS med utbildning som socionom eller sociala omsorgsprogrammet (180hp alt. 120p). Meriterande om du har utbildning inom TEACCH och Studio 3. Vi ser gärna att du har gedigen erfarenhet av att belägga platser och tycker att det är stimulerande att få vidareutveckla framtida tillvägagångssätt i att bibehålla samt få nya placeringar och upprätthålla god efterfrågan till våra boenden.

Du ska ha lätt för att skapa förtroendefulla relationer samtidigt som du kan sätta gränser. Som person är du engagerad och ansvarstagande med förmåga att arbeta självständigt såväl som i team för att uppnå uppsatta mål. Flexibilitet och samarbetsförmåga är essentiella egenskaper. Du är tydlig och beslutsam, har hög integritet, är professionell och respektfull i ditt bemötande. Du känner arbetsglädje samt gillar ett högt tempo med fokus på lösningar. Du är prestigelös och tycker om att lära dig nya saker.

Information om anställningen

Tjänsten är placerad på vår enhet på Höjden i Vingåker.

Tjänsten är tillsvidare på heltid med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ulf Karlsson på 0701 801 810.

Sök tjänsten senast den 14:e mars 2021. Rekrytering kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Som ett led i rekryteringsprocessen kan även personlighetstester att tillämpas. Den som erbjuds anställning krävs enligt lagen om registerkontroll utdrag ur rikspolisstyrelses belastningsregister.

Krav

  • Minst 3 års erfarenhet som föreståndare/enhetschef inom LSS
  • Utbildning som socionom eller sociala omsorgsprogrammet (180hp alt. 120p)

Meriterande

  • Utbildning inom TEACCH och Studio 3
  • Erfarenhet av att belägga platser