Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Bostadsstiftelsen Platen

Bostadsstiftelsen Platen är det allmännyttiga bostadsbolaget i Motala med det förtroendefulla uppdraget att sköta, vårda och utveckla våra hyresgästers hem vilket ställer höga krav på oss och våra samarbetspartners. Vi ska erbjuda väl underhållna och framtidsinriktade fastigheter, bostäder och boendemiljöer.  Vi strävar mot vår vision - Ett samhälle för generationer. Vi är idag ca 80 medarbetare inom olika yrkesgrupper på Platen och omsätter ca 540 Mkr.

Bostadsstiftelsen Platen logo

Arbetsgivare Bostadsstiftelsen Platen

Region Östergötlands län

Bransch Installation, drift, underhåll

Sista ansökningsdag 2023-06-09

Om arbetsgivaren - Bostadsstiftelsen Platen

Bostadsstiftelsen Platen är det allmännyttiga bostadsbolaget i Motala med det förtroendefulla uppdraget att sköta, vårda och utveckla våra hyresgästers hem vilket ställer höga krav på oss och våra samarbetspartners. Vi ska erbjuda väl underhållna och framtidsinriktade fastigheter, bostäder och boendemiljöer.  Vi strävar mot vår vision - Ett samhälle för generationer. Vi är idag ca 80 medarbetare inom olika yrkesgrupper på Platen och omsätter ca 540 Mkr.

Drifttekniker

Har du ett tekniskt intresse och vill ha en spännande roll i ett tryggt företag? Till vår nybildade Drift & Energienhet söker vi nu en drifttekniker som ska ersätta en av våra medarbetare som tänker gå i pension. 

Bostadsstiftelsen Platen är inne i ett spännande skede med en utveckling av vår organisation med nya avdelningar, enheter och roller. På sikt kommer vi även att samlokalisera hela företaget till nybyggda gemensamma lokaler. 

Den nybildade Drift & Energienheten ansvarar att optimera vår energianvändning samt säkerställa en god innemiljö i våra hyresgästers hem. Enheten ingår i Fastighetsavdelningen och består av specialistkompetenser inom el, vent, rör och drift. Vi förvaltar en yta om 429 770 kvm och har 5 732 lägenheter samt 176 kommersiella lokaler i portföljen med en omsättning på drygt 399 Mkr. 

Om rollen

Som drifttekniker kommer att ansvara för tillsyn, skötsel och underhåll av fastighetstekniska system. I ansvarsområdet ingår att bedöma och självständigt fatta beslut om vissa underhållsåtgärder ska utföras i egen regi eller om det ska beställas via våra ramavtal. I rollen ingår också ansvar över vissa tilldelade områden gällande myndighetskrav.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av:

 • Kontroller och uppföljningar av driftstatus via vårt uppkopplade övervakningssystem som synliggörs i Webport
 • Ronderingar av driftutrymmen
 • Reparationer av installationer
 • Planering och genomförande av underhållsåtgärder
 • Löpande uppdateringar i fastighetssystemet

Är du den vi söker?

Vi söker dig med eftergymnasial driftteknikerutbildning med fastighetsinriktning eller med motsvarande bakgrund/erfarenhet som bedöms likvärdigt. Du har en bred baskunskap inom området som du tillförskaffat dig genom några års yrkeserfarenhet. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med skötsel och drift av FTX-system. Har du dessutom någon form av el-utbildning och erfarenhet av modern styr- och reglerteknik är även det meriterande. Goda IT-kunskaper är naturligtvis en självklarhet för den här tjänsten såväl som B-körkort.

Du är en person som attraheras av vår vision – Ett samhälle för generationer – och som instämmer med våra värderingar. Din personlighet präglas av ett ödmjukt och respektfullt förhållningssätt till din omgivning. Vidare ser vi att du är lösningsfokuserad med ett flexibelt synsätt på tillvaro och lösningar på problem.

Våra värderingar

Bostadsstiftelsen Platens verksamhet präglas av våra värderingar; Respekt – Engagemang – Delaktighet och Ansvar. För oss är det en självklarhet med förståelse och respekt för människors olika bakgrund och livssituation.

Vårt erbjudande till dig

Bostadsstiftelsen Platen är ett stabilt, öppet och vänligt företag som erbjuder en trygg anställning med ett omväxlande arbete tillsammans med engagerade och trevliga arbetskamrater. Vi är måna om att våra anställda ska ha en bra arbetssituation och vi arbetar i fina och ändamålsenliga lokaler.

Vi erbjuder friskvårdsbidrag, arbetskläder, personliga verktyg och utrustning med hög kvalitet.

Övrig information

Tjänsten är på heltid med tillsättning enligt överenskommelse.

Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Om du ser att du passar för den här tjänsten hos oss vill vi gärna ha en ansökan med personligt brev och CV från dig senast: 2023-06-09.

I den här rekryteringen kommer vi att jobba med löpande urval och intervjuer vilket gör att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Kontaktpersoner:
Fastighetschef Karin Jönsson
Tel. 076-666 66 02 68
e-post: karin.jonsson@platen.se

Sören Wik, HR-konsult
WikCons HR
Tel. 072-521 26 03
e-post: soren@wikconshr.se

I den här rekryteringen samarbetar vi med WikCons HR

Krav

 • Eftergymnasial driftteknikerutbildning med fastighetsinriktning eller motsvarande bakgrund/erfarenhet som bedöms likvärdigt
 • Några års yrkeserfarenhet inom området
 • Goda IT-kunskaper
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbeta med skötsel och drift av FTX-system
 • El-utbildning
 • Erfarenhet av modern styr- och reglerteknik