Logga in

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.

Verksamhetsstöd e-hälsa

E-hälsa är idag en självklar del av hälso- och sjukvården. Sveriges regering har pekat ut en riktning och visionen är att Sverige år 2025 ska vara bäst i världen på att använda e-hälsa och digitaliseringens möjligheter för att underlätta för människor att uppnå god och jämlik hälsa!

Vill du vara med och påverka vården i en positiv riktning med hjälp av den moderna tekniken, då är det dig vi vänder oss till.

Enheten för e-hälsa tillhör avdelningen för digitalisering och har ett övergripande ansvar för att koordinera och vara drivande i Region Uppsalas utveckling inom e-hälsoområdet med ett särskilt fokus på invånartjänster kopplat till vårdens system. Inom enheten arbetar åtta medarbetare; tre e-hälsostrateger/verksamhetsutvecklare, tre verksamhetsstödjare/tjänstespecialister, en projektledare samt enhetschefen. Då en av våra verksamhetsutvecklare fått en ny roll inom Region Uppsala söker vi hennes efterträdare.

Arbetsuppgifter verksamhetsstöd invånartjänster e-hälsa

Som verksamhetsstöd invånartjänster e-hälsa arbetar du med förvaltningen av 1177 Vårdguidens e-tjänster och ger support och stöd till såväl Region Uppsalas egna förvaltningar som till privata vårdgivare och har även viss support/kontakt direkt mot invånare/patienter. Du är delaktig i planering och genomförande då nya vårdgivare/enheter ska kopplas till olika e-tjänster liksom i införande av nya e-tjänster inom 1177. Du utbildar och informerar de anslutna vårdgivarna och är drivande i förvaltningsarbetet. Det kan också bli aktuellt att du själv håller i projekt- eller delprojektleder vidareutveckling med koppling till förvaltningen av e-tjänsterna.

Inom Region Uppsala arbetar vi enl förvaltningsmodellen pm3 och din roll kommer att innebära många kontakter och ett omfattande samarbete, både lokalt inom Region Uppsala, regionalt inom sjukvårdsområdet i Uppsala län och nationellt i 1177 Vårdguidens nätverk.


Din bakgrund

Du har högskoleutbildning inom vård eller IT eller annan utbildning som vi bedömer vara likvärdig och relevant för uppdraget. Du har erfarenhet av systemadministration och av att arbeta i projekt. Meriterande är kunskap om systemförvaltningsmodellen pm3 samt 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Du är pedagogisk och kommunikativ, ansvarstagande och är van att arbeta med eget ansvar för egna uppgifter som en del i ett större samarbete. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Din svenska och engelska är god i såväl tal som skrift. Du trivs med att arbeta i projektform och förstår vad det innebär att arbeta med verksamheter i förändring.

Som verksamhetsstöd invånartjänster e-hälsa kommer du att ingå i en arbetsgrupp med starkt driv och starkt utvecklingsfokus - vägen till framgång både inom och utom gruppen är en hög förmåga till samverkan och samarbete.

Annat viktigt att veta

Tjänsten är heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Avdelningen för digitalisering är en del av Regionkontoret och vi sitter i nybyggda lokaler på Storgatan i Uppsala, ett stenkast från tåg och bussar och med utsikt över hela Uppsala!

Din ansökan vill vi ha senast den 28 feb 2018

Ev frågor besvaras av rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami, 018-100 112.
Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Välkommen med din ansökan!

Krav
Högskoleutbildning inom vård eller IT eller likvärdig utbildning på annat sätt.
Några års erfarenhet av systemadministration, systemförvaltning eller motsvarande.
Erfarenhet av att arbeta inom en stor, komplex organisation.
Erfarenhet av att arbeta i projekt.
Mycket god svenska i tal och skrift.
God engelska.

Meriterande
Kunskap om systemförvaltningsmodellen pm3.
Kunskap om 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Varaktighet/Arbetstid

Lön/förmåner

Kontakta

Arbetsgivare
Region Uppsala

Ansökan
Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen!

Mer information finner du på hemsidan, www.regionuppsala.se