Region Uppsala med sina många olika verksamhetsområden sjuder av ambitioner och förbättringsarbete. Här möter du kompetenta kollegor, engagerade ledare och får en spännande inblick i det komplexa maskineri som driver en av vårt samhälles absolut viktigaste funktioner framåt. Resurscentrum ger ledningsstöd och administrativt stöd till Region Uppsalas verksamheter och till Regionkontoret. Vi hanterar bland annat löneutbetalningar, kund- och leverantörsfakturor och bokslut för hela Region Uppsala. Vi har också det övergripande ansvaret för Region Uppsalas arkiv- och dokumenthantering. En annan stor del av vår verksamhet handlar om att förvalta och utveckla Region Uppsalas vårdsystem och administrativa system. Vi är också en serviceorganisation till vår befolkning och våra patienter i olika administrativa frågor.


Handläggare asylsamordning

Enheten Patientadministrations huvudsakliga uppgift är att avlasta vårdverksamheten i administrativa frågor som rör asylpatienter, husläkarlistning, vårdgaranti, patientfakturor, utlämning av journalkopior med mera. Vår stora uppgift är den service vi ger till våra patienter, befolkning, andra myndigheter, sjukvårdsinrättningar m fl. Inom enheten finns 26 medarbetare - Inom verksamheten finns fem verksamheter, varav Asylsamordning är en.

Ett landsting har ansvar för att ge hälso- och sjukvård till personer som har fått uppehållstillstånd i Sverige och där uppehållstillståndet kan utgöra grund för folkbokföring. För vissa typer av uppehållstillstånd, finns ett nationellt finansieringssystem. Vi behöver nu utöka med ännu en medarbetare och söker en handläggare till verksamheten asylsamordning.

Arbetsuppgifter

Ditt fokus är arbetet med den statliga ersättningen för nyanlända med ett varaktigt vårdbehov. Du fångar upp nya ärenden, genomför utredningar och sammanställer/upprättar ersättningsansökningar till Migrationsverket. Utredningsprocessen innebär bl a att granska journalhandlingar och bruttokostnadsöversikter. Utredning innebär kontakter med vårdpersonal för att stämma av genomförda vårdinsatser. Diarieföring, ärendebevakning och annan administration ingår också i rollen. I arbetet ingår även att vara ett kunskapsstöd för vårdverksamheten rörande den aktuella patientgruppen.

Utöver dina specifika uppgifter inom asylsamordning kan du komma att ingå i olika arbetsgrupper som rör hela Patientadministrationsenheten, t ex lokalgrupp, hemsidegrupp el dyl.

Din erfarenhet och kompetens

Vi vänder oss till dig som har vård- eller annan medicinsk utbildning och mer än fem års erfarenhet av arbete inom vården. Din talade och skrivna svenska är mycket god liksom du talar och skriver god engelska.

Arbetet kräver flexibilitet och god förmåga i att samarbeta med andra, då den nödvändiga informationen finns hos ett flertal olika aktörer inom Region Uppsala. Du trivs i en roll där du behöver hålla "många bollar i luften" och har förmågan att ändå fokusera och ha ordning. Du är van vid och bra på att bygga och bibehålla goda kontaktnät. Noggrannhet, självständighet och förmågan att anpassa tempot till de toppar och dalar som förekommer är egenskaper vi uppskattar.

Övrig information

Patientadministrationsenheten finns i Uppsala Business Park. Tjänsten är heltid med tillsvidareanställning.

Din ansökan vill vi ha senast den 31 jan 2018.

Ev frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami, 018-100 112. Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.


Krav
Vård- eller annan medicinsk utbildning
Minst fem års erfarenhet av arbete inom vården
Mycket god talad och skriven svenska
God talad och skriven engelska

Meriterande

Varaktighet/Arbetstid

Lön/förmåner

Kontakta

Arbetsgivare
Resurscentrum

Ansökan

Skicka in din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen.

Vill du veta mer om oss är du välkommen att besöka vår hemsida, www.regionuppsala.se

Vi undanber oss all kontakt från övriga rekryterings- och annonsföretag då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.