Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat
Samariterhemmet Diakoni logo

Arbetsgivare Samariterhemmet Diakoni

Region Uppsala län, Stockholms län

Bransch Hälso- och sjukvård, Socialt arbete

Sista ansökningsdag 2024-04-14

Vikarie till Samariterhemmet Vård och Omsorg

Vi söker Sommarvikarier till Ebbagården! Boendet centralt i Uppsala för personer med demenssjukdom!

Samariterhemmet diakoni är en idéburen stiftelse med kristen värdegrund. Vårt fokus är att bidra till ett medmänskligare samhälle genom att utöva omsorg om enskilda människor, särskilt i utsatta livssituationer. Vi bedriver idag verksamhet inom vård och omsorg med specialisering inom demensvård, utbildning, en aktiv kyrka, en samtalsmottagning för äldre samt stödverksamhet för människor som hamnat i prostitution.

Om tjänsterna

Tycker du som vi att det är kul att göra det lilla extra och dessutom har du en förmåga att se helheten i god omvårdnad. Kanske gå en promenad, äta en glass tillsammans eller spela spel, läsa högt och bidra till hopp och livsglädje! Vill du vara med och skapa en äldreomsorg i världsklass i sommar, då är Samariterhemmets Ebbagården något för dig. Hos oss får du trevliga kollegor, en möjlighet att arbeta i en god gemenskap där vi alla strävar efter att göra det lilla extra för de personer som vi är till för under vår arbetsdag. Att arbeta personcentrerat med våra äldre i fokus är för oss en självklarhet. 

Ebbagården är Silviahems -och ÄTUP Certifierat! Något som vi är mycket stolta över. 

Vad det innebär kan du läsa mer om på vår hemsida! 

Vi har behov av sommarvikarier som kan börja introduceras ganska snart och även de som enbart kan jobba under sommarmånaderna juni till augusti.

I det dagliga arbetet så består dina arbetsuppgifter av personlig omvårdnad, aktivering, social omsorg och service utifrån den enskildes behov. På Ebbagården tycker vi att kontakmanskapet är viktigt, alla som bor på Ebbagården har en egen omvårdnadspersonal som kontaktman, våra vikarier tar över det ansvaret för den person som man ersätter. 

Anhöriga är en viktig del i arbetet och vi vill att du bidrar till goda anhörigkontakter.

Du ska ha ett genuint intresse för att arbeta med äldre personer, vara serviceinriktad, flexibel och ha god samarbetsförmåga.

Krav

Om du läser eller har läst vård- och omsorgsprogrammet eller annan liknande utbildning är det ett stort plus.

Goda kunskaper i svenska språket, gäller tal och skrift. 

Du behöver klara grundläggande delegeringar och ha god datavana. 

 

Meriterande

Undersköterskeutbildning och erfarenhet av att arbeta med personer som har en demenssjukdom.