Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 270 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Resurscentrum logo

Arbetsgivare Resurscentrum

Region Uppsala län

Bransch Data/IT

Sista ansökningsdag 2023-10-22

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 270 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Tekniskt ansvarig servertekniker

Vi på Resurscentrum utökar vår servergrupp! Vi söker dig med flerårig erfarenhet inom serverdrift och operativsystem och som vill axla rollen som tekniskt ansvarig för vår tjänsteleverans server. Vi är en heltäckande IT-organisation och kan i och med det erbjuda spännande, varierande och givande uppdrag i en stimulerande arbetsmiljö. Varmt välkommen till en trygg och samhällsviktig arbetsgivare!

Dina arbetsuppgifter

Som tekniskt ansvarig servertekniker arbetar du med felsökning, drift, underhåll, övervakning och problemlösning i vår servermiljö som främst består av Windows Server och Linux. Du hanterar både virtuella och fysiska servrar, med allt från beställning och uppsättning till avveckling. 

Utöver dina arbetsuppgifter som servertekniker har du i din roll även ett tekniskt ansvar för vår servertjänst vilket innebär att du ansvarar över att:

 • Samordna gruppens arbete gällande de dagliga tekniska aktiviteterna
 • Dokumentation, konfigurationsbeskrivningar, anvisningar och checklistor tas fram och hålls aktuella
 • Ta fram och se till att förvaltnings- och utvecklingsplaner följs
 • Omvärldsbevaka teknikutveckling inom området
 • Ta fram underlag för kapacitets- och tillgänglighetsplanering
 • Rapportera gruppens arbete till chefen för serverdrift

Du tillhör gruppen System- och serverdrift och arbetar tillsammans med ett 20-tal kompetenta och trevliga kollegor.

Vem vi söker

Vi söker dig med flerårig arbetslivserfarenhet inom serverdrift och därmed djup kunskap om serveroperativsystem, främst Windows Server och Linux. Har du även högskoleutbildning inom relevant område är det meriterande. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med olika verktyg, tekniker, plattformar och IT-system. Då det ingår mycket dokumentation i tjänsten ser vi att din svenska är mycket god och du uttrycker dig även väl på engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du ansvarstagande, engagerad och strukturerad. Du är självgående och har god förmåga att driva ditt arbete framåt, samtidigt som du är van och trivs med att samarbeta med andra. I din kommunikation är du diplomatisk, inlyssnande och har hög integritet. Vidare har du en analytisk förmåga som gör att du proaktivt kan identifiera problem och se helheter.

Annat viktigt att veta

Tjänsten är heltid tillsvidare. Tillsättning snarast enligt överenskommelse. Du är placerad på Akademiska sjukhusets område. Vi tillämpar Region Uppsalas princip om flexibelt distansarbete. Överenskommelse om delvis arbete på distans kan träffas utifrån arbetsuppgiftens innehåll och verksamheternas behov. Beredskap kan ingå.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsulter på Jobbet.se, Matilda Festin på 072-0503217 eller Hanna Koponen på 073-5920393. Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel på 018-611 00 00.

Ansökningar behandlas löpande, skicka därför in din ansökan redan idag. Varmt välkommen med din ansökan! 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. 

Krav

 • Flerårig arbetslivserfarenhet inom serverdrift
 • Djup kunskap inom serveroperativsystem, främst Windows Server och Linux
 • Erfarenhet av att arbeta med olika verktyg, tekniker, plattformar och IT-system
 • Mycket god svenska och god engelska i tal och skrift

Meriterande

 • Högskoleutbildning inom relevant område