Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Erasteel

Erasteel är en global koncern som bedriver forskning & utveckling samt produktion och försäljning av gasatomiserade pulvermetallurgiska produkter och snabbstål med världen som marknad. Erasteel har mer än 900 anställda och 6 industrianläggningar, varav 3 i Sverige, 2 i Frankrike och 1 i Kina. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.
För mer information om bolaget, besök www.erasteel.com

Erasteel logo

Arbetsgivare Erasteel

Region Uppsala län

Bransch Industriell tillverkning

Sista ansökningsdag 2024-04-08

Om arbetsgivaren - Erasteel

Erasteel är en global koncern som bedriver forskning & utveckling samt produktion och försäljning av gasatomiserade pulvermetallurgiska produkter och snabbstål med världen som marknad. Erasteel har mer än 900 anställda och 6 industrianläggningar, varav 3 i Sverige, 2 i Frankrike och 1 i Kina. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.
För mer information om bolaget, besök www.erasteel.com

Strategisk Inköpare Erasteel

Vi på Erasteel söker just nu en engagerad och erfaren inköpare som vill bli en del av vårt team i Söderfors, med möjlighet till placering i Dalarna eller Stockholm. Är du en lagspelare som vill vara med och förbättra upphandlingsprocesser hos ett engagerat och positivt team? Genom din förmåga inom kontraktshantering och inköpsfärdigheter kan du påverka och göra skillnad. Vill du vara med på resan? Då har du hittat rätt!

Om rollen:

Som strategisk inköpare kommer du att vara en nyckelfunktion för att koppla interna operativa behov med våra externa partners. Du får en bred roll med många kontaktytor såväl internt som externt. Du kommer att arbeta med att förstå och svara på våra produktionsanläggningars behov samt analysera kostnader och identifiera möjligheter till kostnadsbesparingar. 

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

 • Undersöka olika marknader och hitta nya leverantörer.
 • Skapa och arbeta enligt RFP:er på lokal nivå i linje med våra globala strategier.
 • Förhandla avtal och kontrakt med leverantörer.
 • Strukturera och hantera stora mängder kontrakt i system.
 • Förhandla pris, leveranstider och andra relevanta avtalsvillkor.
 • Utvärdera och övervaka leverantörsprestanda.
 • Skapa bra relationer både med interna kunder och med leverantörer.

Om Erasteel

Erasteel är en global ledare inom konventionell och pulvermetallurgi av snabbstål, vilket används för högpresterande maskinbearbetning, borrning och skärverktyg. Erasteel sysselsätter cirka 900 medarbetare vid sina sex anläggningar i Frankrike, Sverige och Kina samt har försäljningskontor världen över med ca 900 kunder och försäljning i mer än 40 länder.

Din erfarenhet och bakgrund

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och passion för arbetet. För att passa in i rollen ser vi att du är affärsmässig, motiveras av att sätta upp mål samt följer upp och ansvarar för din egen och verksamhetens prestationer.

Vi förväntar oss dessutom att du har:

 • Examen i företagsekonomi eller annat relaterat område
 • Minst fem års relevant arbetslivserfarenhet från en inköpsroll. Det är meriterande med erfarenhet från tillverkande industri eller av stålmarknaden (såsom stålproducenter till stålskrot, eldfasta material etc.)
 • Erfarenhet av att hantera, strukturera och analysera stora datamängder samt förmåga att formulera köpbeslut och agera utifrån de insikter som ges
 • Bekväm i SAP och Excel.
 • Erfarenhet av RFP-processen, förhandling av villkor och avtalsstrukturering
 • Flytande svenska och engelska, både i tal och skrift.

På Erasteel arbetar vi för att skapa en arbetsplats med mångfald, inkludering och autenticitet. Om du är intresserad av den här rollen men din profil inte precis stämmer överens med alla kvalifikationer i arbetsbeskrivningen uppmuntrar vi dig att söka ändå. Du kan vara precis rätt kandidat för den här eller andra roller. Vi anställer för attityd och utbildar för färdigheter!

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas. 

För mer information, vänligen kontakta Matthias Langlois: matthias.langlois@erasteel.com

Fackliga representanter
Unionen: tommy.gustafsson@erasteel.com
Akademikerföreningen: karin.jakobsson@erasteel.com