Friab rekryterar till Ollestad behandlingshem

Om arbetsgivaren - Friab

Friab grundades år 2001 och är idag ett omsorgsföretag med cirka 500 anställda. Med hög kompetens, stort engagemang och ett varmt bemötande arbetar vi för att skapa en positiv förändring med individen i fokus. Friab utgör en bredd av specialiserade verksamheter som tillsammans arbetar för att möta individens behov. Läs gärna mer om oss på www.friab.se

Friab logo

Arbetsgivare Friab

Region Hallands län

Bransch Socialt arbete

Sista ansökningsdag 2024-07-07

Om arbetsgivaren - Friab

Friab grundades år 2001 och är idag ett omsorgsföretag med cirka 500 anställda. Med hög kompetens, stort engagemang och ett varmt bemötande arbetar vi för att skapa en positiv förändring med individen i fokus. Friab utgör en bredd av specialiserade verksamheter som tillsammans arbetar för att möta individens behov. Läs gärna mer om oss på www.friab.se

Samtalsterapeut till behandlingshem, deltid

Är du en utbildad och erfaren terapeut med kompetens inom KBT? Vill du ha en varierande och utmanande roll där den ena dagen inte är den andra lik? Då kan du vara den vi söker till behandlingshemmet Ollestad. Friab är en trygg arbetsgivare med hög kompetens, stort engagemang och ett varmt bemötande. Varmt välkommen till oss!

Om arbetsplatsen

Ollestad som tillhör Friabkoncernen är ett behandlingshem med hög kompetens inom KBT, missbruksvård och neuropsykiatri. Vi arbetar målinriktat med behandling, utredning och rehabilitering för en hållbar återanpassning till samhället. Ollestad erbjuder en utvecklande miljö där klientens förutsättningar, behov och egna önskemål sätts i fokus. Vår målgrupp är personer med beroendeproblematik och kriminalitet, ofta i kombination med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Arbetsuppgifter

Som samtalsterapeut får du en omväxlande och utmanande arbetsvardag. Du kommer att arbeta i direkt behandlingsarbete med våra klienter och ansvarar för individuella samtal samt för att motivera och inspirera våra boende till ett aktivt deltagande i behandlingen. Du gör även bedömningar kring de behov som kan finnas för klienten gällande olika neuropsykiatriska diagnoser. I arbetet ingår det kontakt med klienternas nätverk som exempelvis Kriminalvården och socialsekreterare.

På boendet har vi en bra arbetsmiljö och gott klimat som främjar samverkan och kompetensutbyte. Som samtalsterapeut har du ett nära samarbete med dina kollegor som sjuksköterskor och psykiatriker och i din roll tar du ansvar för att strukturera och planera ditt arbete utifrån övriga behandlingsmoment. Tillsammans med övriga teamet ges du utrymme att utveckla verksamheten och skapa en trygg miljö med tydlig struktur och förutsägbarhet. 

Din profil

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning som t.ex. psykolog, socionom, beteendevetare, socialpedagog eller motsvarande. Du har lång arbetslivserfarenhet som samtalsterapeut och erfarenhet av behandlingsarbete. Du har KBT-steg 1-utbildning och erfarenhet av behandlingsmetoden. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med våld i nära relationer och av att hålla i gruppbehandling. Vidare är det meriterande om du är utbildad i Trauma och PTSD, CRA samt Kriminalitet som livsstil. Du har god förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift och även god datorvana. B-körkort är ett krav.

Som person är du prestigelös, strukturerad och flexibel. Du är relationsskapande och hanterar väl samarbetet med såväl kollegor som klienter. För att trivas i rollen bör du vara driven att uppnå utsatta mål och ha en stark tilltro till förändring och utveckling. Du kan hantera stressfyllda situationer, kan sätta gränser och är lugn och konsekvent i ditt arbete med våra klienter.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Önskvärd tjänstgöringsgrad är 80% men kan diskuteras för att nå en överenskommelse. Arbetstid är företrädesvis dagtid och viss kvällstjänstgöring kan förekomma. Den som erbjuds anställning krävs enligt lagen om registerkontroll utdrag ur belastningsregistret. 

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsulter på Jobbet.se, Andrea Hartwig på 076-7230727.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan redan idag. Som ett led i i rekryteringsprocessen kommer även personlighetstester att tillämpas. Varmt välkommen med din ansökan!