Sista ansökningsdag har passerat
Diakonistiftelsen Samariterhemmet logo

Arbetsgivare Diakonistiftelsen Samariterhemmet

Region Uppsala län

Bransch Hälso- och sjukvård

Sista ansökningsdag 2022-02-20

Arbetsterapeut till Samariterhemmet Vård och omsorg

Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning, där allt överskott återinvesteras i verksamheten. Vi är inne i en expansiv fas och vill att våra verksamheter ska växa och utvecklas. Läs gärna mer om oss på www.samariterhemmet.se

Vi söker en arbetsterapeut till Ebbagårdens demensboende och Samariterhemmets hemvård

 

Om Vård och omsorg – våra verksamheter

Idag bedriver vi hemvård och demensvård för både yngre och äldre. Alla våra verksamheter är Silviacertifierade. Det innebär att förutom den spetskompetens som finns, så har alla medarbetare en grundläggande kunskap om demens. Vi möjliggör även reflektion i arbetet samt delaktighet och möjlighet att delta i utvecklingsarbeten.

Våra verksamheter ligger centralt i Uppsala, med bästa läget för alla tänkbara

kommunikationer och samtidigt nära grönområden

som Stadsparken och Fyrisån.

Ebbagården är Uppsalas mest centrala boende där vi arbetar med vård och omsorg av personer med demenssjukdom. Ebbagården har 33 boende. Vi strävar aktivt efter att ge de äldre en meningsfull tillvaro och arbetar utifrån ett väl utarbetat aktivitetskoncept.

Samariterhemmet hemvård bedriver hemtjänst och hemsjukvård i Uppsala stad.

Vår hemvård är en mindre enhet med ett 30-tal kunder och ca 15 anställda. Lokalerna finns i samma hus som Ebbagården på Kungsängsgatan 46.

Alla våra verksamheter är värdegrundsbaserade och för oss är det viktigt att värna om den enskilda människan och att erbjuda medmänsklig och professionell omsorg.

Om tjänsten

Vi söker nu en arbetsterapeut på 75 % med tillträde så snart som möjligt. Arbetstiderna är förlagda dagtid, måndag – fredag.

I arbetet ingår sedvanliga arbetsterapeutsuppgifter. I rollen som arbetsterapeut ingår du i det tvärprofessionella teamet kring våra boende. Du kommer att arbeta i nära samarbete med fysioterapeut och sjuksköterskor. Du handleder omvårdnadspersonal i ett funktionsbevarande arbetssätt och är med och skapar en meningsfull och aktiv vardag för de äldre.

Upplysningar

Vård- och omsorgschef Marie Simas Nordberg 073-027 57 87

marie.simas@samariterhemmet.se

Intervjuer kommer att ske löpande.

Krav

  • Legitimerad arbetsterapeut

Meriterande

Personliga egenskaper

  • På ett ansvarsfullt sätt ger du god omvårdnad, hälso- och sjukvård.
  • Du har ett flexibelt arbetssätt, bra bemötande och lätt för att samarbeta med andra aktörer.
  • Du fungerar som kunskapsförmedlare i mötet med övrig omvårdnadspersonal och anhöriga.
  • Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll, har lätt för att samarbeta, är strukturerad och vill bidra till en hälsofrämjande och positiv arbetsmiljö.