Sista ansökningsdag har passerat
Diakonistiftelsen Samariterhemmet logo

Arbetsgivare Diakonistiftelsen Samariterhemmet

Region Uppsala län

Bransch Hälso- och sjukvård

Sista ansökningsdag 2022-01-20

Sjuksköterska till Samariterhemmet Vård och omsorg

Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning, där allt överskott återinvesteras i verksamheten. Vi är inne i en expansiv fas och vill att våra verksamheter ska växa och utvecklas. Läs gärna mer om oss på www.samariterhemmet.se

Om Vård och omsorg – våra verksamheter

Idag bedriver vi hemvård och demensvård för både yngre och äldre. Alla våra verksamheter är Silviacertifierade. Det innebär att förutom den spetskompetens som finns, så har alla medarbetare en grundläggande kunskap om demens. Vi möjliggör även reflektion i arbetet samt delaktighet och möjlighet att delta i utvecklingsarbeten.

Våra verksamheter ligger centralt i Uppsala, med bästa läget för alla tänkbara

kommunikationer och samtidigt nära grönområden

som Stadsparken och Fyrisån.

Samariterhemmet hemvård bedriver hemtjänst och hemsjukvård i Uppsala stad.

Vår hemvård är en mindre enhet med ett 30-tal kunder och ca 15 anställda. Lokalerna finns i samma hus som Ebbagården på Kungsängsgatan 46.

Ebbagården är Uppsalas mest centrala boende där vi arbetar med vård och omsorg av personer med demenssjukdom. Ebbagården har 33 boende. Vi strävar aktivt efter att ge de äldre en meningsfull tillvaro och arbetar utifrån ett väl utarbetat aktivitetskoncept.

Alla våra verksamheter är värdegrundsbaserade och för oss är det viktigt att värna om den enskilda människan och att erbjuda medmänsklig och professionell omsorg.

Om tjänsten

Tjänsten är ett vikariat på 90 % med tillträde så snart som möjligt – t.o.m. 31 augusti 2022. Arbetstiderna är förlagda dagtid, måndag – fredag och var tredje helg. Du kommer att ha ett särskilt patientansvar för Samariterhemmets hemvård.

Du kommer vara en av tre sjuksköterskor som ansvar för sjukvårdsinsatser för Samariterhemmet hemvård och Ebbagården. Två sjuksköterskor är patientansvariga för Ebbagården och en sjuksköterska är patientansvarig för hemvården.

 Som sjuksköterska kommer du att ingå i flera olika team där du samarbetar med olika professioner såsom undersköterskor, sjuksköterskekollegor, diakon, husläkare, fysioterapeut och arbetsterapeut.

Arbetsuppgifter

I rollen som sjuksköterska ansvarar du tillsammans med övriga sjuksköterskor för att leda hälso- och sjukvårdsinsatserna i nära samarbete med övrig omvårdnadspersonal. Som sjuksköterska hos oss:

  • planerar, utför och utvecklar du omvårdnadsarbetet utifrån de boendes individuella mål och behov
  • har du ett nära samarbete med boende, anhöriga, omvårdnadspersonal samt övriga kollegor/cheferfungerar du också som coach och arbetsledare för omvårdnadspersonalen

Upplysningar

Vård- och omsorgschef Marie Simas Nordberg 073-027 57 87

marie.simas@samariterhemmet.se Intervjuer kommer att ske löpande.

Krav

  • Legitimerad sjuksköterska
  • Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift
  • Goda datorkunskaper

Meriterande

  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom äldreomsorgen.
  • Samariterhemmet bedriver även utbildningsverksamhet så om du har utbildningserfarenhet är det också meriterande.
  • För oss är dina personliga egenskaper viktiga och att du vill vara en del av ett team där ett gott bemötande och de boendes välbefinnande alltid står i fokus. Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll, har lätt för att samarbeta, är strukturerad och vill bidra till en hälsofrämjande och positiv arbetsmiljö.