Säljare jobb smartab
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Smartab

SMARTAB grundades i Sverige 1993. Verksamheten består i att marknadsföra, sälja och distribuera bilvårdsprodukter och industrikemikalier för yrkesmässigt bruk. Vi fungerar som generalagent för det brittiska företaget Autosmart Ltd, som även utvecklar och tillverkar våra produkter. Autosmart är ett av världens ledande företag inom industrikemikalier för fordonsnäringen. SMARTAB har sedan starten 1993 stadigt ökat sina marknadsandelar och är numera marknadsledande inom vår näring i Sverige.

Smartab logo

Arbetsgivare Smartab

Region Dalarnas län

Bransch Försäljning, inköp, marknadsföring, Tekniskt arbete, Transport

Sista ansökningsdag 2021-06-13

Om arbetsgivaren - Smartab

SMARTAB grundades i Sverige 1993. Verksamheten består i att marknadsföra, sälja och distribuera bilvårdsprodukter och industrikemikalier för yrkesmässigt bruk. Vi fungerar som generalagent för det brittiska företaget Autosmart Ltd, som även utvecklar och tillverkar våra produkter. Autosmart är ett av världens ledande företag inom industrikemikalier för fordonsnäringen. SMARTAB har sedan starten 1993 stadigt ökat sina marknadsandelar och är numera marknadsledande inom vår näring i Sverige.

Driven säljare som trivs bakom ratten, Dalarna Nordost

Det fortsätter att gå bra för oss på SMARTAB och nu söker vi en ny distriktsansvarig säljare till vårt säljteam! Vi söker dig som är sugen på att driva ditt distrikt som om det vore ditt eget företag, men med tryggheten från en erfaren säljorganisation och marknadsledande produkter. Är du driven och kreativ är det här en självständig och rolig roll med goda möjligheter att tjäna bra med pengar!

”Jag har jobbat som säljare hos Smartab i 10 år nu utan att ångra mig en enda gång. Du måste vara beredd att ge järnet, att verkligen tro på dina produkter och din egen förmåga – gör du det så finns det pengar att tjäna. I de här distrikten finns alla möjliga sorters kunder; åkare, biltvättar, verkstäder, varvsindustrin, lantbruk, entreprenörer men varje säljare hittar sin egen grej. Det är det som är både kul och utmanande, att man måste vara kreativ, hitta nya affärsmöjligheter och våga prova nya vägar. Man tröttnar inte på det här, jag har jobbat i 10 år och jag har kollegor som jobbat längre än så. De tre bästa sakerna med mitt jobb är att det är väldigt, väldigt varierande – inte en dag är den andra lik. Du har en underbar frihet, du måste sälja men du är verkligen fri som fågeln att driva ditt distrikt och det tredje är så klart möjligheten att tjäna pengar! Jag skulle säga att en säljare som blir framgångsrik här är den som är kreativ och själv hittar nya affärsmöjligheter, att man vågar prova nya grepp. Sen måste man vara lite tuff också, stå bakom sina produkter och kunna motivera varför vi inte alltid är billigast på marknaden. Det första året gäller det att slita på och inte ge upp, då kommer utdelningen år två och år tre finns det liksom inga gränser längre. Om man är 25 eller 50 spelar ingen roll – det är inställningen som räknas, att man är alert och har ett äkta driv.”

Patrik Ragnmark, distriktsäljare Göteborg Nord.

Om tjänsten 

Du och den rullande butiken besöker företagskunder – både befintliga och nya. Du har helhetsansvar för ditt distrikt och det betyder att du har koll på ditt lager, beställer nya produkter, lägger upp dina rutter, lägger order och dokumenterar i vårt affärssystem. Det allra viktigaste är förstås att du säljer men du säljer inte bara produkter, du säljer också riktigt bra service! Du utgår hemifrån och ansvarar för ditt distrikt som innefattar bland annat Falun, Rättvik, Orsa, Mora och Leksand.

Dina närmaste jobbarkompisar finns i våra andra 28 distrikt över hela landet och trots att ni inte träffas så många gånger under året är det högt i tak, god stämning och du kan alltid ringa någon av dem för att få bolla idéer eller problemlösningar. Ett par-tre dagar om året träffas vi alla på kick-off och utbildning. Vår försäljningschef kommer förstås och besöker dig med jämna mellanrum.

Läs mer om oss på vår hemsida!

Om dig

Du är en driven och tekniskt lagd person med hög känsla för service. Du motiveras av att arbeta mot tydliga mål och trivs i en självständig roll med stort eget ansvar.

Har du tidigare erfarenhet av försäljning och provisionslön är det såklart positivt, men har du intresse för våra produkter och ett starkt driv att lära dig mer om försäljning kan du också vara rätt för oss! 

Eftersom du åker runt i din rullande butik och levererar våra produkter direkt till kunden behöver du ha C-körkort eller vilja ta det om du inte redan har det idag. B-körkort är ett krav. Har du dessutom YKB och ADR är det meriterande. Du talar och skriver obehindrat på svenska och har en god datorvana. 

Annat viktigt

Tjänsten är heltid, tillsvidare med sex månaders provanställning. Provisionslön. 

Ansökningar behandlas löpande så skicka därför in din ansökan redan idag, dock senast den 13 juni 2021.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jobbet.se, vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lina Haglund, 070-7772373.

Krav

  • B-körkort
  • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Datorvana
  • Vilja att ta ett C-körkort

Meriterande

  • C-körkort
  • YKB-utbildning
  • ADR-utbildning
  • Bor inom distriktet
  • Erfarenhet av försäljning