Platsannonsbild höger

Om arbetsgivaren - Bostadsstiftelsen Platen

Bostadsstiftelsen Platen är det allmännyttiga bostadsbolaget i Motala med det förtroendefulla uppdraget att sköta, vårda och utveckla våra hyresgästers hem vilket ställer höga krav på oss och våra samarbetspartners. Vi ska erbjuda väl underhållna och framtidsinriktade fastigheter, bostäder och boendemiljöer.  Vi strävar mot vår vision - Ett samhälle för generationer. Vi är idag ca 80 medarbetare inom olika yrkesgrupper på Platen och omsätter ca 450 Mkr.

Bostadsstiftelsen Platen logo

Arbetsgivare Bostadsstiftelsen Platen

Region Östergötlands län

Bransch Installation, drift, underhåll

Sista ansökningsdag 2024-08-23

Om arbetsgivaren - Bostadsstiftelsen Platen

Bostadsstiftelsen Platen är det allmännyttiga bostadsbolaget i Motala med det förtroendefulla uppdraget att sköta, vårda och utveckla våra hyresgästers hem vilket ställer höga krav på oss och våra samarbetspartners. Vi ska erbjuda väl underhållna och framtidsinriktade fastigheter, bostäder och boendemiljöer.  Vi strävar mot vår vision - Ett samhälle för generationer. Vi är idag ca 80 medarbetare inom olika yrkesgrupper på Platen och omsätter ca 450 Mkr.

Drifttekniker

Har du god teknisk kunskap och erfarenhet av att arbeta med fastighetstekniska system? Söker du nya utmaningar och vill ha en spännande roll i ett tryggt företag? Då kan det vara dig vi söker! Till vår nybildade Drift & Energienhet söker vi nu en drifttekniker.

Bostadsstiftelsen Platen är inne i ett spännande skede med en utveckling av vår organisation med nya avdelningar, enheter och roller. På sikt kommer vi även att samlokalisera hela företaget till nybyggda gemensamma lokaler. 

Den nybildade Drift & Energienheten ansvarar att optimera vår energianvändning samt säkerställa en god innemiljö i våra hyresgästers hem. Enheten ingår i Fastighetsavdelningen och består av specialistkompetenser inom el, vent, rör och drift. Vi förvaltar en yta om 429 770 kvm och har ca 5 700 lägenheter samt 170 kommersiella lokaler i portföljen. 

Om rollen

Som drifttekniker kommer du att ansvara för tillsyn, skötsel och underhåll av fastighetstekniska system. I ansvarsområdet ingår att bedöma och självständigt fatta beslut om vissa underhållsåtgärder ska utföras i egen regi eller om det ska beställas via våra ramavtal. I rollen ingår också ansvar över vissa tilldelade områden gällande myndighetskrav.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av:

 • Kontroller och uppföljningar av driftstatus via vårt uppkopplade övervakningssystem som synliggörs i kontrollsystem
 • Ronderingar av driftutrymmen
 • Reparationer av installationer
 • Felavhjälpning i fastigheternas tekniska system
 • Att utföra in och urkoppling av pumpar och fläktar
 • Injustering av värmesystem
 • Planering och genomförande av underhållsåtgärder
 • Löpande uppdateringar i fastighetssystemet

Är du den vi söker?

Vi söker dig med eftergymnasial driftteknikerutbildning med fastighetsinriktning eller med motsvarande bakgrund/erfarenhet som bedöms likvärdigt. Du har en bred baskunskap inom området som du tillförskaffat dig genom några års yrkeserfarenhet. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med skötsel och drift av FTX-system. Har du dessutom någon form av el-utbildning och erfarenhet av modern styr- och reglerteknik är även det meriterande. Goda IT-kunskaper är naturligtvis en självklarhet för den här tjänsten såväl som B-körkort.

Du är en person som attraheras av vår vision – Ett samhälle för generationer – och som instämmer med våra värderingar. Din personlighet präglas av ett ödmjukt och respektfullt förhållningssätt till din omgivning. Vidare ser vi att du är lösningsfokuserad med ett flexibelt synsätt på tillvaro och lösningar på problem.

Våra värderingar

Platens medarbetare lever Platens värdegrund och arbetar mot vår gemensamma vision. Verksamheten präglas av våra värderingar; Respekt – Engagemang – Delaktighet och Ansvar. Som medarbetare på Platen är samarbete med alla, både inom och utanför den egna avdelningen, en självklarhet.

För oss innebär medarbetarskap:

 • Att ta initiativ och ansvar för sina egna och kollegornas arbetsuppgifter 
 • Att vilja lära och utvecklas
 • Att dela med sig av kunskap och erfarenhet och ta del av andras kunskap och erfarenhet
 • Att arbeta med ett engagerat och reflekterande förhållningssätt
 • Att vara medveten om sin roll ur ett helhetsperspektiv, och verka för att nå uppsatta mål 

Övrig information

Bostadsstiftelsen Platen strävar mot en större mångfald och värderar de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten är på heltid med tillsättning enligt överenskommelse.

Tjänsten är på heltid med tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Vi ser fram mot din ansökan, senast den 23 augusti.

Kontaktpersoner:
Drift- och Energienhetschef, Johan Bergdahl
Tel. 076-6660339

Krav

 • Eftergymnasial driftteknikerutbildning med fastighetsinriktning eller motsvarande bakgrund/erfarenhet som bedöms likvärdigt
 • Några års yrkeserfarenhet inom området
 • Goda IT-kunskaper
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbeta med skötsel och drift av FTX-system
 • El-utbildning
 • Erfarenhet av modern styr- och reglerteknik