Entrébild

Om arbetsgivaren - Mässrestauranger AB

Mässrestauranger AB är ett familjeägt företag som ingår i restauranggruppen Food Family. Företaget driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan med restauranger och serveringar både i och utanför mässhallarna. I gruppen ingår även Mässrestauranger i Malmö, Teaterbaren på Kulturhuset i Stockholm, Engsholms Slott, Scandinavian XPO vid Arlanda, samt Stadshusrestauranger i Stockholms Stadshus med ansvar bl a för Nobelbanketten.

Mässrestauranger AB logo

Arbetsgivare Mässrestauranger AB

Region Stockholms län

Bransch Hotell, restaurang, storhushåll

Sista ansökningsdag 2024-08-04

Om arbetsgivaren - Mässrestauranger AB

Mässrestauranger AB är ett familjeägt företag som ingår i restauranggruppen Food Family. Företaget driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan med restauranger och serveringar både i och utanför mässhallarna. I gruppen ingår även Mässrestauranger i Malmö, Teaterbaren på Kulturhuset i Stockholm, Engsholms Slott, Scandinavian XPO vid Arlanda, samt Stadshusrestauranger i Stockholms Stadshus med ansvar bl a för Nobelbanketten.

Chef för Internservice – Mässrestauranger på Stockholmsmässan

Mässrestauranger serverar all mat och dryck på Stockholmsmässan i Älvsjö under alla arrangemang. Företaget är familjeägt och ingår i Food Family som består av Mässrestauranger i Stockholm och Malmö, Stadshusrestauranger i Stockholms Stadshus, Teaterbaren i Kulturhuset vid Sergels Torg, Engsholms Slott på Mörkö och Great Events Catering på Scandinavian XPO vid Arlanda. Passion för mat, dryck och god service har präglat oss i 4 generationer. ”Service Inifrån och Ut” är vår ledstjärna och det börjar med oss alla. Vi har ett antal fasta restauranger i mässanläggningen men bygger också upp serveringar till varje mässa, bufféer till stora mottagningar, barer till kvällsevenemang mm. Vi utrustar med köksmaskiner och all annan utrustning/material som behövs vid de olika arrangemangen. Vi jobbar med en hög nivå av kommunikation internt och samarbetar i god tid för att säkerställa en hög kvalitet på vår leverans till kunden och våra gäster.

Din roll
Avdelningen Intern Service är det kugghjul som får vår verksamhet att fungera smidigt och som chef kommer du att ha en huvudfunktion i företaget. I ansvarsområdet ligger:

 • In- och utpassering, mottagande av våra medarbetare
 • Öppning och stängning av företaget
 • Lager och logistik (varor och material ska finnas på rätt plats vid rätt tillfälle för uppbyggda caféer i hallarna, stora bankettbeställningar osv)
 • Service och reparationer av vår köksmaskinpark, bedömning av när utbyte behövs
 • FairClean (vårt eget städ- och disk företag)

Ditt ledarskap påverkar vår effektivitet och vår förmåga att leverera förstklassig service till våra gäster. Den effektivt och optimala logistik och planering som du skapar i din roll har stor ekonomisk betydelse i vår verksamhet. 

Du och ditt team tar emot våra medarbetare i receptionen och ger dem en bra start på dagen. Du ansvarar för att strukturera våra lager och se till att lokaler och vårt material är i topp trim. 

Internservice har ett nära samarbete med våra projektledare som ansvarar för mat och dryck för stora (och små) konferenser, kongresser, fester, mässor och andra evenemang. Ofta genomförs många evenemang parallellt så det gäller att vara en klippa på tidsplanering och logistik. Vi har 3 kök på olika platser i anläggningen och lager/förråd till viss del samlade men också utspridda. 

Som Internservice chef ansvarar du även för FairClean (disk och städ) som har en egen arbetsledare på plats för styrning av den dagliga driften, schemaläggning och bemanning. 

Din närmsta chef är platschefen och du är med i Driftgruppen tillsammans med kökschefen och restaurangchef. 

Vi vill att du tillsammans med oss ska utveckla vårt arbetssätt och effektivisera planeringen för bästa resultat både praktiskt, ekonomiskt och med högsta servicegrad och kvalitet. 

Du är samarbetsorienterad och van vid att ta ansvar. Du behöver vara allroundkunnig för att t ex beställa arbeten på ett professionellt sätt och utvärdera kvaliteten på resultatet. 

Vi vill att du är erfaren och trygg chef som med lugn och smarthet förmår ta fram det bästa i dina medarbetare och bidra till en god stämning. 

Ansvarsområden
Personlighet och professionalism: Är en varmt välkomnande och prestigelösperson som med internserviceteamet tar emot alla medarbetare dagligen. Chef för 5-6 medarbetare beroende på beläggning.

Effektiv logistik: Säkerställer effektiv logistik och service till den dagliga driften i restaurangerna och vid banketter och event. 
 
Ledarskap: Utbilda, introducera och leda internserviceteamet & Fairclean i enlighet med vår servicekultur.
 
Materialhantering och underhåll: Se till att lokaler, lastkajer, lager, material, kläder och utrustning hålls i toppskick. Internservice ansvarar för tvätt av arbetskläder. 

Facilitets- och säkerhetsövervakning:  Ansvarar för öppning och stängning av Mässrestauranger och i och med det arbetar och tänker utifrån ett övergripande säkerhetsperspektiv.

Om dig 

 • Du är en passionerad ledare med stark serviceinställning och erfarenhet från serviceorienterade branscher.
 • Du har förmågan att planera och leda verksamhet effektivt med ett tydligt logistiskt och strukturellt tänk.
 • Körkort klass B krävs då rollen ibland innebär transporter av material och utrustning.
 • Du tycker om att röra på dig då våra lokaler och lager ligger över ett stort område.
 • Erfarenhet från restaurang- eller eventbranschen är meriterande.
 • Du behärskar svenska och engelska flytande. 


Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med säsongsvariationer enligt årsarbetstidsavtal, med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning. Under högsäsong, som är vår och höst, förekommer kvälls- och helgarbete. Ledighet under jul/nyår och oftast sammanhängande ledighet under sommaren. 


Ansökan
Skicka ditt uppdaterade CV och ett personligt brev där du beskriver hur du kan bidra till och leda vår Internservice enligt vår princip om "Service inifrån och ut". Urval och intervjuer sker löpande sista ansökningsdag är 4 aug 2024.