Logistikchef Erasteel

Om arbetsgivaren - Erasteel

Erasteel är en global koncern som bedriver forskning & utveckling samt produktion och försäljning av gasatomiserade pulvermetallurgiska produkter och snabbstål med världen som marknad. Erasteel har mer än 900 anställda och 6 industrianläggningar, varav 3 i Sverige, 2 i Frankrike och 1 i Kina. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.
För mer information om bolaget, besök www.erasteel.com

Erasteel logo

Arbetsgivare Erasteel

Region Dalarnas län

Bransch Industriell tillverkning

Sista ansökningsdag 2024-04-28

Om arbetsgivaren - Erasteel

Erasteel är en global koncern som bedriver forskning & utveckling samt produktion och försäljning av gasatomiserade pulvermetallurgiska produkter och snabbstål med världen som marknad. Erasteel har mer än 900 anställda och 6 industrianläggningar, varav 3 i Sverige, 2 i Frankrike och 1 i Kina. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.
För mer information om bolaget, besök www.erasteel.com

Kvalitetsingenjör Dalarna

Vill du arbeta med förbättring och problemlösning inom kvalitetsområdet? Trivs du i en roll med många kontaktytor? Nu söker vi på Erasteel en Kvalitetsingenjör till Dalarna. Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete med stort eget ansvar och befogenheter. 

Om oss

Erasteel är den enda aktören i världen som är dedikerad till snabbstål med komplett kunskap inom design, produktion, och bearbetning av gasatomiserade och pulvermetallurgiska produkter. Erasteel har mer än 900 anställda fördelade över 6 industrianläggningar, varav 3 i Sverige (Söderfors, Långshyttan, Vikmanshyttan).

I Långshyttan tillverkas valstråd och band och i Vikmanshyttan kallvalsar vi band som sedan, till störst del, vidareförädlas till de egna anläggningarna i Frankrike, Sverige och Kina.

Om tjänsten

Som Kvalitetsingenjör hos oss får du en omväxlande vardag med en variation av arbetsuppgifter. Du arbetar kontinuerligt med förbättrings- och förändringsarbete, utredningar och reklamationer samt stöttar produktionen i kvalitetsutveckling. Vidare deltar du i interna och externa revisioner, samt i samarbetsforum med kunder. Vi kommer att lägga stor vikt vid din introduktion så att du kommer in i rollen på ett bra sätt.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Upprätthålla och förbättra Långshyttans och Vikmanshyttans kvalitetsledningssystem och dess infrastruktur
 • Skriva instruktioner
 • Delta i och sammanställa rapporter i rotorsaksutredningar vid exempelvis reklamationer eller avvikelser i produktionen
 • Utvärdera kundspecifikationer
 • Kommunicera med kunder om specifikationer och reklamationer

Du rapporterar till Produktionschef i Långshyttan men kommer ha ett nära samarbete med hela Kvalitetsavdelningen. 

Om dig

För att lyckas i rollen ser vi att du har några års erfarenhet av kvalitetsarbete alternativt en ingenjörs- eller civilingenjörsutbildning inom kvalitet. Har du kunskap inom ISO9001 och EN9100 är det meriterande. Du får också gärna ha kunskap om olika stålstandarder och erfarenhet från industrin. Du har vana att dokumentera ditt arbete, skriva instruktioner och utbilda kollegor om kvalitetssystem. Då rollen innebär många kontakter, både internt och externt, ser vi att du har god kommunikativ förmåga i både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Vi ser det som meriterande om du även kan franska. B-körkort samt goda kunskaper i Officepaketet är krav för tjänsten.

Som person är du strukturerad, du drivs av förbättringsarbete och av att utveckla och effektivisera arbetssätt. Du är flexibel och har en förmåga att arbeta parallellt med olika arbetsuppgifter, du trivs när ingen dag är den andra lik och kan snabbt växla fokus. Självklart har du även en god samarbetsförmåga. 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i ett internationellt företag. Med utgångspunkt från våra grundläggande värderingar vill vi premiera teamwork, uppmärksamma varje medarbetare och uppmuntra att våra medarbetare delar med sig av sin kunskap till varandra. 

Övrigt

Du utgår från verksamheten i Långshyttan, men resor till verksamheterna i Vikmanshyttan och Söderfors förekommer.

Tjänsten är på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För mer information om befattningen, vänligen kontakta rekryterande chef: Cecilia Löwnertz på cecilia.lownertz@erasteel.com

Fackliga representanter
Akademikerföreningen: Karin Jakobsson 0293–54309, karin.jakobsson@erasteel.com

Unionen: Tommy Gustafsson 0293–54637, tommy.gustafsson@erasteel.com

Krav

 • Ingenjörs- eller civilingenjörsutbildning inom kvalitet alternativt arbetslivserfarenhet som gett dig liknande kunskaper
 • Vana av att dokumentera ditt arbete och utbilda kollegor om kvalitetssystem
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • B-körkort

Meriterande

 • Några års erfarenhet av kvalitetsarbete, med kunskap främst inom ISO9001/EN9100
 • Industriell erfarenhet
 • Kunskap om olika stålstandarder
 • Franska i tal och skrift