Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla

Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.


Systemutvecklare - datalagerarkitekt

Vi söker en Systemutvecklare-datalagerakitekt till Regionens beslutsstöd!

Vår verksamhet
Regionkontorets roll är att stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.

Region Uppsalas beslutsstöd består av datalager byggt i Microsoft SQL server, ETL-verktyget SQL server integration services samt rapport- och analysverktyget SAS Visual Analytics.
Systemförvaltningsmodellen pm3 används inom Region Uppsala. Inom förvaltningsobjektet Beslutsstöd bedrivs förvaltning parallellt med flera samtidiga utvecklingsprojekt där olika roller jobbar tillsammans i team. I beslutsstödsorganisationen arbetar ett tiotal personer t ex datalagerarkitekter, utvecklare, testare och förvaltningsledare. Den tekniska driften av datalager och rapportverktyget hanteras av Regionens IT-avdelning.

Dina arbetsuppgifter
- ETL-utveckling
- Test, drift, förvaltning och vidareutveckling av datalager.
- Automatisera dataöverföringar med höga krav på prestanda, kvalitet och säkerhet.
- Dimensionsmodellering enligt Kimball
- Optimera vyer med höga krav på prestanda.
- Medverka i och ev leda utvecklingsuppdrag
- Dokumentera konfiguration, system och rutiner

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom relevant område samt några års arbetslivserfarenhet av systemutveckling och gärna BI-lösningar.
Vi ser också att det är en fördel om du är förtrogen med informationsmodellering och Kimballs designprinciper.

Personliga egenskaper
Som person är du drivande, självständig och har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du är kommunikativ, samarbets- och serviceinriktad samt trivs med att arbeta i grupp. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Du kan arbeta självständigt, tar egna initiativ, är lyhörd och har bra blick för olika personer och gruppers behov. Du är strukturerad och har god organisatorisk förmåga. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. Det är viktigt att du kan hantera flera uppgifter parallellt och har förmågan att prioritera och omfördela aktiviteter och överblicka vad som behöver göras.

Övrigt
Tjänsten är på heltid.

Din ansökan vill vi ha senast den 14 januari.
urval och intervjuer sker löpande så vi ser gärna att du skicka in din ansökan reda idag!

Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Sofie Skaränger 018-100112. Fackliga företrädare nås via växeln telefon 018-611 00 00.

Krav
Akademisk utbildning inom relevant område
Minst 3 års arbetslivserfarenhet som systemutvecklare med liknande arbetsuppgifter

Meriterande
Erfarenhet av andra tekniker för datalager, ETL, masterdata, informationskvalitet mm
Certifiering inom Microsoft SQL server
Flerårig erfarenhet av BI-lösningar/BI-produkter
Erfarenhet av arbete i arkitektroll samt erfarenhet av att projektleda ändringsprojekt.
God vana av informationsmodellering och Kimballs designprinciper

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare
Heltid

Lön/förmåner
Fast lön

Kontakta
Epost: sofie.skaranger@jobbet.se

Arbetsgivare
Region Uppsala

Ansökan:
Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen!

Läs mer om Region Uppsala