Logistikchef Erasteel

Om arbetsgivaren - Erasteel

Erasteel är en global koncern som bedriver forskning & utveckling samt produktion och försäljning av gasatomiserade pulvermetallurgiska produkter och snabbstål med världen som marknad. Erasteel har mer än 900 anställda och 6 industrianläggningar, varav 3 i Sverige, 2 i Frankrike och 1 i Kina. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.
För mer information om bolaget, besök www.erasteel.com

Erasteel logo

Arbetsgivare Erasteel

Region Dalarnas län

Bransch Industriell tillverkning, Tekniskt arbete

Sista ansökningsdag 2024-08-18

Om arbetsgivaren - Erasteel

Erasteel är en global koncern som bedriver forskning & utveckling samt produktion och försäljning av gasatomiserade pulvermetallurgiska produkter och snabbstål med världen som marknad. Erasteel har mer än 900 anställda och 6 industrianläggningar, varav 3 i Sverige, 2 i Frankrike och 1 i Kina. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.
För mer information om bolaget, besök www.erasteel.com

Processutvecklare

Vill du arbeta med förbättring och problemlösning? Trivs du i en roll där du får vara kreativ och får stora möjligheter att vara med och påverka? Nu söker vi på Erasteel en processutvecklare till Dalarna. Vi söker både dig med tidigare erfarenhet men även dig som är nyutexaminerad och som vill utveckla dina kunskaper i en spännande miljö där ingen dag är den andra lik.

Om tjänsten

Som processutvecklare hos oss får du en produktionsnära roll med många kontaktytor. Ditt huvudsakliga fokus är att förbättra, utveckla och stabilisera våra processer genom daglig uppföljning, deltagande i eller genom drivande av projekt eller uppdrag. Du förväntas att ständigt sträva efter att arbeta på ett strukturerat, effektivt och väldokumenterat sätt. Vidare utger du ett tekniskt stöd till produktionen, kvalitetssystemet och marknaden.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • Under eget ansvar och på ett självständigt men förankrat sätt medverka till process/produktionsutveckling på kort och lång sikt
  • Aktivt deltaga och driva kontinuerligt förbättrings- och förändringsarbete
  • Bidraga till att sprida förståelsen för tillverkningsprocesserna i verksamheten och på så sätt höja kompetensen hos Erasteels anställda
  • Medverka vid bedömningar av avvikelser och reklamationer och i förekommande fall hjälpa till vid framtagandet av korrigerande åtgärder
  • Deltaga i kontraktsgenomgång av ändrade processer och nya produkter (material och dimensioner)

Du har ett nära samarbete med vår befintliga processutvecklare, chefer inom organisationen och övriga funktioner inom Erasteel, så som produktions- och underhållsavdelningen. Vidare har du även kontakt med och ett bra stöd hos kollegor i både Söderfors och Frankrike. Du rapporterar till platschef. 

Kvalifikationer:

För att lyckas i rollen ser vi att du har en högskoleutbildning med inriktning materialvetenskap eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du tidigare arbetslivserfarenhet inom processteknik, produktionsteknik, bearbetningsteknik, värmebehandling och/eller material ser vi det som meriterande. God svenska och engelska i både tal och skrift är krav för tjänsten, likaså B-körkort.

Som person är du driven, självständig och trivs i en roll som innefattar problemlösning och ansvar. Du är flexibel och ser förändring och förbättring som något positivt. Vidare är du kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. 

Vi erbjuder

I rollen som processutvecklare får du vara med och påverka och förbättra våra processer. Eftersom rollen är produktionsnära och verksamhetsövergripande kommer du att få goda möjligheter att utvecklas i din roll samt ta del av den kunskap som finns inom organisationen. 

Vi erbjuder dig möjlighet till ett stimulerande arbete i ett internationellt företag. Med utgångspunkt från våra grundläggande värderingar vill vi premiera teamwork, uppmärksamma varje medarbetare och uppmuntra att våra medarbetare delar med sig av sin kunskap till varandra. 

Övrigt:

Placering: Du arbetar på båda våra anläggningar i Långshyttan och Vikmanshyttan, tjänsten innefattar därför resor mellan orterna.

Tjänsten är på heltid tillsvidare. Tillträde sker enligt överenskommelse.

För mer information om befattningen vänligen kontakta Cecilia Löwnertz, platschef på 0703517385 eller cecilia.lownertz@erasteel.com alternativt Emma Skoog, HR partner på 0703517342 eller emma.skoog@erasteel.com

Fackliga representanter:
Akademikerföreningen: Karin Jakobsson, 0293–54309, karin.jakobsson@erasteel.com
Unionen: Tommy Gustafsson, 0293–54637, tommy.gustafsson@erasteel.com 

På grund av sommar- och semestertider har vi lång ansökningstid. Vi hanterar inkomna ansökningar löpande men intervjuer och återkoppling kan dröja till efter sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan! 

Krav

  • Högskoleutbildning med inriktning materialvetenskap eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • God svenska och engelska i både tal och skrift
  • B-körkort

Meriterande

  • Arbetslivserfarenhet inom processteknik, produktionsteknik, bearbetningsteknik, värmebehandling och/eller material