Erasteel alt

Om arbetsgivaren - Erasteel Kloster AB

Erasteel Kloster AB är den svenska delen av Erametkoncernen som bedriver forskning & utveckling samt produktion och försäljning av gasatomiserade pulvermetallurgiska produkter och snabbstål med världen som marknad. Vi är ca 380 medarbetare i Söderfors, Långshyttan och Vikmanshyttan och omsätter ca 1,5 miljard kronor. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.
För mer information om bolaget, besök www.erasteel.com

Erasteel Kloster AB logo

Arbetsgivare Erasteel Kloster AB

Region Uppsala län

Bransch Chefer och verksamhetsledare, Industriell tillverkning

Sista ansökningsdag 2023-02-19

Om arbetsgivaren - Erasteel Kloster AB

Erasteel Kloster AB är den svenska delen av Erametkoncernen som bedriver forskning & utveckling samt produktion och försäljning av gasatomiserade pulvermetallurgiska produkter och snabbstål med världen som marknad. Vi är ca 380 medarbetare i Söderfors, Långshyttan och Vikmanshyttan och omsätter ca 1,5 miljard kronor. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.
För mer information om bolaget, besök www.erasteel.com

Laboratoriechef

Vi på Erasteel söker nu en Laboratoriechef till verksamheten i Söderfors. Har du en bakgrund inom industri- eller labverksamhet? Har du dessutom erfarenhet av ledarskap? Då kan tjänsten som laboratoriechef hos Erasteel vara helt rätt för dig!

Erasteel är den enda aktören i världen som är dedikerad till snabbstål med komplett kunskap inom design, produktion, finfördelning och bearbetning av gasatomiserade och pulvermetallurgiska produkter. Erasteel har mer än 900 anställda och 6 industrianläggningar, varav 3 i Sverige (Söderfors, Långshyttan, Vikmanshyttan).

Nu söker vi en sektionschef till vår laboratorieverksamhet i Söderfors.

Om tjänsten

Som laboratoriechef har du det övergripande ansvaret för att leda och utveckla labverksamheten. Labverksamheten består idag av ett mikroskopilab, materialtestlab och kemilab. Erasteel är certifierade enligt ISO 9001. I rollen är du regelbundet närvarande i de olika labben som är separerade över fabriksområdet. Arbetet är varierande av både operativ och strategisk karaktär. I det dagliga operativa arbetet är du en viktig länk mellan din sektion och företagets andra avdelningar där du fördelar sektionens resurser på bästa sätt. Strategiskt ansvarar du för att långsiktigt utveckla labverksamheten i takt med att Erasteels processer och produkter utvecklas. 

Tillsammans med din sektion, som består av 15 medarbetare, säkerställer du att Erasteels kontrollprogram för leveransprovning efterföljs. Ansvaret innebär också att, i samarbete med metodexperter internt och externt, se till att metoder och utrustning är uppdaterade och följer olika krav. Du har även ett tätt samarbete med dina kollegor inom både kvalitetsavdelningen och produktionsavdelningar när det kommer till provflöden samt behov. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning inom kemi/teknik alternativt motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av industri- eller labverksamhet där du arbetat med kvalitetssäkring. Vidare har du erfarenhet av ledarskap och med det är du trygg i att hantera personalfrågor. Goda kunskaper i svenska och engelska samt B-körkort är krav för tjänsten.

Som person ser vi att du är prestigelös och trygg i dig själv. Du bör även vara noggrann med en hög kvalitetsmedvetenhet för att uppnå mål och följa regelverk för arbetsmiljö, standarder och miljö. Du har förmågan att planera och skapa struktur för att kunna driva den långsiktiga labverksamheten framåt. Vidare är du en relationsskapare som samarbetar bra med andra människor och bidrar till en positiv stämning inom hela avdelningen.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig möjlighet till ett stimulerande arbete i ett internationellt företag. Med utgångspunkt från våra grundläggande värderingar vill vi premiera teamwork, uppmärksamma varje medarbetare och uppmuntra att våra medarbetare delar med sig av sin kunskap till varandra. 

Företaget är i en förändringsresa där det finns möjlighet att delta i olika projekt såväl inom Sverige som utanför Sverige.

Övrigt

Placering: Söderfors

Tjänsten är på heltid tillsvidare. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster!

För mer information om befattningen vänligen kontakta rekryterande chef Tobias Jarmar på 0766-951926 eller tobias.jarmar@eramet.com

Fackliga representanter: 
Karin Jakobsson, Akademikerföreningen, karin.jakobsson@eramet.com, 0293-54309
Tommy Gustafsson, Unionen, tommy.gustafsson@eramet.com, 0293-54637

Välkommen med din ansökan!

Krav

  • Utbildning inom kemi/teknik alternativt motsvarande erfarenhet
  • Flerårig erfarenhet av kvalitetssäkring inom industri- eller labverksamhet
  • Erfarenhet av ledarskap
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
  • B-körkort