Platsannonsbild höger
Uppsala Stadsmission logo

Arbetsgivare Uppsala Stadsmission

Region Uppsala län

Bransch Pedagogiskt arbete, Socialt arbete

Sista ansökningsdag 2024-08-11

Ungdomsvägledare till Unga Station

I höst flyttar "Unga Station" till centrala Uppsala och får de bästa förutsättningarna för sin ungdomsverksamhet. Nu söker vi dig som vill vara med och bygga upp vår nya mötesplats och göra skillnad för ungdomarna vi träffar.

Om rollen

Som ungdomsvägledare har du en bred roll, vi stöttar med allt från jobbsökande till läxläsning och myndighetskontakter. Allt vi gör är förebyggande- vi vill ge ungdomarna de bästa förutsättningarna framåt och vi möter dem i ett läge där det finns stora möjligheter till förändring. De ungdomar som kommer till oss är ofta ambitiösa och vill vara med och bidra. Unga Station är självklart drogfritt och vi har goda erfarenheter från åren i Gränby då vi haft en fin stämning hos oss.

Vem du är och vad du har med dig kommer naturligtvis också sätta sin prägel på våra aktiviteter. Lokalerna möjliggör olika typer av aktiviteter då de rymmer musikstudio, samtalsrum och kök-  vi vill fungera som ungdomarnas vardagsrum. Allt finns på plats genom de fina samarbeten som Uppsala Stadsmission har med företag och organisationer i Uppsala. Du kan lägga ditt fokus på att finnas för ungdomarna, att göra roliga aktiviteter, laga mat tillsammans, organisera utflykter och studiebesök- det som behövs för att få ungdomar att må bra och tro på sig själva. Dina idéer är välkomna och eftersom vi är en liten organisation är det aldrig långt till beslut och genomförande.

Bland vår personal finns mycket kunskap och lång erfarenhet från att arbeta med ungdomar. Du arbetar nära verksamhetschefen och en timanställd ungdomsvägledare samt med de volontärer som också hjälper till i verksamheten. Vi har också ett samarbete med kommunens ungdomsjour och skolor samt andra aktörer med engagemang för ungdomar.

I din roll ingår även ett ansvar för planering av volontärernas arbete. En viktig del av ditt arbete är utveckling av vår verksamhet och du behöver också kunna presentera vårt arbete vid behov, ta fram presentationsmaterial och hålla i presentationen.

Om dig

Vi söker dig som har ett stort engagemang för ungdomar men även några års erfarenhet av att arbeta med ungdomsverksamhet på något sätt. Du har en för tjänsten relevant eftergymnasial utbildning som tex socionom, socialpedagog eller kanske beteendevetare. Är du flerspråkig är det meriterande, likaså om du har körkort.

Som person är du empatisk, du lyssnar och stöttar. Du är aktiv när det gäller att skapa goda relationer samtidigt har du pondus och kan sätta gränser när det är nödvändigt. Du har god struktur och administrativ förmåga och är van att planera aktiviteter och enklare schemaläggning. Vi ser också att du är flexibel- en stadsmission är dynamisk och i ständig utveckling, vilket du uppskattar. Du är positiv och lösningsorienterad.

Bra att veta

Tjänsten är heltid, tillsvidare med sex månaders provanställning. Viss del av arbetstiden är förlagd till vardagskvällar, men verksamheten har som längst öppet till 20:00.

Urval sker löpande, men på grund av sommar och semestertider sker intervjuer troligtvis först i augusti.

I den här rekryteringen kommer vi att genomföra bakgrundskontroller i slutskedet av processen. 

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta verksamhetschef Peter Andersson på 073-386 76 77 alternativt peter.andersson@uppsalastadsmission.se. Observera att Peter bara svarar på frågor fram till den 12 juli då han går på semester.

Välkommen med din ansökan!