tjej, rekrytering, friab, glad, leende
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Friab

Friab grundades år 2001 och är idag ett omsorgsföretag med cirka 500 anställda.
Med hög kompetens, stort engagemang och ett varmt bemötande arbetar vi för att skapa en positiv förändring med individen i fokus. Friab utgör en bredd av specialiserade verksamheter som tillsammans arbetar för att möta individens behov.

Friab logo

Arbetsgivare Friab

Region Södermanlands län

Bransch Chefer och verksamhetsledare, Socialt arbete

Sista ansökningsdag 2021-04-05

Om arbetsgivaren - Friab

Friab grundades år 2001 och är idag ett omsorgsföretag med cirka 500 anställda.
Med hög kompetens, stort engagemang och ett varmt bemötande arbetar vi för att skapa en positiv förändring med individen i fokus. Friab utgör en bredd av specialiserade verksamheter som tillsammans arbetar för att möta individens behov.

Operativ regionchef med ansvar för tillväxtenheter inom LSS

Friab LSS är inne i en tillväxtfas och söker nu en Regionchef med goda ledaregenskaper och erfarenheter inom LSS. Är du en person som drivs av att bygga upp verksamheter och inte är rädd för operativt arbete kan du vara den vi söker! Tjänsten innebär inledningsvis ett operativt ansvar för några av våra LSS-enheter, men kommer över tid att utvecklas till en mer strategisk roll.

Om tjänsten – Regionchef

I rollen som Regionchef ska du bygga upp och driva en kvalitetsstyrd verksamhet med ett strategiskt fokus på tillväxt. Du arbetar verksamhetsnära med ditt ledarskap. Som chef ansvarar du för att skapa en trygg och utvecklande miljö med tydlig struktur och förutsägbarhet. Detta innebär ansvar över verksamhetsutveckling, HR-frågor, driftsbudget och planering av marknadsföringsinsatser. Du har placeringsansvar, är tillståndsbärare och en del av ledningsgruppen.

Du kommer till en början att ha ett operativt ansvar för två av våra enheter, Jonslund och Höjden LSS gruppboende och daglig verksamhet, som riktar sig mot personer inom personkrets 1 med omfattande insatsbehov.  

Vi erbjuder dig

Vi ser en stark tillväxt för vår verksamhet i regionen vilket gör att rollen inom en kortare tid kan utvecklas till att bli mer strategisk och mindre operativ. Som Regionchef kommer du att ha en viktig roll i vår organisation och självklart stora möjligheter att påverka.

Dina enheter finns i naturskön miljö med närhet till fullständigt serviceutbud i Vingåker, Södermanland. Vi bemöter individen med lågaffektivt och stressreducerande förhållningssätt, visuell tydliggörande pedagogik samt kognitiv affektiv träning. Grunden i vårt arbete är individen, tydlighet, visuell struktur och respekt.

Om dig

Vi söker dig med några års erfarenhet som föreståndare/enhetschef inom LSS med relevant utbildning. Vi ser gärna att du har gedigen erfarenhet av att belägga platser och tycker att det är stimulerande att få vidareutveckla framtida tillvägagångssätt i att bibehålla samt få nya placeringar och upprätthålla god efterfrågan till våra boenden.

Du ska ha lätt för att skapa förtroendefulla relationer samtidigt som du kan sätta gränser. Som person är du engagerad och ansvarstagande med förmåga att arbeta självständigt såväl som i team för att uppnå uppsatta mål. Flexibilitet och samarbetsförmåga är essentiella egenskaper. Du är tydlig och beslutsam, har hög integritet, är professionell och respektfull i ditt bemötande. Du känner arbetsglädje samt gillar ett högt tempo med fokus på lösningar. Du är prestigelös och tycker om att lära dig nya saker.

Information om anställningen

Tjänsten är placerad på vår enhet på Höjden i Vingåker.

Tjänsten är tillsvidare på heltid med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ulf Karlsson på 0701 801 810.

Sök tjänsten senast den 5 april 2021. Rekrytering kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Som ett led i rekryteringsprocessen kan även personlighetstester att tillämpas. Den som erbjuds anställning krävs enligt lagen om registerkontroll utdrag ur rikspolisstyrelses belastningsregister.

Krav

  • Några års erfarenhet som föreståndare/enhetschef inom LSS
  • Relevant utbildning

Meriterande

  • Erfarenhet av att belägga platser