Med 8.000 anställda, 1.000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som regionsjukhus är Akademiska också leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Avdelningschef, klinisk genetik

Med engagemang och kunskap strävar vi efter att bli det ledande universitetssjukhuset i Sverige. Vi är en högt specialiserad verksamhet som långsiktigt fokuserar på forskning och utveckling. Hos oss får du möjligheten att utveckla och utvecklas. Tillsammans arbetar vi varje dag för att skapa det största värdet för våra patienter. Vill du vara med?

Vår verksamhet
Klinisk genetik är en expansiv och spännande verksamhet som är placerad på Rudbeckslaboratoriet. Vi är en ackrediterad högspecialiserad verksamhet som utför diagnostik av medfödda och förvärvade genetiska avvikelser och tillhandahåller genetisk vägledning. För närvarande arbetar ca 65 personer vid kliniken med sjukvård samt ytterligare ca 15 personer med forskning och utveckling.

Vi söker nu två avdelningschefer som kommer att ansvara för laboratoriet och dess medarbetare. Laboratoriet är uppdelat i tre enheter med varsin gruppledare som leder det dagliga arbetet. Medarbetarna är biomedicinska analytiker och laboratoriebiträden/undersköterskor. Idag arbetar ca 35 personer på avdelningen som förväntas växa ytterligare.

Ditt uppdrag
Som avdelningschef är du direkt underställd sektionschefen och ingår i sektionens ledningsgrupp. Tillsammans med din chefskollega har du ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö och verksamheten samt dess utveckling. Du leder, följer upp och är i högsta grad delaktig i att utveckla såväl verksamhet som organisation och medarbetare. Avdelningschefen arbetar i nära samarbete med medicinskt ledningsansvariga läkare och utvecklingsansvariga sjukhusgenetiker.

Några viktiga fokusområden för dig som avdelningschef är en välfungerande bemanning, ett coachande och stödjande ledarskap samt arbete med ständiga förbättringar och utveckling.

Din person och bakgrund
Du är en coachande ledare som trivs att leda i en föränderlig och komplex miljö. Du motiveras av att driva förändring och utveckling i verksamheten. Vidare har du en hög förmåga att skapa goda samarbeten, du uppmanar till delaktighet och engagemang samt är tydlig i dina budskap och beslut.

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och som har flerårig yrkeserfarenhet av arbete som chef där fullt personal-, budget- samt verksamhetsansvar ingått. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda verksamhet i förändring. Har du insikt i hur det laborativa arbetet bedrivs inom en kvalitetssäkrad verksamhet ser vi det som meriterande.

Vårt erbjudande
För att du ska få bästa möjliga start som vår nya kollega kommer du att få en genomarbetade introduktion där du får "praktisera" i våra olika enheter - för att lära känna såväl organisation som arbetskamrater. Du kommer få utbildning i våra systemstöd och genomgå Region Uppsalas operativa chefsprogram. Du kommer också ha ett gott stöd i dina kollegor i ledningsgruppen samt din sektionschef för att komma in i verksamheten på ett bra sätt. I rollen kommer du få stor inverkan på sektionens framtida utveckling.

Övrig information
Din arbetsplats kommer att vara på Rudbecklaboratoriet, Dag Hammarskjölds väg 20.
Tjänsten är heltid. Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnande som avdelningschef och en tillsvidareanställning inom din profession. Tillträde enl. överenskommelse.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jobbet.se, vid eventuella frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Alicia Karlsson på tel. 018-100 112. Vid mer verksamhetsnära frågor är du välkommen att kontakta sektionschef Maria Sitell på tel. 018-611 97 21.

Fackliga representanter
Monica Lindell, Naturvetarna, tel. 018-611 38 65.

Varmt välkommen med din ansökan!

Krav
Relevant högskoleexamen
Flerårig chefserfarenhet där fullt personalansvar ingått
God svenska i tal och skrift
God engelska i tal och skrift
Goda datorkunskaper

Meriterande
Erfarenhet av att leda verksamhet i förändring
Erfarenhet från laboratorieverksamhet
Erfarenhet från kvalitetssäkrad/ackrediterad verksamhet

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare
Heltid

Lön/förmåner
Fast lön

Kontakta

Arbetsgivare
Akademiska Sjukhuset

Ansökan
Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen!

Mer information finner du på hemsidan, www.akademiska.se

Vi undanber oss all kontakt från andra rekryterings- och annonsföretag, då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.