Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Enköpings Hyresbostäder

AB Enköpings Hyresbostäder är ett kommunalt fastighetsbolag i Enköping; ”Sveriges närmaste stad”. Företaget som har drygt 40 anställda och förvaltar idag över 3 000 lägenheter och 46 000 kvm lokalyta.

Enköpings Hyresbostäder logo

Arbetsgivare Enköpings Hyresbostäder

Region Uppsala län

Bransch Bygg och anläggning, Installation, drift, underhåll

Sista ansökningsdag 2022-01-23

Om arbetsgivaren - Enköpings Hyresbostäder

AB Enköpings Hyresbostäder är ett kommunalt fastighetsbolag i Enköping; ”Sveriges närmaste stad”. Företaget som har drygt 40 anställda och förvaltar idag över 3 000 lägenheter och 46 000 kvm lokalyta.

Byggprojektledare

Enköpings Hyresbostäder befinner sig i en spännande fas! Vårt mål är att erbjuda Sveriges mest innovativa, trevliga och tryggaste boende vilket innebär ett ständigt förbättringsarbete. Vår projektavdelning består idag av två projektledare, en projektsamordnare, en energisamordnare och en projektchef. Nu behöver vi utöka organisationen med en Byggprojektledare vars uppdrag blir att ansvara för våra mindre/medelstora projekt inom förvaltningsorganisationen.

Vi söker dig som har ett par års erfarenhet från fastighets- och/eller byggbranschen och som vill bli vår nya byggprojektledare.
I rollen som byggprojektledare ansvar du för genomförande av projekt från kalkyl till avslut inklusive kontakt och uppföljning med entreprenörer. Projekten varierar i storlek och komplexitet men består främst av mindre projekt. Det kan tex handla om att byta ut en hiss i en fastighet eller att lägga om ett tak. Vi har ingen egen personal i utförandet utan du kommer att beställa uppdrag från externa entreprenörer och följa upp tidsplaner, kvalitet och budget. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Projektledning av underhålls och mindre ombyggnadsprojekt.
 • Ansvara för planering, genomförande och uppföljning av projekt
 • Budgetansvar för varje enskilt projekt
 • Vara ett bygg och fastighetstekniskt stöd till förvaltningen (vi är små och jobbar ganska tätt tillsammans i planeringsarbetet)
 • Medverka i budgetarbetet
 • I större projekt har du ständig dialog med förvaltningsavdelningen runt optimala lösningar i projekten för fastigheternas och hyresgästernas bästa.

Om dig

Vi söker dig som har en avslutad högskoleutbildning inom relevant område eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har minst ett par års erfarenhet av fastighets- eller byggbranschen. 

Du har lätt för att kommunicera och knyta goda relationer med dina kollegor, kunder och samarbetspartners. Samtidigt är du affärsmässig och strukturerad och trivs med att ha många olika projekt igång samtidigt. 
Du kanske inte har jobbat så många år i en liknande roll men du är mogen till din person och van att leda både arbete och diskussioner. 

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Sofie Skaränger på sofie.skaranger@jobbet.se

Välkommen med din ansökan senast den 23e januari 2022. 

Vi erbjuder dig en tjänst där du får möjlighet att påverka framtidens Enköping! Hos oss på EHB har vi en härlig stämning och att ha trevligt tillsammans är viktigt för oss. Vi för ett kontinuerligt internt värdegrundsarbete med stort fokus på jämställdhet, mångfald, hållbarhet och samhällsengagemang. Vi vet också att för att trivas bra behöver man få privatliv och yrkesliv att gå ihop och det är något vi alltid eftersträvar genom flexibilitet och tillit.

Krav

 • Relevant högskoleutbildning alt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • Minst ett par års erfarenhet från fastighetsbranschen 
 • Goda kunskaper inom förvaltning, drift och underhåll
 • Behärska Officepaketet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift 
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbeta med hyresgäst/kundkontakt i genomförande av projekt