Sista ansökningsdag har passerat
Diakonistiftelsen Samariterhemmet logo

Arbetsgivare Diakonistiftelsen Samariterhemmet

Region Uppsala län

Bransch Socialt arbete

Sista ansökningsdag 2022-04-21

Verksamhetschef/behandlare till Ebbamottagningen

Om oss

Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning, där allt överskott återinvesteras i verksamheten. Läs gärna mer om oss på www.samariterhemmet.se

Samariterhemmet öppnar under 2022 en helt ny social verksamhet och vi söker en verksamhetschef som kan etablera, driva och utveckla Ebbamottagningen.

Ebbamottagningen ska erbjuda råd, stöd och behandling till personer som fått ersättning för sexuella tjänster och prostitution, som skadar sig med sex eller utsatts för människohandel för sexuella ändamål samt personer som köper sexuella tjänster eller har andra former av tvångsmässigt sexuellt beteende/hypersexualitet och till anhöriga som berörs av sexhandeln.

Ebbamottagningen ska erbjuda psykosocialt råd och stöd samt motiverande samtal, terapeutiska samtal med leg psykoterapeuter, medicinsk och juridisk rådgivning samt fysioterapi/stresshantering och anhörigstöd. Vid Ebbamottagningen strävar vi aktivt efter att tillgodose ovanstående gruppers lika rätt till direkt stöd oavsett problematik, ålder, kön och sexuell identitet.

Hos oss får du arbeta i en miljö som vilar på en stark värdegrund och som präglas av att ge alla hopp och livsglädje, värdighet, gemenskap, helhet och service.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar provanställning.  Ebbamottagningen öppnar i Samariterhemmets Vårdcentrum, Dragarbrunnsgatan 70 i Uppsala. Vi önskar tillträde i mitten av juni eller efter överenskommelse.

Som verksamhetschef med fullt ledningsansvar för den nya Ebbamottagningen får du unika möjligheter att utveckla ett samlat och kvalificerat stöd som idag saknas i Uppsala. Du utvecklar ett team där arvoderade leg psykoterapeuter, allmänläkare, jurist samt fysioterapeut ingår. Du ansvarar för den samverkan med andra aktörer inom kommun, region, myndigheter och idéburna organisationer som har avgörande betydelse för Ebbamottagningen.

Samariterhemmet Diakoni har som mål att alla innovativa sociala verksamheter ska vara externfinansierade. Som verksamhetschef har du ansvaret för ansökningar om externa medel. Din förmåga att uttrycka dig i skrift är därför mycket god. 

Din roll som behandlare utgår från ett individanpassat arbete som syftar till ökad livskvalitet, till att bryta eventuell pågående destruktivitet såväl som att bearbeta tidigare upplevelser samt att motivera till terapeutiska samtal med våra leg psykoterapeuter eller andra relevanta former av stöd.

Din utbildning och kompetens, dina tidigare erfarenheter såväl som dina personliga egenskaper spelar en avgörande roll för etableringen av Ebbamottagningen idag och utvecklingen och expansionen framledes.

Organisatoriskt ingår Ebbamottagningen i Samariterhemmet Diakoni Sociala verksamheter och du blir därför underställd områdeschefen för Sociala verksamheter. Du har ett nära samarbete med områdeschefen och med senior advicer för Ebbamottagningen. Du samarbetar även med ekonomichef och kommunikatör/fundraiser.

Upplysningar

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta direktor Erik Eckerdal erik.eckerdal@samariterhemet.se telefon 072- 222 4869 eller verksamhetschef/senior advicer Charlotte Engel charlotte.engel@samariterhemmet.se 076 805 3311

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång, så vänta inte med din ansökan. 

Krav

  • Socionomexamen eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

  • Minst fem års erfarenhet av ledarskap och av att arbeta med behandlande/stödjande samtal.

  • Erfarenhet av att samverka med kommun, region, myndigheter och idéburna organisationer.

Meriterande

  • Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med Ebbamottagningens målgrupper och av arbete med trauma, sexuell utsatthet, självskadebeteende eller sexmissbruk/hypersexualitet.

  • Det är dessutom meriterande om du har en grundläggande psykoterapiutbildning, motsvarande steg 1.

  • I ditt arbete är du driven, självständig, flexibel och samarbetsinriktad. Du är välformulerad i tal och skrift och har förmåga att utveckla goda relationer och samverka internt och externt, likaså att tydligt kommunicera verksamhetens målbild. Du visar respekt och hänsyn för dem som söker sig till Ebbamottagningen och strävar aktivt efter att tillgodose deras lika rätt till stöd, oavsett problematik, ålder, kön och sexuell identitet.