Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Erasteel

Erasteel är en global koncern som bedriver forskning & utveckling samt produktion och försäljning av gasatomiserade pulvermetallurgiska produkter och snabbstål med världen som marknad. Erasteel har mer än 900 anställda och 6 industrianläggningar, varav 3 i Sverige, 2 i Frankrike och 1 i Kina. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.
För mer information om bolaget, besök www.erasteel.com

Erasteel logo

Arbetsgivare Erasteel

Region Uppsala län

Bransch Industriell tillverkning, Installation, drift, underhåll

Sista ansökningsdag 2023-04-02

Om arbetsgivaren - Erasteel

Erasteel är en global koncern som bedriver forskning & utveckling samt produktion och försäljning av gasatomiserade pulvermetallurgiska produkter och snabbstål med världen som marknad. Erasteel har mer än 900 anställda och 6 industrianläggningar, varav 3 i Sverige, 2 i Frankrike och 1 i Kina. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.
För mer information om bolaget, besök www.erasteel.com

Elektriker till Söderfors

Nu söker vi på Erasteel en teaminriktad Elektriker till verksamheten i Söderfors. Vi välkomnar både dig som är nyutbildad men också dig med erfarenhet av liknande arbete. Har du ett intresse för teknik som vill utvecklas med oss i en spännande och omväxlande miljö där ingen dag är den andra lik? Då kan det vara dig vi söker!

Erasteel är den enda aktören i världen som är dedikerad till snabbstål med komplett kunskap inom design, produktion, finfördelning och bearbetning av gasatomiserade och pulvermetallurgiska produkter. Erasteel har mer än 900 anställda och 6 industrianläggningar, varav 3 i Sverige (Söderfors, Långshyttan, Vikmanshyttan).

Om rollen

Som elektriker hos oss kommer arbetsuppgifterna bland annat innebära förebyggande och avhjälpande underhåll på produktionsmaskiner. De arbetsområden som finns är industriella styrsystem, elektriska anläggningar och elkraft. Du kommer utöver ovanstående också att delta vid ombyggnader och nyanskaffning av utrustning.

Rollen kommer att kunna anpassas  efter dig och dina erfarenheter. För dig som har mer erfarenhet kan vi erbjuda mer utmanande arbetsuppgifter, men vi har även kompetensen att utveckla dig som är mer junior inom området. Du kommer att ingå i ett team som tillsammans ansvarar för reparationer och underhåll av produktionsmaskiner och kringutrustning. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en elteknisk gymnasieutbildning, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom annan likvärdig utbildning eller arbetslivserfarenhet. Har du tidigare erfarenhet som industrielektriker är det naturligtvis en fördel men inget krav. Du har ett brett tekniskt kunnande samt goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. B-körkort är ett krav för tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet inom automationsutrustning eller inom programmerbara styrsystem. Likväl är det meriterande om du har kunskaper inom elkraft.

Det viktigaste för oss är inte hur lång erfarenhet du har, vi värdesätter snarare vem du är som person och att du har det intresse som krävs för att lära dig arbetsuppgifterna. Som person ser vi att du är social och du ser problemlösning som en utmaning. Du är driven och villig att lära samt har ett stort intresse för teknik. Vidare trivs du med att arbeta såväl i grupp som individuellt. För att trivas i rollen bör du även vara flexibel samt ha ett sinne för ordning och reda.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig möjlighet till ett stimulerande arbete i ett internationellt företag. Med utgångspunkt från våra grundläggande värderingar vill vi premiera teamwork, uppmärksamma varje medarbetare och uppmuntra att våra medarbetare delar med sig av sin kunskap till varandra.

Företaget är i en förändringsresa där det finns möjlighet att delta i olika projekt såväl inom Sverige som utanför Sverige.

Övrigt

Placeringsort: Söderfors

Tjänsten är för närvarande dagtid men kan övergå i skiftgång.

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag har passerat.

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster!

För mer information om befattningen, vänligen kontakta rekryterande chef Håkan Mattsson hakan.mattsson@eramet.com

Facklig representant: IF Metall Pontus Söderberg pontus.soderberg@eramet.com
 
Varmt välkommen med din ansökan! 

Krav

  • El-teknisk gymnasieutbildning alternativt annan likvärdig utbildning eller arbetslivserfarenhet
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
  • B-körkort

Meriterande

  • Tidigare erfarenhet som industrielektriker
  • Erfarenhet inom automationsutrustning och programmerbara styrsystem 
  • Kunskaper inom elkraft