Platsannonsbild topp

Om arbetsgivaren - Maskin & Verktyg

Vår affärsidé är att med stor produktkunskap förse våra kunder med maskiner, verktyg, yrkeskläder, skyddsutrustning och övriga förnödenheter. Våra verksamhetsområden är Uppland, Gästrikland och Västmanland. Kunderna utgörs framförallt av stora och små företag inom bygg, industri, service och offentlig förvaltning. Vi är 53 medarbetare och omsätter ca 200 miljoner.

Maskin & Verktyg  logo

Arbetsgivare Maskin & Verktyg

Region Uppsala län

Bransch Försäljning, inköp, marknadsföring

Sista ansökningsdag 2024-08-11

Om arbetsgivaren - Maskin & Verktyg

Vår affärsidé är att med stor produktkunskap förse våra kunder med maskiner, verktyg, yrkeskläder, skyddsutrustning och övriga förnödenheter. Våra verksamhetsområden är Uppland, Gästrikland och Västmanland. Kunderna utgörs framförallt av stora och små företag inom bygg, industri, service och offentlig förvaltning. Vi är 53 medarbetare och omsätter ca 200 miljoner.

Butikssäljare Uppsala med inriktning arbetskläder och personlig skyddsutrustning

Vi på Maskin & Verktyg söker nu en ny kollega till butiken i Uppsala. Har du erfarenhet av kundkontakt och ett intresse för tekniska produkter och lösningar? Då kan det vara dig vi söker! Vi erbjuder dig en utvecklande roll där du kommer arbeta med vårt största affärsområde arbetskläder och personligt skydd. 

Om oss och arbetet

Vi säljer arbetskläder, personlig skyddsutrustning, verktyg, förbrukningsprodukter och mycket mer. Över 20.000 artiklar finns i vårt lager, dessutom erbjuder vi beställningsvaror från våra noga utvalda leverantörer. 

Arbetskläder och personligt skydd är idag vårt största affärsområde, där vi nu satsar ytterligare. Därför innebär denna roll ett proaktivt kundbemötande och ett nära samarbete med övriga säljfunktioner och vår inköpsavdelning. Våra kunder förväntar sig att bli sedda och uppmärksammade när de kommer in i vår butik genom att möta en butikssäljare som är lyhörd för behov och ger rådgivning därefter. Du kommer att sälja helhetslösningar till våra kunder från flera delar av vårt stora sortiment. En grundkompetens kring hela vårt sortiment kommer därför behövas även om du kommer ha störst fokus på kläder och personlig skyddsutrustning. 

I arbetsuppgifterna ingår också sedvanligt arbete i en proffsbutik som exempelvis varupåfyllning och skyltning etc. Hos oss jobbar vi som ett lag, där alla arbetsuppgifter är värdefulla och vi är lika hjälpsamma mot varandra som vi är mot våra kunder. Självklart hjälper vi till med arbetsuppgifter som ligger utanför vår arbetsbeskrivning när det behövs.

Din bakgrund

Det viktigaste för oss är inte vad du gjort tidigare utan vem du är som person. För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du brinner för mötet med kunden och har erfarenhet av ett serviceinriktat arbete där problemlösning har ingått. Vi ser att du har erfarenhet av försäljning, har du tidigare sålt arbetskläder och personlig skyddsutrustning är det meriterande. Det är även ett stort plus om du har intresse för tekniska produkter och lösningar. Du har goda systemkunskaper och för att kunna kommunicera med våra kunder behöver du ha god svenska, i tal och skrift. 

Du är en initiativtagande person med eget driv, du ser vad som behöver göras och gör det! Du delar gärna med dig av kunskap och agerar som rådgivare för våra kunder. Din inställning är professionell och engagerad. Med tydligt kundfokus, hög servicegrad och god samarbetsförmåga blir du en uppskattad säljare och kollega. Du är självgående och trivs att arbeta i högt tempo på ett strukturerat och målinriktat sätt.

Vad du möter hos oss

Hos oss möter du en utmanande och omväxlande roll i ett företag med korta beslutsvägar, god stämning och en positiv utveckling. Vi är trots vår storlek ett familjärt och hjälpsamt företag som drivs av glädje, flexibilitet och en ambition att lösa problem. Vi är även stolta över våra fina lokaler i Uppsala på Bolandsgatan 12.

Annat viktigt att veta

Tjänsten är tillsvidare på heltid med sex månaders provanställning.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Wilma Barthelsson på 070-4661669 eller Anna Nord på 073-9816414.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Välkommen med din ansökan redan idag!

Krav

  • Några års arbetslivserfarenhet från ett serviceinriktat arbete där problemlösning har ingått
  • Några års erfarenhet av försäljning
  • God svenska i tal och skrift
  • Goda systemkunskaper

Meriterande

  • Intresse för tekniska produkter och lösningar
  • Erfarenhet från försäljning av arbetskläder och personlig skyddsutrustning