Vi söker ny chefredaktör för Husdjur

Vi söker en chefredaktör som vill utveckla svenskt lantbruk

Vill du bli chefredaktör för en av Sveriges äldsta och mest uppskattade facktidningar, och brinner du för att öka kunnandet och yrkesstoltheten i svensk mjölkproduktion, är detta jobbet för dig! Vi söker dig som jobbat redan jobbar som chefredaktör, och vi erbjuder möjligheten att tillsammans med oss utveckla Tidningen Husdjur i både tryckt och digital version.

Om tidningen
Husdjur är en oberoende, prenumererad månadstidning som vänder sig till lantbruksföretagare inom mjölkproduktion. Tidningens vision är att vara mjölkproducenternas viktigaste källa för kunskap, framtidstro och inspiration för en ökad svensk mjölkproduktion. Innehållet består av reportage och nyheter där vi bevakar de mjölkproducentnära kärnområdena som avel, utfodring, djurhälsa, bygg, ekonomi, teknik och även arbetsgivar- och ledarfrågor. Oavsett ämne är vårt fokus att ta fram goda exempel på hur problem vi beskriver kan lösas. I undersökningar vi regelbundet genomför ger oss läsarna mycket höga betyg på läsvärdhet, saklighet och kunskap, vilket är viktigt för tidningens framtida utveckling.

Rollen vi erbjuder
Du är ansvarig utgivare och chefredaktör för vår största tidning med över 15 000 läsare av varje nummer. Du arbetar självständigt tillsammans med reportrarna på avdelningen med att planera, producera och även då och då skriva för tidningen. Inom Växa finns sakkunniga ämnesexperter och inom avdelningen har du kompetenta kollegor inom till exempel digital utveckling, sociala medier och grafisk design. I nätverket runt dig finns annonssäljare, tryckeri, layoutbyrå med mera. I rollen ingår även resultatansvar för tidningen för både annonser, prenumerationer och kostnader.

Om dig
Vi söker dig som är journalist med ett hjärta som klappar både för svenskt lantbruk och för de tryckta medierna. Du har ett par års erfarenhet av att jobba som chefredaktör för en tidning och minst fem års erfarenhet av en roll som redaktör. Det är meriterande att ha arbetat med en prenumererad tidning, där annonser utgör en viktig del av intäkterna. Nyheter är du van att värdera, du gillar att arbeta med texter och bilder, och du är en skicklig skribent både för tryckt tidning och helst även för webb och sociala medier. Det är meriterande att ha god kunskap inom EPiServer och bildhantering.

Som person är du naturlig och med god samarbetsförmåga. Du står för din sak, har lätt för att få andra med dig och du är handlingskraftig. Trivs du med att jobba i en miljö där vi både enskilt och tillsammans åstadkommer resultat kommer du att trivas hos oss!

Omfattning och Placeringsort
Tillsvidareanställning heltid, Stockholm eller annan ort.

Har du frågor kontakta
Marknads- och kommunikationschef Mette Rehnström 070-310 98 02, mette.rehnstrom@vxa.se
Facklig kontakt Akademikerna: Ann Christin Olsson 010-471 06 54, anki.olsson@vxa.se

Ansökan senast 2018-03-31
Sök omgående, vi arbetar löpande med intervjuer.

Krav

Meriterande

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare
Heltid

Lön/förmåner
Fast lön

Kontakta

Arbetsgivare
Växa Sverige

Om Växa Sverige
Växa Sverige ägs och arbetar för 7000 medlemmar som också är kunder. Vi är ett modernt rikstäckande rådgivnings- och serviceföretag med en omsättning på 391 Mkr och vänder oss främst till mjölk- och köttföretagare. Vi är 550 anställda (287 på heltid) och vi finns från norra till södra Sverige på 29 driftsplatser. Vi är landets största husdjursförening och ansvarar också för de officiella uppdragen kring kokontroll, avelsvärdering och smittskyddsprogram, samt det nordiska samarbetet när det gäller Norfor och NAV.


Ansökan 

Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen! 


Mer om företaget och våra produkter hittar du på hemsidan, www.vxa.se


Vi undanber oss all kontakt från övriga rekryterings- annonsföretag, då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.