Platsannonsbild topp

Om arbetsgivaren - Maskin & Verktyg

Vår affärsidé är att med stor produktkunskap förse våra kunder med maskiner, verktyg, yrkeskläder, skyddsutrustning och övriga förnödenheter. Våra verksamhetsområden är Uppland, Gästrikland och Västmanland. Kunderna utgörs framförallt av stora och små företag inom bygg, industri, service och offentlig förvaltning. Vi är 53 medarbetare och omsätter ca 200 miljoner.

Maskin & Verktyg  logo

Arbetsgivare Maskin & Verktyg

Region Västmanlands län, Uppsala län, Gävleborgs län

Bransch Försäljning, inköp, marknadsföring

Sista ansökningsdag 2024-08-11

Om arbetsgivaren - Maskin & Verktyg

Vår affärsidé är att med stor produktkunskap förse våra kunder med maskiner, verktyg, yrkeskläder, skyddsutrustning och övriga förnödenheter. Våra verksamhetsområden är Uppland, Gästrikland och Västmanland. Kunderna utgörs framförallt av stora och små företag inom bygg, industri, service och offentlig förvaltning. Vi är 53 medarbetare och omsätter ca 200 miljoner.

Specialistsäljare personlig skyddsutrustning (PSU)

Nu söker vi dig som vill arbeta i en specialistroll med inriktning på ett av våra största affärsområden, personlig skyddsutrustning. Har du erfarenhet från området i kombination med ett starkt driv och god initiativförmåga kan du vara rätt person! Vi erbjuder dig en utvecklande roll där du blir en viktig del för Maskin & Verktygs tillväxt!

Om oss och arbetet

Vi säljer arbetskläder, personlig skyddsutrustning, verktyg, förbrukningsprodukter och mycket mer. Över 20.000 artiklar finns i vårt lager, dessutom erbjuder vi beställningsvaror från våra noga utvalda leverantörer. 

I rollen som affärsansvarig specialist med inriktning på Personlig skyddsutrustning har du stort fokus på att utveckla produktområdet hos våra befintliga kunder. Du kommer tillbringa stor del av din tid på plats ute hos våra kunder i Uppsala, Gävle och Västerås.

Du har det yttersta ansvaret för ditt affärsområde och ska på eget initiativ analysera och utveckla företagets erbjudande och våra försäljningsprocesser inom sortimentsområdet. Du kommer att vara ett stöd till övriga säljorganisationen och driva tillväxt genom att bearbeta prioriterade kunder. 

I rollen som specialist har du ett nära samarbete med kundansvariga säljare, övriga säljfunktioner, inköpsavdelning och leverantörer. Du kommer att erbjuda helhetslösningar till våra kunder inom hela sortimentsområdet där bland annat andningsskydd, handskydd, hörselskydd och annat tekniskt skydd ingår. Du rapporterar till bolagets försäljningsansvarig/VD. 

Din bakgrund

För att lyckas och trivas i rollen behöver du ha goda kunskaper om personlig skyddsutrustning, men du behöver inte nödvändigtvis ha fått dem från en säljande roll, däremot behöver du ha någon erfarenhet av försäljning, service och kundmöten sedan tidigare. Har du erfarenhet av proaktiv uppsökande försäljning är det ett plus. För att kunna kommunicera med våra kunder behöver du ha god svenska i tal och skrift. B-körkort är krav för tjänsten, likaså goda systemkunskaper.

Du är en initiativtagande person med eget driv, du ser vad som behöver göras och gör det. Du delar gärna med dig av kunskap och agerar som rådgivare för våra kunder och du säkerställer att du löpande tar del av nyheter och information för ditt produktområde. Din inställning är professionell och engagerad. Med tydligt kundfokus, hög servicegrad och god samarbetsförmåga blir du en uppskattad säljare och kollega. Du är självgående och trivs att arbeta i högt tempo på ett strukturerat och målinriktat sätt.

Vad du möter hos oss

Hos oss möter du en utmanande och omväxlande roll i ett företag med korta beslutsvägar, god stämning och en positiv utveckling. Vi är trots vår storlek ett familjärt och hjälpsamt företag som drivs av glädje, flexibilitet och en ambition att lösa problem. För rollen som specialistsäljare får du en god introduktion och utbildningsplan, både internt och från våra leverantörer.

Vi är ISO certifierade både inom miljö- kvalitet och arbetsmiljö.

Annat viktigt att veta

Tjänsten är tillsvidare på heltid med sex månaders provanställning. Du utgår antingen från kontoret i Uppsala, Västerås eller Gävle. Förmånsbil ingår i tjänsten.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Wilma Barthelsson på 070-4661669 eller Anna Nord på 073-9816414.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Välkommen med din ansökan redan idag!

Krav

  • Goda kunskaper om personlig skyddsutrustning
  • Erfarenhet av försäljning, service och kundmöten
  • God svenska i tal och skrift
  • B-körkort
  • Goda systemkunskaper

Meriterande

  • Erfarenhet av proaktiv uppsökande försäljning