Logistikchef Erasteel
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Erasteel

Erasteel är en global koncern som bedriver forskning & utveckling samt produktion och försäljning av gasatomiserade pulvermetallurgiska produkter och snabbstål med världen som marknad. Erasteel har mer än 900 anställda och 6 industrianläggningar, varav 3 i Sverige, 2 i Frankrike och 1 i Kina. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.
För mer information om bolaget, besök www.erasteel.com

Erasteel logo

Arbetsgivare Erasteel

Region Uppsala län

Bransch Industriell tillverkning

Sista ansökningsdag 2023-01-19

Om arbetsgivaren - Erasteel

Erasteel är en global koncern som bedriver forskning & utveckling samt produktion och försäljning av gasatomiserade pulvermetallurgiska produkter och snabbstål med världen som marknad. Erasteel har mer än 900 anställda och 6 industrianläggningar, varav 3 i Sverige, 2 i Frankrike och 1 i Kina. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.
För mer information om bolaget, besök www.erasteel.com

Kvalitetsingenjör

Nu söker vi på Erasteel en Kvalitetsingenjör till verksamheten i Söderfors. Hos oss får du utveckla dina kunskaper i en spännande och omväxlande miljö där ingen dag är den andra lik. Vi söker dig med kunskap inom kvalitet som vill utvecklas med oss! 

Erasteel är den enda aktören i världen som är dedikerad till snabbstål med komplett kunskap inom design, produktion, finfördelning och bearbetning av gasatomiserade och pulvermetallurgiska produkter. Erasteel har mer än 900 anställda och 6 industrianläggningar, varav 3 i Sverige (Söderfors, Långshyttan, Vikmanshyttan). 

Nu söker vi en Kvalitetsingenjör till kvalitetsavdelningen. Vår kvalitetsavdelning ansvarar bland annat för kvalitetssäkringsprocessen. Avdelningen stöttar produktionsenheterna i Söderfors, Långshyttan och Vikmanshyttan gällande kvalitet och förbättringsarbete samt revisionsprocessen för kvalitetsledningssystemet.

Om tjänsten

Som Kvalitetsingenjör hos oss får du en varierande vardag med många olika typer av arbetsuppgifter. Som en del av kvalitetsavdelningen arbetar du för att stötta produktionen med att driva förbättrings- och förändringsarbeten, samt delta i utredningar och reklamationer. Du utför och deltar vid intern- och externrevisioner samt i samarbetsforum med kunder.

Arbetsuppgifter:

 • Upprätthålla och förbättra kvalitetsledningssystemet och dess infrastruktur
 • Skriva instruktioner
 • Förbättringsarbete
 • Deltaga i och sammanställa rapporter i rotorsaksutredningar vid exempelvis reklamationer eller avvikelser i produktionen
 • Utvärdera kundspecifikationer och vår tillhörande compliance matris
 • Kommunikation med kunder om specifikationer och reklamationer

I ditt team i Söderfors arbetar en till kvalitetsingenjör samt en i Långshyttan, men du kommer att arbeta mot hela organisationen i Sverige, organisationen i Frankrike och den övergripande kvalitetsledningen för koncernen. Du rapporterar till kvalitetschefen.

Kvalifikationer:

För att lyckas i rollen tror vi att du har ingenjörs- eller civilingenjörsutbildning inom kvalitet alternativt motsvarande erfarenhet av kvalitetsarbete främst inom ISO9001. Har du kunskap om olika stålstandarder ser vi det som meriterande. Du har vana att dokumentera ditt arbete, skriva instruktioner och utbilda kollegor om kvalitetssystem. God svenska och engelska i både tal och skrift är krav för tjänsten, likaså B-körkort samt kunskap i Officepaketet. 

Som person är du strukturerad, flexibel och har förmåga att arbeta parallellt med olika arbetsuppgifter. Du är noggrann och tar ansvar för ditt eget arbete samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och trivs med att jobba i team.

Vi erbjuder

Hos oss får du möjlighet att utvecklas, lära dig nya saker och växa in i nya roller. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i ett internationellt företag. Med utgångspunkt från våra grundläggande värderingar vill vi premiera teamwork, uppmärksamma varje medarbetare och uppmuntra att våra medarbetare delar med sig av sin kunskap till varandra. 

Företaget är i en förändringsresa där det finns möjlighet att delta i olika projekt såväl inom Sverige som utanför Sverige.

Övrigt:

Placering: Söderfors

Tjänsten är på heltid tillsvidare. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster!

För mer information om befattningen, vänligen kontakta rekryterande chef Tobias Jarmar på 0766-951926 eller tobias.jarmar@eramet.com

Fackliga representanter: 
Karin Jakobsson, Sveriges Ingenjörer, karin.jakobsson@eramet.com, 0293-54309
Tommy Gustafsson, Unionen, tommy.gustafsson@eramet.com, 0293-54637

Välkommen med din ansökan!

Krav

 • Ingenjörs- eller civilingenjörsutbildning inom kvalitet alternativt motsvarande erfarenhet av kvalitetsarbete främst inom ISO9001
 • Vana att dokumentera ditt arbete, skriva instruktioner och utbilda kollegor om kvalitetssystem
 • God svenska och engelska i både tal och skrift
 • Kunskap i Officepaketet
 • B-körkort

Meriterande

 • Kunskap om olika stålstandarder