Logga in

Marine Jet Power är en världsledande leverantör av vattenjetaggregat, där vi motormässigt täcker hela spannet från 112 kW till 15 MW. Våra kunder efterfrågar applikationer för allt från statliga marina patrullbåtar, större passagerarbåtar och lyxyachts till arbetsbåtar. Vi har tillverkande enheter i Uppsala, Sverige samt i Cheltenham, England. Vi har egna försäljningskontor i Singapore, Italien och USA, samt ett globalt agentnätverk för att täcka resterande marknader.

Utvecklingsingenjör

Marine Jet Power AB genomför sin största satsning någonsin och samlar tillverkningen till en ny produktionsenhet i Uppsala. I och med denna expansion behöver vi förstärka vår utvecklingsavdelning med en driven Utvecklingsingenjör!

Expansionen innebär att tjänsten ges stora möjligheter att vara med och bygga upp en delvis ny verksamhet med fokus att fortsatt vara en världsledande tillverkare av högkvalitativa vattenjetaggregat för världsmarknaden.

Som medarbetare på Marine Jet Power får du möjligheten att vara med och påverka framtiden för ett expansivt företag som är unikt på vår marknad. Våra kunder bygger fartyg runt hela världen och i tjänsten som utvecklingsingenjör kommer du ha en del internationella kontaktytor. I Uppsala har Marine Jet Power idag ca 40 medarbetare vilket gör samarbetet nära och beslutsvägarna korta.

Arbetsuppgifter
Som en del av utvecklingsteamet får du en viktig roll vad gäller utvecklingen av konstruktionerna av våra vattenjetaggregat som levereras över hela världen. Du kommer att ha en aktiv roll i nyutvecklingsprocessen parallellt med det löpande arbetet att ständigt förbättra befintligt produktsortiment samt kundspecifika lösningar. De nyutvecklingsprojekt du arbetar med omfattar hela kedjan från idé till färdigt vattenjetaggregat i produktion. Som utvecklingsingenjör kommer du i kontakt med många olika typer av konstruktionsrelaterade frågeställningar kring vattenaggregatet, dess olika delsystem samt olika materialval. Du kommer att arbeta en del i kundprojekt och vi ger dig även möjligheten att resa en del i tjänsten, t.ex. på nyinstallationer och till leverantörer.

Vi söker dig som är driven, engagerad och självgående. Du är en lösningsorienterad person med en god beslutsamhetsförmåga som i ditt arbete stimuleras av att både självständigt och i grupp kreativt arbeta med problemlösningar. Vidare ser vi att du har en god samarbetsförmåga och jobbar bra i team då du kommer att samarbeta internt och även externt med våra kunder och leverantörer.

Dina kvalifikationer
Du är civil- eller högskoleingenjör inom Maskinteknik/Naval Architecture eller annan likvärdig inriktning och har minst ett års yrkeserfarenhet från konstruktionsarbete. Du har goda kunskaper inom CAD (Marine Jet Power använder Solid Works och Inventor) och PDM-system (Marine Jet Power använder EPDM) . Du har tidigare arbetat med svetsade konstruktioner och har erfarenhet av design av gjutna detaljer i aluminium och stål. Produktkunskap och kännedom om vattenjetaggregat och hydraulik är mycket meriterande. Vidare behärskar du konstruktörsverktygen, har vana av att arbeta med toleransanalys och besitter god kunskap om olika materials egenskaper. Då vi verkar på en internationell marknad är det viktigt att du utöver en mycket god svenska har goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Vi erbjuder dig en dynamisk miljö med spännande produkter. Du kommer att bli en del av ett välfungerande team och får jobba i en kreativ miljö. Hos oss har du möjligheter att utvecklas och du får vara med i hela kedjan från idé till slutprodukt.

Övrig information
Placeringsort Uppsala.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jobbet.se och ev. frågor hänvisas till rekryteringskonsult Sara Björkman, 018-100 112.

Sista ansökningsdag är 31 januari 2016 men urval sker löpande så skicka därför in din ansökan redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

Krav

Meriterande

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare
Heltid

Lön/förmåner
Fast lön

Kontakta

Arbetsgivare
Marine Jet Power AB

Ansökan:
Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen!

Mer information finner du på www.marinejetpower.com

Vi undanber oss all kontakt från övriga rekryterings- annonsföretag, då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.