Logga in

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.

Informationssäkerhetsvarig

Vi söker dig som vill bli informationssäkerhetsansvarig och sakkunnig i informationssäkerhetsfrågor med uppdraget att stötta Region Uppsalas förvaltningar.

Arbetsuppgifter

Som informationssäkerhetsansvarig har du det övergripande strategiska ansvaret för informationssäkerhetsarbetet inom Region Uppsala. Du har ansvar för att centralt planera, leda, utveckla och följa upp informationssäkerhetsarbetet samt stödja verksamheten och dess processer i informationssäkerhetsfrågor. Det innebär exempelvis att ta fram interna regelverk och att följa upp deras efterlevnad, så att Regionen uppfyller lagar och förordningar som är specifika för verksamheten, t.ex Patientdatalagen (PDL). Du kommer att ha en framträdande roll i arbetet med Dataskyddsförordningen (GDPR) och NIS-direktivet.

Du kommer också att representera Region Uppsala i kontakter med externa organisationer, andra myndigheter, media och medborgare gällande informationssäkerhetsfrågor samt genom god omvärldsbevakning och genom väl utvecklade nätverk följa och påverka utvecklingen inom informationssäkerhetsområdet.

Arbetet sker i nära samarbete med Regionkontorets IT-avdelning, juridiska enhet och säkerhets- och beredskapsenheten. Tjänsten är placerad på Avdelningen för digitalisering på Regionkontoret och direkt underställd digitaliseringsdirektören. Avdelningen för digitalisering har ett övergripande uppdrag att leda och samordna arbetet med digitalisering inom hela Region Uppsala.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning vi bedömer som relevant. Du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom informationssäkerhetsområdet. Du ska ha goda kunskaper om informationssäkerhet, gällande lagar och förordningar samt relevanta standarder. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Meriterande, men inte krav är certifieringar inom området samt arbete med it- och informationssäkerhetsarbete inom vård- och omsorgssektorn.

Du har vana av att arbeta i en komplex miljö med många kontaktytor med såväl interna och externa aktörer. Du har god förmåga att uttrycka dig muntligt och i skrift på såväl svenska som engelska. Du ska kunna arbeta självständigt och har en god förmåga att samarbeta, knyta kontakter och arbeta i team. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vår verksamhet

Regionkontorets roll är att stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter så att Region Uppsala kan axla sin roll - regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.

Övrig viktig information

Tjänsten kan komma att bli föremål för placering i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627) och säkerhetsskyddsförordningen (1996:633). Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kan komma att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen före anställning.

Vi arbetar i fräscha, nybyggda lokaler intill Resecentrum i Uppsala med strålande utsikt över Uppsala stad.

Din ansökan vill vi ha senast den 21 februari.

Ev frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami, 018-100 112.

Krav
Högskole- eller universitetsutbildning vi bedömer som relevant.
Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom informationssäkerhetsområdet.
Goda kunskaper om informationssäkerhet, gällande lagar och förordningar samt relevanta standarder.
Svenskt medborgarskap.
Mycket god talad och skriven svenska.
God talad och skriven engelska.

Meriterande
Certifieringar inom området samt arbete med it- och informationssäkerhetsarbete inom vård- och omsorgssektorn

Varaktighet/Arbetstid

Lön/förmåner

Kontakta

Arbetsgivare
Region Uppsala

Ansökan
Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen!

Mer information finner du på hemsidan, www.regionuppsala.se