Platsannonsbild topp
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Mässrestauranger AB

Mässrestauranger AB är ett familjeägtföretag som ingår i restauranggruppen Food Family. Företaget driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan med restauranger och serveringar både i och utanför mässhallarna. I gruppen ingår även Mässrestauranger i Malmö, Teaterbaren på Kulturhuset i Stockholm, Engsholms Slott, Scandinavian XPO vid Arlanda, samt Stadshusrestauranger i Stockholms Stadshus med ansvar bl a för Nobelbanketten.

Mässrestauranger AB logo

Arbetsgivare Mässrestauranger AB

Region Stockholms län

Bransch Hotell, restaurang, storhushåll

Sista ansökningsdag 2023-09-24

Om arbetsgivaren - Mässrestauranger AB

Mässrestauranger AB är ett familjeägtföretag som ingår i restauranggruppen Food Family. Företaget driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan med restauranger och serveringar både i och utanför mässhallarna. I gruppen ingår även Mässrestauranger i Malmö, Teaterbaren på Kulturhuset i Stockholm, Engsholms Slott, Scandinavian XPO vid Arlanda, samt Stadshusrestauranger i Stockholms Stadshus med ansvar bl a för Nobelbanketten.

HR chef till restauranggruppen Food Family

Inom varumärket Food Family ryms verksamheter som Stockholms Stadshus prominenta banketter och middagar, liksom teatermiddagar i Kulturhuset och på Stadsteatern samt roliga event, kongresser och mässor på Stockholms-/ Malmömässan och XPO Arlanda. Vi har även ett eget slott på Mörkö där konferenser och privatgäster njuter av god mat och dryck i vår vackra svenska natur. Som HR chef hos oss arbetar du med alla dessa verksamheter. Välkommen till vår familj!

Som HR chef ansvarar du för att projektleda och förvalta både det strategiska och det operativa HR arbetet i våra olika verksamheter. Tillsammans med ledningsgruppen kommer du att fokusera på att stötta och coacha ledare och medarbetare i alla personalrelaterade frågor såsom organisationsutveckling, rekrytering, arbetsrätt, arbetsmiljöfrågor och kompetensutveckling. Du ska hjälpa och vägleda i alla HR- och personalrelaterade frågor, högt som lågt. Du ansvarar för att tillsammans med VD och ledningsgrupp skapa samt utveckla och implementera våra värderingar och företagskultur i all våra verksamheter. 

Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen. 

I ansvarsområdet ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

 • Arbetsrätt och förhandling, vi har kollektivavtal (Visita, HRF och Unionen)
 • Organisationsutveckling och rekrytering
 • Kompetensutveckling, kultur och värderingsfrågor
 • Arbetsmiljö
 • Personaladministration
 • I företagsgruppen finns två löneadministratörer till din hjälp för lönehantering, pensioner och försäkringsfrågor. 

Om oss 

Food Family är en unik familj av människor, smaker och verksamheter, där god mat och goda upplevelser har gått i arv sedan 1962, då Åke Johansson startade en självservering i gamla S:t Eriksmässan. Åkes döttrar Maria Stridh och Kerstin Johansson har under decennier fortsatt utveckla familjeföretaget, som har vuxit med både fler generationer och fler verksamheter.

Även om maten, lokalerna och upplevelserna har förändrats med tiden, genomsyras alla verksamheter fortfarande av Åke Johanssons viktigaste ledstjärnor: Omtanken och lyhördheten för gästen, och ett helhetstänk som var långt före sin tid när det gäller att ta tillvara och hushålla med resurserna. Det är en unik historia i tiden som vi med stolthet bygger vidare på och utvecklar med fokus på att skapa goda upplevelser och har lett till att vi idag är en värderingsstyrd företagsgrupp.

Vi återinvesterar kontinuerligt i våra verksamheter och i våra medarbetare för att både kunna möta kundernas förväntningar och för att vara en av de bästa arbetsgivarna i Stockholm.

Om dig

Vi söker efter en lösningsorienterad och resultatfokuserad person som är kommunikativ och handlingskraftig. Du har god samarbetsförmågasamtidigt som du arbetar bra självständigt. Du driver och följer upp ditt ansvarsområde på ett konsekvent och strukturerat sätt. För att trivas med arbetsuppgifterna är det viktigt att vara lyhörd och inkluderande.

Du är vidare utvecklingsorienterad och förändringsbenägen. Du tycker om att arbeta nära och vara delaktig i verksamheten. Du har ett engagerat, närvarande och motiverande ledarskap som uppmuntrar till delaktighet. Vi söker efter en trygg och tydlig ledare med starkt driv att leda och koordinera organisation och ditt ansvarsområde, HR.  

Kvalifikationer

Du bör ha minst 5 års erfarenhet av kvalificerat HR arbete och en bred förståelse för HR och arbetsrätt. Du bör vidare ha relevant akademisk utbildning inom HR eller personaladministration. Du har erfarenhet av att själv leda personal. Det är meriterande om du har vana att arbeta med service eller inom hotell och restaurang med ett starkt varumärke och tydligt hållbarhets- och miljöfokus.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.

Bifoga ditt CV och personligt brev så hör vi av oss så fort vi kan. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden varför vi gärna ser att du sänder in din ansökan så snart som möjligt. Tillsättning kan ske innan sista ansökningsdatum. 

För att vi på bästa sätt ska kunna matcha din kompetens med vårt rekryteringsbehov kan vi inte ta emot din ansökan på mejl. Vi ber dig därför registrera ditt CV i vår kandidatbank.

Tillsättning: enligt överenskommelse
Omfattning: heltid
Placering: Älvsjö/ Stockholm

Vid frågor är du välkommen att kontakta: 

Maria Stridh (VD), maria.stridh@massrestauranger.se  eller Lotta Eckerud (HR chef), lotta.eckerud@massrestauranger.se   

Varmt välkommen med din ansökan!

Krav

 • 5 års erfarenhet av kvalificerat HR arbete.
 • Arbetsrätt och förhandlingsvana
 • Har akademisk utbildning inom personal och organisation/ beteendevetenskap eller motsvarande.
 • Talar, skriver och förstår svenska och engelska obehindrat.
 • Erfarenhet av projektledning, administration och kommunikation.

Meriterande

 • Har jobbat inom service-, hotell- och restaurangbranschen.
 • Har ett tydligt hållbarhets- och miljöfokus och erfarenhet från sådant arbete.