Platenhuset
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Bostadsstiftelsen Platen

Bostadsstiftelsen Platen är det allmännyttiga bostadsbolaget i Motala med det förtroendefulla uppdraget att sköta, vårda och utveckla våra hyresgästers hem vilket ställer höga krav på oss och våra samarbetspartners. Vi ska erbjuda väl underhållna och framtidsinriktade fastigheter, bostäder och boendemiljöer.  Vi strävar mot vår vision - Ett samhälle för generationer. Vi är idag ca 80 medarbetare inom olika yrkesgrupper på Platen och omsätter ca 540 Mkr.

Bostadsstiftelsen Platen logo

Arbetsgivare Bostadsstiftelsen Platen

Region Östergötlands län

Bransch Administration, ekonomi, juridik, Försäljning, inköp, marknadsföring

Sista ansökningsdag 2023-10-29

Om arbetsgivaren - Bostadsstiftelsen Platen

Bostadsstiftelsen Platen är det allmännyttiga bostadsbolaget i Motala med det förtroendefulla uppdraget att sköta, vårda och utveckla våra hyresgästers hem vilket ställer höga krav på oss och våra samarbetspartners. Vi ska erbjuda väl underhållna och framtidsinriktade fastigheter, bostäder och boendemiljöer.  Vi strävar mot vår vision - Ett samhälle för generationer. Vi är idag ca 80 medarbetare inom olika yrkesgrupper på Platen och omsätter ca 540 Mkr.

Medarbetare bostadsområdesutveckling

Är du kreativ, driven och har ett stort intresse för social hållbarhet? Då har vi på Platen rollen för dig! Vi söker nu en ny medarbetare till trygghetsenheten som tillsammans med oss vill utveckla våra bostadsområden med fokus på social hållbarhet och integration. Hos oss får du en rolig roll där du får möjlighet att självständigt driva projekt och aktiviteter för våra hyresgäster.

Trygghetsenheten hos Platen arbetar för att bibehålla och utveckla den sociala dynamiken och trivseln i våra bostadsområden. Genom att driva olika typer av aktiviteter tror vi att vi ökar områdenas attraktionskraft, vi tror även att aktiviteterna ger ett mervärde och en ökad livskvalitet för våra hyresgäster. En viktig del är också att arbeta för att utveckla boinflytandet och att hyresgästerna ska känna sig mer delaktiga i utveckling av sin närmiljö. Se exempel på våra genomförda aktiviteter och projekt här

Om rollen

Som en del av teamet på Trygghetsenheten får du en bred och social roll med många kontaktytor. Du kommer att driva aktiviteter och projekt från idé till genomförande i våra bostadsområden. Exempel på projekt kan vara att involvera hyresgäster i utformningen av utemiljöer, att ansvara för feriearbete och att arrangera aktiviteter för barn och ungdomar. Du ansvarar självständigt för dina projekt men samverkar med andra aktörer, såväl internt som externt. Självklart har du även bra bollplank och nära samarbete med dina kollegor på Trygghetsenheten. 

I dina arbetsuppgifter ingår även att:

 • Initiera och genomföra olika former av hyresgästmöten.
 • Analysera NKI-resultat samt presentera analyser och åtgärdsförslag.
 • Information/kommunikation med hyresgäster.
 • Inflyttningsbesök.
 • Genomföra trygghetsvandringar.
 • Handledning av feriearbetare.

Är du den vi söker?

Vi ser att du som lägst har en gymnasieutbildning och erfarenhet av att driva projekt i någon form, exempelvis i tidigare arbete eller i en förening. Du har erfarenhet av att dokumentera ditt arbete och är van vid att arbeta i Officepaketet. B-körkort och mycket goda kunskaper i svenska är krav för tjänsten. Kunskap i andra språk är starkt meriterande. Har du dessutom erfarenhet av föreningsarbete ser vi det som ett plus.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering. För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du har ett stort intresse för integration och sociala frågor. Som person är du driven, självständig och kreativ. Du trivs i en roll där du får möjlighet att påverka och vara innovativ. Dessutom är du kommunikativ och relationsbyggande med god förmåga att samarbeta med andra. För oss är det en självklarhet med förståelse och respekt för olika kulturer och för människors olika bakgrund, självklart delar du det synsättet med oss. 

Bostadsstiftelsen Platens värderingar

Platens medarbetare lever Platens värdegrund och arbetar mot vår gemensamma vision. Verksamheten präglas av våra värderingar; Respekt – Engagemang – Delaktighet och Ansvar. Som medarbetare på Platen är samarbete med alla, både inom och utanför den egna avdelningen, en självklarhet.

Medarbetarskap på Platen innebär:

 • Att ta initiativ och ansvar för sina egna och kollegornas arbetsuppgifter
 • Att vilja lära och utvecklas
 • Att dela med sig av kunskap och erfarenhet och ta del av andras kunskap och erfarenhet
 • Att arbeta med ett engagerat och reflekterande förhållningssätt
 • Att vara medveten om sin roll ur ett helhetsperspektiv, och verka för att nå uppsatta mål

Annat viktigt att veta:

Du utgår från vårt kontor i Gamla stan, Motala. Arbete på kvällstid och/eller helger kan förekomma.

Vid eventuella frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta trygghetschef Lara Kheiroujan på lara.kheiroujan@platen.se.

Facklig kontaktperson: Helene Orrstenius, helene.orrstenius@platen.se 

Vi hanterar ansökningar löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Välkommen med din ansökan!

Krav

 • Gymnasieutbildning
 • Erfarenhet av att driva projekt i någon form
 • Erfarenhet av att dokumentera ditt arbete och vana vid att arbeta i Officepaketet
 • B-körkort
 • Mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Meriterande

 • Kunskap i andra språk, utöver svenska och engelska
 • Erfarenhet av föreningsarbete