Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla

Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.


HR-partner

Vi söker en HR-partner till Regionkontoret

Är du nytänkande och kreativ? Brinner du för HR-frågor och drivs av att aktivt bidra till att utveckla HR-funktionen? Då tror vi att du är rätt person för rollen som HR-partner vid Regionkontoret i Region Uppsala.

Som HR-partner vid Regionkontoret får du en arbetsplats i en verksamhet som präglas av utmaningar och förbättringsarbete. Du blir en del av HR- och kommunikationsavdelningen som idag består av 22 medarbetare fördelat på tre enheter, kommunikationsenheten, pressenheten och HR-enheten. HR-enheten har 13 medarbetare, de flesta är HR-strateger inom områden så som: Ledarskap, kompetensförsörjning, arbetsmiljö, mångfald-och likabehandling, arbetsgivarfrågor och lönebildning men även för utlandsutbildade. Vi finns i nya moderna lokaler på Regionkontoret, centralt beläget några minuter från Centralstationen.

Vår verksamhet

HR- och kommunikationsavdelningen arbetar på uppdrag av Regionkontorets ledning och har ansvar för det övergripande strategiska arbetet inom HR och kommunikation. Avdelningen ska initiera och utveckla nya tankar och idéer, ge kvalificerad rådgivning och information samt leda, samordna och följa upp olika arbetet.

Dina arbetsuppgifter

Som HR-partner ska du säkerställa att Regionkontoret har kvalitetssäkrade interna HR-processer. Din roll är att stötta Regionkontorets chefer i frågor på såväl strategisk som operativ nivå inom HR-området. Ditt förhållningssätt är konsultativt och coachande inom bland annat rekrytering, rehabilitering, lönekartläggning, löpande arbetsmiljö- och friskvårdsarbete, arbetsrättsligt stöd och du arbetar även med HR-administrativa uppgifter kring bl a anställning, introduktion och avslutande av medarbetare.

Det operativa HR-arbetet på Regionkontoret är under utveckling, vilket innebär att du också förväntas medverka i allt från att hitta behov, skapa rutiner och checklistor till att implementera, driva och följa upp arbetet med HR-policys och -processer. Du kommer ha ett nära samarbete med HR-chefen och i henne också ett gott och erfaret stöd och bollplank. Du kommer också att samarbeta med övriga HR-kollegor både inom HR- och kommunikationsavdelningen på Regionkontoret men även med HR-kollegor inom hela Region Uppsala.

Din kompetens och erfarenhet

Rollen som HR-partner innebär en hög grad av självständigt arbete, därför vänder vi oss till dig som har en akademisk utbildning inom personalvetenskapliga området och några års erfarenhet som HR-partner eller motsvarande roll. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har du erfarenhet av HR-arbete inom offentlig sektor ser vi det som en merit.

Till din person är du pedagogisk och har god förmåga att skapa relationer, du är trygg i dig själv och i ditt kunnande, delar gärna med dig av dina kunskaper på ett coachande sätt. Du har förmågan att möta människor på deras kunskapsnivå utifrån deras individuella förutsättningar. Du är van vid och trivs med att självständigt planera och prioritera ditt arbete, samtidigt som du ser din roll i en större grupp. Du tycker att det är stimulerande och utvecklande att delta i utvecklings- och förbättringsarbete.

Frågor och ansökan

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger telefon 0703-426600 eller e-post sofie.skaranger@jobbet.se

Urval och telefonintervjuer sker löpande under annonstiden, dock senast 21 januari 2018
Välkommen med din ansökan redan idag!

Krav
Akademisk utbildning inom personalvetenskapliga området
Minst 5 års erfarenhet som HR-partner eller motsvarande
Mycket god svenska i tal och skrift

Meriterande
Erfarenhet av HR-arbete inom offentlig sektor

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare
Heltid

Lön/förmåner
Fast lön

Kontakta
Sofie Skaränger
Tel:018100112
Epost: sofie.skaranger@jobbet.se

Arbetsgivare
Region Uppsala

Ansökan:
Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen!

Läs mer om Region Uppsala