Logga in

Vill du vara med och utveckla den framtida vården tillsammans med oss? 2018 samlas Primärvården och Hälsa och habilitering i en gemensam förvaltning, med cirka 1400 medarbetare. Vårt nya arbetssätt är en del i arbetet med att förverkliga visionen om nära vård i hela Uppsala län. Hos oss blir du en viktig del i vår förändringsresa och du får goda utvecklings- och karriärmöjligheter.


HR-chef

Som HR-chef har du ansvar för en HR-enhet med sex medarbetare, fem HR-konsulter och en HR-administratör. Enhetens uppdrag är att säkerställa kvalitativa och effektiva HR-processer inom hela förvaltningen.

Ditt ansvar och din uppgift

HR-chefen ingår i förvaltningens ledningsgrupp men också i den regionövergripande HR-ledningsgruppen. En stor del av arbetet handlar om den övergripande planeringen för HR-arbetet inom förvaltningen, arbeta med ledningsgrupps- och organisationsutveckling och ständiga förbättringar. Som HR-chef arbetar du nära förvaltningsdirektören och övriga stabschefer. Ca 10% av arbetstiden ägnas åt regionövergripande utvecklingsarbete där man, beroende på kompetens och erfarenhet, ingår inom något av HR's fokusområden. Självklart är en viktig del att leda det dagliga arbetet inom HR-enheten och finnas som specialiststöd och beslutsfattare för de egna medarbetarna. Det finns ett stort politiskt intresse för förvaltningens verksamhetsområden och du kommer att vara föredragande i den politiskt sammansatta styrelsen.

Din bakgrund och kompetens

Vi vänder oss till dig som är trygg, både i dig själv och i ditt yrkeskunnande inom brett HR-arbete. Du är en person som förmedlar lugn och stabilitet. Du bygger och bibehåller förtroendefulla relationer och kan föra dialog och diskussion med olika intressenter. Du trivs med och är bra på att överblicka komplexa helheter och bygga funktionella strukturer och processer. Du vet att flexibilitet och förmågan att hantera det oväntade bygger på en god grundstruktur och en genomtänkt årsplan.

Du utövar ett coachande ledarskap, skapar förståelse och delaktighet, delegerar och följer upp. Du är kommunikativ och delar med dig av kunskap och information. Du är trygg i din roll som beslutsfattare.

Du har högskoleutbildning inom HR-området och flera års erfarenhet som HR-chef, antingen inom offentlig sektor eller inom annan stor, komplex verksamhet. Du har mångårig erfarenhet av brett HR-arbete och har med framgång drivit förändringsarbete. Då rollen kräver hög kommunikativ förmåga vill vi att du talar och skriver mycket god svenska. Erfarenhet från hälso- och sjukvårdsområdet är meriterande men inget krav.

Vad du får som HR-chef hos oss?

HR-chefen kommer att bli en del av en mycket välfungerande HR-enhet i en roll med stora möjligheter att påverka hur den nya förvaltningen ska se ut. Som HR-chef inom hälso-och sjukvården har du ett viktigt uppdrag där du påverkar i positiv riktning genom att medverka till att utveckla den framtida vården. Du blir en del av en stor HR-organisation med stora möjligheter att dela kunskaper, bolla idéer och samarbeta.

Annat viktigt att veta

Tjänsten är heltid, tillsvidare. Tillträde enl överenskommelse.

Ev frågor besvaras av rekryteringskonsult Sofie Skaränger, 018-100 112.

Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Din ansökan vill vi ha senast den 25 februari 2018

Krav
Högskoleutbildning inom HR-området
Flerårig erfarenhet som HR-chef i offentlig sektor eller annan stor, komplex verksamhet
Erfarenhet av förändringsarbete
Mångårig erfarenhet av brett HR-arbete
Mycket god svenska i tal och skrift

Meriterande
Erfarenhet från hälso- och sjukvårdsområdet

Varaktighet/Arbetstid

Lön/förmåner

Kontakta

Arbetsgivare
Primärvård, hälsa och habilitering

Vill du veta mer om Region Uppsala är du välkommen att besöka vår hemsida.