top-image

Om arbetsgivaren

Mässrestauranger driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan där vi årligen har ca 300 evenemang, allt från fackmässor som Möbelmässan, Formex och Nordbygg, publika mässor som Båtmässan, Antikmässan, Nordiska Trädgårdar och Stockholm Food & Wine, samt internationella kongresser, konferenser, banketter och andra typer av evenemang.
Stadshusrestauranger ansvarar för all mat och dryck i Stockholms Stadshus vilket innefattar alla evenemang i Blå Hallen och Gyllene Salen samt restaurang Stadshuskällaren och Ragnars Skafferi.
I KulturhusetStadsteatern på Sergels Torg driver Glada Ankan Restaurang & Catering flera serveringar, bl a Teaterbaren som också är pausservering för Stadsteaterns Stora Scen.
Mässrestauranger i Malmö driver all restaurangverksamhet på i Malmömässans lokaler i Hyllie.
Engsholms Slott på Mörkö är ett mötesslott med både anor och kreativitet.

company-image
Arbetsgivare Mässrestauranger AB
Region Stockholms län
Bransch Hotell, restaurang, storhushåll
Sista ansökningsdag 2019-03-15

Om arbetsgivaren

Mässrestauranger driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan där vi årligen har ca 300 evenemang, allt från fackmässor som Möbelmässan, Formex och Nordbygg, publika mässor som Båtmässan, Antikmässan, Nordiska Trädgårdar och Stockholm Food & Wine, samt internationella kongresser, konferenser, banketter och andra typer av evenemang.
Stadshusrestauranger ansvarar för all mat och dryck i Stockholms Stadshus vilket innefattar alla evenemang i Blå Hallen och Gyllene Salen samt restaurang Stadshuskällaren och Ragnars Skafferi.
I KulturhusetStadsteatern på Sergels Torg driver Glada Ankan Restaurang & Catering flera serveringar, bl a Teaterbaren som också är pausservering för Stadsteaterns Stora Scen.
Mässrestauranger i Malmö driver all restaurangverksamhet på i Malmömässans lokaler i Hyllie.
Engsholms Slott på Mörkö är ett mötesslott med både anor och kreativitet.

Operativ CFO till härligt restaurangföretag

Är du en klippa på ekonomi och IT och gillar omväxling i din vardag? Klarar du av att arbeta både strategiskt och operativt inom dessa två kompetensområden och kan driva utveckling samtidigt som förvaltning med hjälp av dina goda ledaregenskaper då är det här kanske drömjobbet för dig!

Ansvar:

Du har ett övergripande ansvar och är chef över ekonomi och IT avdelningen, har ansvaret att utveckla en strategisk plan och strategi för verksamheten på kort och lång sikt tillsammans med vice VD och ledningsgruppen. Att vara proaktiv, skapande och kontinuerligt jobba med positionering och utveckling av vår verksamhet. Gillar du mat och dryck är det ett plus och har förståelse för restaurangekonomi och dess komplexitet. 

Du håller medarbetarsamtal och lönesamtal med dina närmasta medarbetare och säkerställer processen ner i organisationen. Arbetar med övergripande personalfrågor i nära samarbete med HR-chef.

  • Du ingår i lednings- och driftsgruppen.
  • Tillsammans med vice VD är du ansvarig för att ta fram budget och målsättning för avdelningen.
  • Leda ekonomi och IT arbetet i alla våra bolag
  • Utveckla och genomföra projekt, följa upp
  • Arbeta med förnyelse inom ekonomi och IT
  • Arbetsleda och följa upp ekonomi- och IT chef
  • Systemägare/ ledare för andra systemägare
  • Leda bokslutsarbetet för alla bolag
  • Budgetarbete för alla bolagen
  • Vidareutveckla och följa upp ekonomistyrningen i alla bolagen
  • Finansieringsfrågor alla bolag
  • Företagsförsäkring för alla bolagen
  • Övergripande avtalsfrågor

Uppdraget:

  • Jobbar utifrån företagets vision, affärsidé, företagskultur och kvalitetskriterierna. Uppdraget är att arbeta med alla våra bolag i företagsgruppen, Stockholm och Malmö.
  • Utifrån vår omvärldsbevakning hela tiden hålla oss uppdaterade på nya trender och händelser som skulle kunna påverka våra produkter, alltid ligga steget före.
  • Med professionellt samarbete med platschefer mfl för att kunna planera och leverera en bra produkt till våra gäster/kunder

Personliga egenskaper

Du är en ledare som kan motivera och engagera personer omkring dig samt kan ta beslut. Personliga egenskaper är att vara strukturerad och självgående, planerar och organiserar aktiviteter effektivt, tar ansvar för uppgiften och driver processer i mål. Måste vara relationsskapande med förmåga att underhålla och utveckla yrkesmässiga relationer. Du är affärsmässig och har stor förmåga att kommunicera och samarbeta.

Vi tar endast emot ansökan via vårt rekryteringssystem (enl GDPR) men har du frågor om tjänsten kan du kontakta HR chef Lotta Eckerud, lotta.eckerud@massrestauranger.se

Krav

  • För uppdraget relevant högskole-/universitetsutbildning inom Ekonomi/ controlling och IT, systemkunskap.
  • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska både skriftligt och muntligt.
  • Meriterande är att ha tidigare erfarenhet
  • Goda systemkunskap

Meriterande

  • Meriterande är att ha tidigare erfarenhet inom restaurangbranschen med goda kunskaper i mat och dryck.