Platsannonsbild höger
Diakonistiftelsen Samariterhemmet logo

Arbetsgivare Diakonistiftelsen Samariterhemmet

Region Uppsala län

Bransch Hälso- och sjukvård

Sista ansökningsdag 2021-09-19

Leg. fysioterapeut/sjukgymnast, deltid

Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Våra verksamheter finns mycket centralt i Uppsala.

Om tjänsten

Vi söker en fysioterapeut/sjukgymnast på 75 % tillsvidare. Det kan även vara möjligt att arbeta 50%. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Samariterhemmets kännetecken på god vård och omsorg är Hopp och livsglädje, Värdighet, Gemenskap, Helhet och Service. Demensenheterna är Silviacertifierade sedan våren 2017. Vi strävar aktivt efter att ge de äldre en meningsfull tillvaro och arbetar utifrån ett väl utarbetat aktivitetskoncept.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår sedvanliga fysioterapeutuppgifter och du ingår i det tvärprofessionella teamet kring våra boende. Du kommer att arbeta i nära samarbete med arbetsterapeut och sjuksköterskor. Du handleder omvårdnadspersonal i ett funktionsbevarande arbetssätt och är med och skapar en meningsfull och aktiv vardag för de äldre. På ett ansvarsfullt sätt ger du god omvårdnad, hälso- och sjukvård. Du har ett flexibelt arbetssätt, bra bemötande och lätt för att samarbeta med andra aktörer. Du fungerar som kunskapsförmedlare i mötet med övrig omvårdnadspersonal och anhöriga.

Upplysningar om tjänsten

Verksamhetschef Vård och omsorg, Marie Simas Nordberg 073-027 57 87, marie.simas@samariterhemmet.se

Intervjuer kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan.

Krav

  • Legitimerad fysioterapeut eller sjukgymnast.

Meriterande

  • Erfarenhet av demensvård och rehabilitering i hemmet.
  • Vi ser gärna att du har kunskaper inom IT- systemen Safedoc, Prator, Senior Alert och BPSD.