Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 270 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Resurscentrum logo

Arbetsgivare Resurscentrum

Region Uppsala län

Bransch Data/IT

Sista ansökningsdag 2023-04-02

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 270 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

VMware servertekniker 

Vill du jobba med det allra senaste inom virtualisering? Lockas du av problemlösning och att få använda din analyskapacitet? Nu utökar vi på Resurscentrum med en duktig VMware servertekniker som vill vara med och bidra till vår fortsatta utveckling. Vi är en heltäckande IT-organisation och kan i och med det erbjuda spännande och givande uppdrag i en stimulerande arbetsmiljö. Vi ser ett värde i att vårt arbete bidrar till samhällsnytta och hållbarhet. 

Inom IT-centrum blir du kollega med drygt 170 engagerade och kompetenta medarbetare. Genom funktionell teknik kan resurser i vården användas effektivare och genom tekniken kan vi verka för en hög vårdkvalitet i vår region. Vi håller oss hela tiden uppdaterade för att hålla oss i framkant med tekniken. För den intresserade medarbetaren finns goda möjligheter till personliga utvecklingsmöjligheter.

Ditt uppdrag

Du kommer att tillhöra avdelningen IT Teknisk plattform tillsammans med 15 andra medarbetare och ingå i det team som ansvarar för vår virtualiseringsplattform som bygger på VMware Cloud Foundation. I arbetet ingår att:

 • tekniskt underhålla och utveckla vår virtualiseringsplattform
 • övervaka, felsöka och avhjälpa fel
 • ta fram och underhålla dokumentation
 • medverka vid utvärdering och införande av nya moduler/system
 • vara stöd till vår IT-drift och till våra IT-arkitekter i teknikfrågor
 • livscykelhantering

Informationstekniken spelar en allt större roll inom hälso- och sjukvården och idag är olika IT-lösningar en naturlig del av sjukvårdens vardag. Det ställer också höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet. Därför förväntas du jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet. Du kommer även att vara med och påverka de val som Region Uppsala gör inom plattformen. 

Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som är ödmjuk, intresserad och trygg i dig själv och i din kompetens. Du är van att arbeta självständigt och driva utvecklingen av ditt ansvarsområde. Att samarbeta med andra är något du trivs med och kan upprätthålla och vårda professionella samarbeten med både kunder inom organisationen och andra t.ex. interna projektledare eller kollegor. Vi ser gärna att du har en god problemlösande analysförmåga då en viktig del i arbetet är att kunna identifiera och värdera insatser kopplat till plattformen.

Övrig information

Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och påverka utvecklingen i en av Sveriges snabbast växande regioner. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här. Urval och intervjuer sker löpande, ansök därför redan idag! 

Tjänsten är heltid, tillsvidare. Nattarbete/beredskap kan förekomma. Goda möjligheter finns att kombinera arbetet på kontoret med hemarbete.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med rekryteringskonsulter på jobbet.se, Lina Haglund på 070-7772373 eller Andrea Hartwig på 076-7230727.

Fackliga representanter når du via Region Uppsalas växel 018-611 00 00.

Välkommen med din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Krav

 • Flera års erfarenhet av servervirtualisering inom framför allt VMware
 • God förståelse för Windows och Linux servermiljö
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift 

Meriterande

 • Kunskap i scriptspråk såsom Powershell eller liknande
 • Erfarenhet av arbete i VMware VCF
 • Erfarenhet av containermiljö gärna Kubernetes