Logga in

Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Teknisk projektledare

Informationstekniken spelar en allt större roll inom hälso- och sjukvården och idag är olika it-lösningar en naturlig del av sjukvårdens vardag. Genom funktionell teknik kan resurser i vården användas effektivare och genom tekniken kan vi verka för en hög vårdkvalitet i vårt landsting. MSI är Akademiska sjukhusets tekniska verksamhetsområde som omfattar medicinteknik, sjukhusfysik och IT. Inom IT-sektionen arbetar idag ca 100 engagerade och kompetenta medarbetare. IT-sektionens uppdrag är att säkerställa en stabil och verksamhetsanpassad IT-miljö inom hela Region Uppsalas verksamhet.

Gruppen IT arkitektur och projektledning stöttar verksamheterna med projekt- och uppdragsledning, förvaltar system, hanterar arkitekturfrågor, leder och genomför riskanalyser m m.

Den tekniska plattformen består bland annat av: Microsoftplattform för klienter och servrar, Citrix-lösningar och lagringslösningar för NAS och SAN.

På grund av Region Uppsalas verksamhet är:
- Säkerhet verkligen viktigt vilket till exempel påverkar alla autentiseringslösningar
- Informationsflödet komplext och kräver integrationer mellan IT-system och ibland även med medicin teknisk utrustning
- Kraven höga på en leverans fri från oplanerade avbrott vilket alltid ställer höga krav på testning


Arbetsuppgifter

Som teknisk projektledare inom it-avdelningens verksamhetsnära stöd har du en bukett av varierande uppdrag - allt från det lilla projektet på några timmar i veckan till det som tar större delen av din uppmärksamhet i anspråk under något år.

Du tar ansvar för dina projekt från start till slut; sätter dig in i kraven, har kontakter med IT-arkitekter och den verksamhetsnära projektledaren, bemannar projektet med rätt kompetenser bland dina kollegor på IT-sektionen, skapar långsiktigt hållbara leveranser och överlämnar till förvaltning.

Tjänsten som teknisk projektledare omfattar införande, drift och förvaltning av system. (Ev systemutveckling utförs av externa systemleverantörer.)

Din bakgrund och kompetens

Du har högskoleutbildning inom it eller motsvarande kunskap inhämtad på annat sätt. Du har minst tre års erfarenhet som teknisk projektledare i komplex verksamhet. Din svenska är mycket god i tal såväl som skrift och din engelska god.

Du är en person som är drivande och självgående, du trivs med att ha tydliga målsättningar för ditt arbete. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och arbetar gärna med frihet under ansvar. Du har den inre drivkraft som krävs för att driva projekt som involverar komplexa frågeställningar och många viljor kring tekniska lösningar och leveranser. Prestige är inte viktigt för dig, du trivs med att i samarbete med andra hitta den bästa vägen framåt. Ditt mål är alltid att nå goda resultat och du har förståelsen för att det kräver både smidighet, kommunikationsförmåga, lyhördhet och respekt för andras behov och perspektiv.

Vad du får

Region Uppsala är en komplex organisation med många spännande och utvecklande utmaningar - både tekniskt och av mer mellanmänskligt slag. Här ges du förtroendet att ta ett självständigt ansvar för din uppgift och samtidigt verka tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor och beställare, samtidigt som du är delaktig i att bidra till en mycket viktig samhällsfunktion.

MSI har sina lokaler på Akademiska sjukhuset, ing 82.

Välkommen med din ansökan senast den 20 feb 2018.


Ev frågor hänvisas till rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami, 018-100 112.

Fackliga kontaktpersoner nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Krav
Högskoleutbildning inom it, eller motsvarande kunskap inhämtad på annat sätt.
Minst 3 års erfarenhet som teknisk projektledare i komplex verksamhet.
Mycket god svenska i tal och skrift.
God engelska i tal och skrift.

Meriterande
Fördjupad kunskap inom IT-säkerhet.
Fördjupad kunskap inom verksamheter med komplexa integrationslösningar.

Varaktighet/Arbetstid

Lön/förmåner

Kontakta

Arbetsgivare
Akademiska Sjukhuset

Ansökan:
Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen ovan!

Mer information finner du på vår hemsida www.akademiska.se

I denna rekrytering samarbetar vi med jobbet.se och undanbeder oss samtal från andra rekryterings- och platsannonsföretag.