Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

HR-partner

Vi söker en erfaren HR-partner med ett intresse för det breda HR-arbetet.
Har du erfarenhet av att arbeta brett med samtliga områden inom HR? Trivs du bäst i stora, komplexa organisationer där du får vara en del av en större HR-organisation? Finns din styrka både i att följa regler, riktlinjer och processer och att förmedla dem på ett enkelt sätt till "dina" chefer? Då tror vi att du är vår nya HR-partner!

Vår verksamhet

HR-avdelningens uppdrag är att stödja sjukhusets ledning och verksamheter i HR-frågor, i syfte att utveckla och upprätthålla en god personalpolitik för att kunna attrahera, behålla och utveckla sjukhusets medarbetare. Avdelningen är fördelad på fyra enheter: Verksamhetsnära stöd som arbetar med att coacha och stödja verksamheternas chefer inom HR-området. Kompetensförsörjning som arbetar både med operativa rekryteringsprocesser och den mer strategiska kompetensförsörjningen. Arbetsrätt och arbetsvillkor som arbetar med lönebildning, arbetstider och arbetsvillkor. Friskhuset som erbjuder träning, sjukgymnastik m m och arbetar med hälsofrämjande frågor. Den aktuella tjänsten finns inom enheten för verksamhetsnära stöd.

Dina arbetsuppgifter

Som HR-partner får du en varierad vardag. Du arbetar mot ett eller flera verksamhetsområden inom sjukhuset och stöttar hela chefsledet - från verksamhets- till gruppchefer, i allt som har med HR att göra; t ex kompetensförsörjning, arbetsrätt, rehabilitering, lönebildning, personalekonomi och systematiskt arbetsmiljöarbete. Du är väl insatt i de avtal och regelverk som styr frågorna så att du kan vara en trygg, förtroendeingivande och coachande rådgivare till cheferna. Du kommer att ha ett stort kontaktnät med nära samarbete med övriga HR-partners och HR-utvecklare på den egna avdelningen. Du ansvarar för att självständigt driva dina egna uppdrag och uppgifter men kommer också att, vid behov, ingå i olika förbättringsarbeten inom HR-området. Du har förmågan att bygga och bibehålla goda och förtroendefulla relationer.

Eftersom ditt arbete innebär operativa, dagliga frågeställningar är det viktigt att du trivs med att växla perspektiv och tempo. Eftersom du arbetar konsultativt mot chefer med omfattande personalansvar, är det viktigt att du är van att prioritera bland uppdrag och arbetsuppgifter.

Din kompetens och erfarenhet

Vi vänder oss till dig som har HR-utbildning på högskolenivå. Du har flera års års erfarenhet av brett HR-arbete i stora organisationer.

Du är en person som trivs med frihet under ansvar, du har gärna ett personligt ansvar men ser också din roll som en kugge i ett stort och komplext maskineri och därmed vikten av samarbete över gränserna. Du är trygg i din yrkesroll och trygg i din person, du vet att du kan hantera komplexa frågeställningar likväl som samarbete med många olika typer av människor. Eftersom en del av ditt arbete är att förmedla svåra frågor på ett enkelt och pedagogiskt sätt är det viktigt att du uttrycker dig mycket väl på svenska, i både tal och skrift.

Annat viktigt att veta

Tjänsten är heltid, tillsvidare med arbetsplats på Akademiska sjukhusets område.

Fackliga kontaktpersoner nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten, vi ser därför gärna sökande av ett mångfald av bakgrunder, funktionalitet och livserfarenheter.

Ev frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsulter Sandra Sjöberg eller Anna-Karin Moazzami, 018-100 112.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 13 feb 2018!

Krav
HR-utbildning på högskolenivå
Flera års års erfarenhet av brett HR-arbete i stora organisationer
Mycket god svenska i tal och skrift
Goda datorkunskaper

Meriterande

Varaktighet/Arbetstid

Lön/förmåner

Kontakta

Arbetsgivare
Akademiska Sjukhuset

Ansökan:
Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen ovan!

Mer information finner du på vår hemsida www.akademiska.se

I denna rekrytering samarbetar vi med jobbet.se och undanbeder oss samtal från andra rekryterings- och platsannonsföretag.