Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 270 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Resurscentrum logo

Arbetsgivare Resurscentrum

Region Uppsala län

Bransch Data/IT

Sista ansökningsdag 2023-05-28

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 270 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Gruppchef IT

Vi söker dig som brinner för ledarskap och vill arbeta i en tekniskt komplex IT-miljö hos en trygg och samhällsviktig arbetsgivare! Totalt arbetar ca 170 medarbetare med att stötta Region Uppsalas samtliga förvaltningar med allt från användarsupport och drift till arkitektur, projektledning och systemförvaltning. Varmt välkommen till oss! 

IT-centrum består av de fyra avdelningarna IT Support, IT Drift, IT Teknisk plattform och IT Verksamhetsstöd. Ledningen består av enhetschef, fyra avdelningschefer och 11 gruppchefer. Nu söker vi dig som vill ta rollen som gruppchef för Datacenter som är en av 4 grupper inom avdelningen IT Teknisk plattform. Gruppen består av 15 medarbetare. Vi jobbar framför allt med datakommunikation, nätverk, datahallar, lagring och portallösningar. 

Arbetsuppgifter

Som gruppchef har du personal- och verksamhetsansvar. Du rapporterar till avdelningschefen för IT Teknisk plattform. Tillsammans med avdelningschef och avdelningens övriga 3 gruppchefer utgör du avdelningens ledningsgrupp. Inom IT-centrum är samsyn och samarbete av vikt för att på bästa sätt ge stöd till Region Uppsalas verksamheter. Därför ingår du också i olika mötesforum för planering och informationsutbyte med övriga gruppchefer.

Som gruppchef är du närvarande i dina medarbetares vardag. Du finns till hands för att stötta i planerings- och prioriteringsfrågor, du håller i årliga medarbetar- och lönesamtal och ansvarar för att dina medarbetare har en bra arbetsvardag med tydlig ansvarsfördelning och god kommunikation. Som gruppchef pekar du ut de gemensamma målen och följer upp att gruppen når dit. 

Din kompetens 

Vi söker dig som har bred teknisk förståelse samt erfarenhet från en stor organisation och komplex IT miljö. Du har flera års erfarenhet i en ledande roll och ditt ledarskap är coachande. Du är van att på ett konstruktivt sätt få grupper att arbeta mot gemensamma mål, planera, prioritera och vara ett stöd och ett bollplank i problemlösning. Meriterande om du har erfarenhet av investeringar och upphandlingar. 

Du har högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande erfarenhet genom flerårig, relevant yrkeserfarenhet. Din svenska är mycket god i såväl tal som skrift och du kommunicerar väl även på engelska. 

Annat viktigt att veta

Tjänsten är heltid, tillsvidare. IT-centrum har sina lokaler inom Akademiska sjukhusets område, det finns goda möjligheter att arbeta delvis på distans. 

Region Uppsala lägger vikt vid att organisationens chefer har förutsättningar att utöva ett gott ledarskap. Som nybliven chef genomgår du därför vårt operativa chefsprogram liksom kurser i coachande ledarskap och kommunikation. 

Hos oss får du också anställningsförmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?

Kontakta rekryteringskonsulter Lina Haglund på 070-7772373 eller via mail lina.haglund@jobbet.se alternativt Sofie Skaränger på 0703-426600 eller via mail sofie.skaranger@jobbet.se.

Fackliga representanter når du via Region Uppsalas växel: 018-611 10 00.

Intervjuer sker löpande under hela ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan redan idag!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Krav

  • Bred teknisk förståelse samt erfarenhet från en stor organisation och komplex IT miljö
  • Flera års erfarenhet i en ledande roll 
  • Högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande erfarenhet genom flerårig, relevant yrkeserfarenhet
  • Mycket god svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande

  • Erfarenhet av investeringar och upphandlingar