Region Uppsala med sina många olika verksamhetsområden sjuder av ambitioner och förbättringsarbete. Här möter du kompetenta kollegor, engagerade ledare och får en spännande inblick i det komplexa maskineri som driver en av vårt samhälles absolut viktigaste funktioner framåt. Resurscentrum ger ledningsstöd och administrativt stöd till Region Uppsalas verksamheter och till Regionkontoret. Vi hanterar bland annat löneutbetalningar, kund- och leverantörsfakturor och bokslut för hela Region Uppsala. Vi har också det övergripande ansvaret för Region Uppsalas arkiv- och dokumenthantering. En annan stor del av vår verksamhet handlar om att förvalta och utveckla Region Uppsalas vårdsystem och administrativa system. Vi är också en serviceorganisation till vår befolkning och våra patienter i olika administrativa frågor.


HR-specialist med inriktning HR-system

Då en av våra objektspecialister går vidare internt söker vi nu hennes ersättare. Som objektspecialist HR-system kommer du att bli en del av den grupp av objektspecialister som förvaltar och utvecklar Region Uppsalas HR-system!

Din bakgrund
Vi vänder oss till dig med relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt och som har minst något års yrkeserfarenhet inom HR-området. Du förstår flödena inom olika HR-processer men har också ett stort intresse och förståelse för ett väl fungerande systemstöd och är en van dator- och systemanvändare. Tjänsten kräver att du har mycket god kunskap inom arbetsrätt. Har du specifika kunskaper inom arbetstidsfrågor och-/eller systemförvaltning bedöms det som meriterande. Har du erfarenhet av systemimplementering ser vi det som ett plus.

Din person
Du trivs i en roll där du får ta självständigt ansvar för att driva ditt arbete framåt. Du är van att planera, prioritera och strukturera dina uppgifter. Samtidigt ser du dialog, gott samarbete och goda relationer med omgivningen som en förutsättning för att hitta den bästa vägen framåt.

Du har en god pedagogisk förmåga som gör att du kan prata systemstöd även med människor som inte har samma kunskap eller intresse som du. Du tycker att det är roligt att dela med dig av din kunskap - som utbildare eller användarstöd.

Om tjänsten
I den s k Primagruppen blir du en av flera kollegor som arbetar med den verksamhetsnära förvaltningen av HR-systemen med fokus på schema-, bemanning- och lönesystem. Vi arbetar också med flertalet av HR-processerna så som löneöversyn, övertalighet, LAS och rekrytering. Din roll blir spännande och varierande då du arbetar både med att förvalta och utveckla systemstöden.

Arbetet innebär att du har många kontakter med våra användare - HR-personal, bemanningsassistenter, chefer och andra representanter för Region Uppsalas verksamheter men också kontakter med systemleverantörer och den tekniknära delen av förvaltningsorganisationen som finns på Akademiska sjukhusets IT-avdelning. Vi arbetar enl förvaltningsmodellen pm3.

Arbetsuppgifter
I rollen som objektspecialist ingår att:

- samla in verksamhetens behov och krav på systemstöden
- se till att IT-stödet är anpassat till gällande lagstiftning
- hantera frågor, ärenden och problem som lyfts av systemanvändarna
- delta i arbetet med att ha uppdaterade utbildningsmaterial, checklistor o dyl samt vid behov själv hålla i utbildningar i systemstöden
- planera, leda och genomföra acceptanstester när ny funktionalitet ska införas
- delta i arbetet med att lägga en årlig förvaltningsplan

Övrig information
Resurscentrums lokaler finns i Uppsala Business Park på Rapsgatan.

Urval sker löpande, sista ansökningsdag 31 januari 2018.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jobbet.se, eventuella frågor besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Sandra Sjöberg, 018-100 112.

Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00

Varmt välkommen med din ansökan!

Krav

Meriterande

Varaktighet/Arbetstid

Lön/förmåner

Kontakta

Arbetsgivare
Resurscentrum

Ansökan

Skicka in din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen.

Vill du veta mer om oss är du välkommen att besöka vår hemsida, www.regionuppsala.se

Vi undanber oss all kontakt från övriga rekryterings- och annonsföretag då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.