top-image

Om arbetsgivaren

Mässrestauranger driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan där vi årligen har ca 300 evenemang, allt från fackmässor som Möbelmässan, Formex och Nordbygg, publika mässor som Båtmässan, Antikmässan, Nordiska Trädgårdar och Stockholm Food & Wine, samt internationella kongresser, konferenser, banketter och andra typer av evenemang.
Stadshusrestauranger ansvarar för all mat och dryck i Stockholms Stadshus vilket innefattar alla evenemang i Blå Hallen och Gyllene Salen samt restaurang Stadshuskällaren och Ragnars Skafferi.
I KulturhusetStadsteatern på Sergels Torg driver Glada Ankan Restaurang & Catering flera serveringar, bl a Teaterbaren som också är pausservering för Stadsteaterns Stora Scen.
Mässrestauranger i Malmö driver all restaurangverksamhet på i Malmömässans lokaler i Hyllie.
Engsholms Slott på Mörkö är ett mötesslott med både anor och kreativitet.

company-image
Arbetsgivare Mässrestauranger AB
Region Stockholms län
Bransch Hotell, restaurang, storhushåll
Sista ansökningsdag 2018-12-21

Om arbetsgivaren

Mässrestauranger driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan där vi årligen har ca 300 evenemang, allt från fackmässor som Möbelmässan, Formex och Nordbygg, publika mässor som Båtmässan, Antikmässan, Nordiska Trädgårdar och Stockholm Food & Wine, samt internationella kongresser, konferenser, banketter och andra typer av evenemang.
Stadshusrestauranger ansvarar för all mat och dryck i Stockholms Stadshus vilket innefattar alla evenemang i Blå Hallen och Gyllene Salen samt restaurang Stadshuskällaren och Ragnars Skafferi.
I KulturhusetStadsteatern på Sergels Torg driver Glada Ankan Restaurang & Catering flera serveringar, bl a Teaterbaren som också är pausservering för Stadsteaterns Stora Scen.
Mässrestauranger i Malmö driver all restaurangverksamhet på i Malmömässans lokaler i Hyllie.
Engsholms Slott på Mörkö är ett mötesslott med både anor och kreativitet.

Chef för Internservice

Vi söker nu en stark arbetsledare till Mässrestauranger med logistik-, teknikkunskap och servicekänsla. Då vi behöver effektivisera vårt arbetssätt söker vi dig som är intresserad av att påverka din situation tillsammans med dina medarbetare för att uppfylla våra mål. Mässrestauranger driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vi har ca 10 fasta restauranger och sätter upp extra caféer och restauranger i hallarna vid behov under mässor och andra evenemang vilket kräver fysisk styrka och logiskt tänkande. 

Om rollen:

Tjänsten är en nyckelfunktion för oss då en effektiv och optimal planering har stor ekonomisk betydelse i vår verksamhet. Du har ansvar över lagerutrymmen vi har på olika ställen i anläggningen och en koordinering av arbetet. Vi behöver ständigt utveckla vårt arbetssätt och effektivisera planeringen för bästa resultat både praktiskt, ekonomiskt och trivselmässigt.

Du kommer att ingå i driftgruppen. Vi arbetar vissa perioder både helger och kvällar enligt ett årsarbetstidsavtal, ledigt har vi huvudsakligen under jul/nyår samt sommartid. Du kommer vara en del i driften och arbeta praktiskt ute på golvet periodvis. Ditt ”kontor” är fysiskt placerat i receptionen. 

I intern service ingår:

  • Receptionen där du välkomnar och tar emot alla våra medarbetare
  • Varumottagningen för vidare transport internt och för lagring av våra inventarier med eget ansvar
  • Hantera möblering, planeringar, materialtransporter och bidra kring de evenemang som äger rum utanför våra restauranger i Stockholmsmässans hallar (porslin, mobil köksutrustning mm)
  • Öppning/låsning av företaget, larmning, inpassering, säkerhetstänk
  • maskinreparationer för 3 kök och en övrig maskinpark
  • Smålagningar, skötsel och underhåll av diverse materiel.
  • Disk och städavdelningen (har egen organisation men behöver planeringsstöd)
  • Husfrufunktion med ansvar över arbetskläder, dukar och övriga textilier
  • Fastighetsfrågor tillsammans med hyresvärden Stockholmsmässan och egna organisationen

Om dig:

Du blir en av våra nyckelspelare och är praktiskt lagd, med intresse för teknik och konstruktion. Du har stark servicekänsla i kombination med logistikkunnande och strukturkänsla. Du har god arbetsplanering för stödfunktioner i verksamheten, allt vi gör syftar till att leverera en totalupplevelse för kunden/gästerna/besökarna. Du behöver ha en god fysik för det är långa sträckor att gå då vår anläggning är stor och det ibland krävs tyngre lyft.

Vi gör det med "service inifrån och ut", på bästa och effektivaste sätt för att nå slutprodukten och med en fin serviceattityd internt.

I rollen ingår personalansvar för två tillsvidareanställda medarbetare och någon på säsong och ett flertal extra medarbetare, därför behöver du ha tidigare dokumenterad erfarenhet av att leda personal.

Du har ett praktiskt handlag och vissa kunskaper av att själv utföra enklare reparationer. Du behöver ha minst B körkort och vana av Officepaketet. Det är meriterande om du har erfarenhet från restaurang- eller eventbranschen eller annan relevant verksamhet. 

Vi erbjuder

Ett modernt restaurangföretag med trevliga arbetskamrater där vi alla drivs av "service inifrån och ut". Vi har ibland ett högt arbetstempo och däremellan lugnare perioder. Rollen är flexibel och varierande med större och mindre projekt och evenemang. Du kommer att få vara med på olika roliga jobbrelaterade utvecklingsaktiviteter och resor kan förekomma. 

Välkommen med din ansökan! 
Ansöker gör du genom att klicka på "Sök detta jobb" och bifoga ditt CV och personliga brev. Urval och intervjuer sker löpande. Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail i och med den nya GDPR förordningen.  

Krav

  • Dokumenterad ledarerfarenhet
  • Minst B körkortsnivå
  • Kan arbeta i officepaketet
  • Talar och förstår svenska obehindrat ochär bekväm med engelska.
  • Praktiskt handlag
  • Har erfarenhet av planering och att leda praktiskt genomförande
  • Du har en god fysik

Meriterande

  • Erfarenhet av restaurang- eller eventbranschen