Sista ansökningsdag har passerat
Diakonistiftelsen Samariterhemmet logo

Arbetsgivare Diakonistiftelsen Samariterhemmet

Region Uppsala län

Bransch Hälso- och sjukvård

Sista ansökningsdag 2021-02-28

Leg. sjuksköterska till Samariterhemmet Vård och Omsorg

Värdegrundsbaserad – Idéburen verksamhet - Silviacertifierad – Bästa läget i centrala Uppsala- Var med och bidra till högsta möjliga livskvalitet!

Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Vi är inne i en expansiv fas och vill att våra verksamheter ska växa och utvecklas. Läs gärna mer om oss på www.samariterhemmet.se

Om Vård och omsorg

Idag bedriver vi demensvård, hemvård, hemservice, socialt arbete och utbildning. Våra verksamheter ligger centralt i Uppsala, med bästa läget för alla tänkbara kommunikationer och samtidigt nära grönområden som Stadsparken och Fyrisån. Vi är en idéburen aktör, allt överskott går tillbaka till verksamheten, vilket ger oss möjlighet att göra mer för våra boende och kunder. Vi planerar att expandera våra verksamheter de närmaste åren.

Alla våra verksamheter är värdegrundsbaserade och för oss är det viktigt att värna om den enskilda människan bland särskilt utsatta grupper och att erbjuda medmänsklig och professionell omsorg i kroppsligt, själsligt och socialt avseende.

 Samtliga verksamheter inom Samariterhemmet Vård och Omsorg har låg personalomsättning och medarbetare med hög kompetens. Vi vill möjliggöra reflektion i arbetet, delaktighet och möjlighet att delta i utvecklingsarbeten.

Ebbagården är Uppsalas mest centrala boende där vi arbetar med vård och omsorg av personer med demenssjukdom. Ebbagården har 33 boende, med 11 boende på varje våningsplan. Vi strävar aktivt efter att ge de äldre en meningsfull tillvaro och arbetar utifrån ett väl utarbetat aktivitetskoncept.

Samariterhemmet hemvård bedriver hemtjänst och hemsjukvård i Uppsala stad. Hemvården är en liten välfungerande enhet med ett 30-tal kunder och ca 15 anställda. Lokalerna finns i Ebbagårdens bottenvåning.

Om tjänsten

Tjänsten är på 90% - 100 % och tillsvidare med tillträde 1 april eller efter överenskommelse. Arbetstiderna är dagtid, måndag – fredag samt var 3:e helg.

Du blir en av tre sjuksköterskor som ansvar för sjukvårdsinsatser för Ebbagården och hemvården. Två sjuksköterskor är patientansvariga för Ebbagården och en sjuksköterska är patientansvarig för hemvården.

Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetsutveckling genom ansvarsområden, ombudsroller och nätverk. Som sjuksköterska kommer du att ingå i flera olika team där du samarbetar med olika professioner såsom undersköterskor, Silviasystrar, diakon, sjuksköterskekollegor, husläkare samt med sjukgymnast och arbetsterapeut.

Arbetsuppgifter

I rollen som sjuksköterska ansvarar du tillsammans med övriga sjuksköterskor för att leda hälso- och sjukvårdsinsatserna i nära samarbete med övrig omvårdnadspersonal. Som sjuksköterska hos oss:

  • planerar, utför och utvecklar du omvårdnadsarbetet utifrån de boendes individuella mål och behov
  • har du ett nära samarbete med boende, anhöriga, omvårdnadspersonal samt övriga kollegor/chefer
  • fungerar du också som coach och arbetsledare för omvårdnadspersonalen.

Krav

  • Minst två års erfarenhet inom ditt yrke. 

  • Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift, samt goda datorkunskaper.

Meriterande

      

  • Specialistutbildning inom äldreomsorg eller erfarenhet av arbete inom  äldreomsorgen.
  • Samariterhemmet bedriver även utbildningsverksamhet så om du har utbildningserfarenhet är det också meriterande.
  • Vi ser gärna att du har kunskaper inom Safedoc, Prator, Senior Alert och BPSD.

  • Dina personliga egenskaper viktiga. Du drivs av att utveckla både dig själv och vår verksamhet och vill vara en del av ett team där ett gott bemötande och de boendes välbefinnande alltid står i fokus. Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll, har lätt för att samarbeta och är strukturerad. Skulle du dessutom beskriva dig själv som en positiv kollega som tar ansvar för den gemensamma arbetsmiljön, så är det ännu bättre!